6 bedste tastaturer til Mac

bedste mac tastatur
Indkøb af en Mac betyder ikke altid hænge sammen med, at du er nødt til at få et Apple-tastatur, selvom det er et logisk tilvalg. Mange tastaturer er fuldt kompatible med macOS og tilbyder måske bedre samlet ydelse, der er bedre egnet til dine behov og præferencer. Når du befinder dig i købsfasen, skal du altid se på kompatibilitet, byggekvalitet, brugervenligheden og den generelle skriveoplevelse. I denne køberguide, kigger vi på de seks bedste tastaturer til Mac.


Der finder mildest talt et hav af muligheder. Det samme gør sig gældende, når snakken omtaler prisniveauer. I denne guider lister vi de tastaturer, som vi mener er de 6 bedste keyboards til Mac 


Magic Keyboard

Forbindelse: Wireless/Trådløs; Størrelse: 60%; Mekanisk: Nej Magic Keyboard – dansk.JPG

Image credit: Apple

Uden sammenligning blandt de bedste tastaturer til Mac, med en gennemført lækkert aluminiums letvægtsdesign chassis. 

Dette elegante tastatur følger den samme æstetik fra Mac-computere, og dets trådløse design er perfekt til et clean setup på skrivebordet. Det passer godt ind i Apple-økosystemet og leveres med et Lightning 2 USB-ladekabel.

Tastaturets scissor kontakter, giver også en god skriveoplevelse generelt, og de er stille nok til et åbent kontormiljø. Du kan også bruge Magic Keyboard med alle Apple enheder, for eksempel en iPad eller iPhone, takket være Bluetooth-forbindelsen.

Desværre mangler dette tastatur baggrundsbelysning, hvilket muligvis ikke er ideelt for folk, der ofte arbejder sent om aftenen eller i et mørke omgivelser. Apple Magic Keyboard tilbyder et meget robust og elegant udseende til din Mac.

Pris. 849 kroner dags dato.


Obinslab Anne PRO 2

Forbindelse: Wireless/trådløs, Størrelse: 60%, Mekanisk: Ja.large_KB181-White_main.jpg

Image credit: Obinslab

Hvis du foretrækker mekaniske kontakter fremfor scissor switche på Apple Magic Keyboard, kan du gå i retning af Obinslab Anne Pro 2 i stedet. Det er muligvis ikke et Apple-produkt, der passer til hele Apple-opsætning, men det ser stadig ret lækkert ud visuelt, og kan også bruges enten kablet eller via Bluetooth. Dets kompakte design er fantastisk til en clean setip, som passer fint i tråd med Apple-ånden. Obinslab Anne PRO 2 er designet med doubleshot PBT keycaps, som er meget holdbare. Dette tastatur fås også med andre switches, så du kan vælge dem, du foretrækker, for at få den bedste generelle oplevelse. Kablet er også aftageligt, så du nemt kan tilpasse det, som du vil. Det mangler imidlertid piletasterne, og du skal bruge de alternative funktionstaster til at navigere.

Pris: Kan findes til omkring $85.00 via Amazon.


Logitech MX Keys

Forbindelse: Wireless/Trådløs, Størrelse: Full-size, Mekanisk: NejLogitech MX Keys.JPG

Image credit: Logitech

Logitech MX Key er fedt kontortastatur til Mac. Dette tastatur i fuld størrelse har et Mac-layout og er fuldt kompatibelt med macOS. Alle andre taster end lommeregneren fungerer også på iOS og iPadOS. Du kan nemt forbinde tastaturet til dine enheder enten ved hjælp af USB-modtageren eller med Bluetooth, op til tre samtidigt, hvilket kan gøre multitasking meget effektiv.

Dette tastatur har ligeledes scissor, som ligner Apple Magic Keyboard-switches, men med lidt mere anslagsafstand, skønt dette sandsynligvis ikke vil være markbart for den enkelte bruger. Tasterne har en cirkulær nedsænkning, hvilket gør det meget nemmere at trykke på tasten i midten, hvilket kan hjælpe med at reducere skrivefejl. Dette tastatur har også hvid baggrundsbelysning, hvilket er fantastisk, hvis du arbejder i mørkere miljøer.

Selvom det har dedikeret software, er tilpasningsmulighederne imidlertid temmelig begrænsede. Det har heller ikke den bedste ergonomi, da der er en lille hældning, men ingen inkluderet håndledsstøtte, selvom du kan købe en meget lav profil direkte fra Logitech. Dette er et af de bedste trådløse tastaturer til Mac og er fantastisk, hvis du vil have et tastatur i fuld størrelse med baggrundsbelysning.

Pris: Kan findes til en pris omkring 800 kroner dags dato. 


Logitech ERGO K860 Wireless Split Keyboard

Forbindelse: Wireless/Trådløs, Størrelse: Full-size, Mekanisk: Nej
ergo-k860-overview-pdp.png

Hvis du bruger tastaturet i mange timer dagligt, og oplever problemer med ømme lede, kan et ergonomisk design muligvis hjælpe, og her kunne Logitech ERGO K860 Wireless Split tastaturet komme ind som en kærkommen ven. Logitech ERGO K860 Wireless Split har ikke baggrundsbelysning som Logitech MX Keys, og der kan findes mindre funktionalitet i forbindelse med macOS, men dette tastatur kommer til gengæld med et ergonomisk buet design, der hjælper med at reducere belastningen på dine håndled. Det delte tastaturlayout kræver uden tvivl tilvænning, men det er ret effektivt, når du først har fået det ind under huden. Tastaturets fødder er også at finde på fronten og skaber en god ergonomisk vinkel, når de vippes ud, hvilket kan føles mere naturligt for nogle. Logitech ERGO K860 Wireless Split tastaturet har ligeledes en behagelig håndledsstøtte med i pakken. Scissor kontakterne er ikke så meget anderledes end andre tastaturer på denne liste, som MX Keys eller Apple Magic Keyboard.

Pris: Logitech ERGO K860 Wireless Split er nyt på markedet, og er listet til en pris omkring 130 USD.


Logitech G915 LightSpeed

Forbindelse: Wireless/Trådløs, Størrelse: Full-size, Mekanisk: JaLogitech G915 LightSpeed.JPG

Image credit: Logitech

Hvis du gamer på macOS, kommer vi ikke uden om Logitech G915 LightSpeed. Det trådløse design og fuld RGB-belysning giver et clean look til din Mac, og du kan indstille dine foretrukne lyseffekter i softwaren som du måtte ønske. Logitech G915 LightSpeed tastaturet har også en kolonne med dedikerede makrotaster, som er meget nyttige til MMO-spil som World of Warcraft.

Dette tastatur har meget lave keycaps, som får tastaturet til at ose af gennemført design. Du kan få dette tastatur med forskellige Logitech kontakter: 

GL Clicky – hørbare klik og taktil feedback

GL Taktil – en lille knold for taktile feedback

GL Lineær – et perfekt, jævnt og blødt tastetryk

Der er dedikerede medietaster i øverste højre hjørne, hvilket gør det meget let at kontrollere din musik, når du spiller spil uden at skulle skifte faner. Selve tastaturet føles meget hign-end og velbygget takket være inddragelse af en fuld metalramme.

Et godt råd, inden du vælger Logitech G915 LightSpeed: Hvis du planlægger at game lidt, og stadig bruge det samme tastatur til at skrive, tilbyder dens lavprofilerede taster ikke den bedste skriveoplevelse. Logitech G915 LightSpeed kommer heller ikke med håndledsstøtte, men har to forskellige hældningsindstillinger, hvilket er en rar add-on. Hvis du leder efter det bedste trådløse tastatur til Mac at spille spil på, er dette en fantastisk mulighed.

Pris: Logitech G915 LIGHTSPEED kan findes til omkring 1700 kroner dags dato.


Logitech Bluetooth Multi-Device Keyboard K480

Forbindelse: Wireless/Trådløs, Størrelse: 65%, Mekanisk: Nej

Logitech Bluetooth Multi-Device Keyboard K480.JPG

Image credit: Logitech

Da Apple og budget sjældent går hånd-i-hånd sammen, kan det være svært at finde et budgetvenligt tastatur. Logitech Bluetooth Multi-Device Keyboard K480 er efter vores mening det bedste budgettastatur på markedet til Mac. Det er naturligvis kompatibelt med macOS - kun browserens F12-knap fungerer ikke - og den har endda ”cmd” taster parret op på ”alt” tasterne. Dette tastatur gør jobbet godt, hvis du vil multitaske på både din Mac og en anden enhed som en iPad eller iPhone, som du kan lægge i det dedikerede tray på tastaturet over tasterne. 

Dette tastatur bruger rubber dome switches, der har en mærkbar taktil bump inden aktiveringspunktet rammes, selvom kunne opleves som scissor switches. Det giver en okay samlet skriveoplevelse, og tasterne er i god afstand for at reducere skrivefejl. De er dog lidt glatte og ”løse”, hvilket ikke er det bedste og kunne afspejle et billigt feel and touch.

Pris: Logitech Bluetooth Multi-Device Keyboard K480 kan findes til omkring 4-500 kroner dags dato, og ofte kampagner ned under 300 kroner.


Vores partnere