ASUS ROG Strix Scope RX TKL Wireless Deluxe: Test

RX stealth mechanical Scope 2.4ghz ASUS Wireless TKL cable Strix bluetooth tri-mode FPS-ready optical ROG Deluxe
ASUS er kommet med en ny serie af produkter, blandt andet inden for tastatur genren. En af dem i serien er ROG Strix Scope RX Wireless Deluxe, som både kommer i NX og TKL udgave. Sidste nævnte er kommet forbi, og jeg har fået muligheden for at teste igennem, om den lever op til ASUS standarden, som blandt andet er set tidligere med deres ASUS Claymore II, som også gør brug af ROG optiske kontakter.

Vi starter med at kigge nærmere på specifikationerne på ROG Strix Scope RX TKL Wireless Deluxe fra ASUS. Da der ikke er kommet nogle specifikationer frem på hjemmesiden, har jeg fundet de fleste af dem på selve æsken.

Specifikationer på ROG Strix Scope RX TKL Wireless Deluxe 

 • Type: TKL
 • Materialer: Aluminum og plastik
 • Kontakter: ROG RX optical mechanical
 • Baggrundsbelysning: Ja, RGB
 • Tilslutning: Kabel (USB-C til USB-C), Bluetooth og 2.4 GHz 
 • Batteri: Ukendt
 • Polling Rate: 1000 Hz
 • Response Rate: 1ms
 • Profil i indbygget hukommelse: Ja
 • Medie kontrol: Ja igennem Function Key (FN)
 • Baggrundslys intensitet knap: Ja igennen FN taster
 • Windows lås knap: Ja 
 • Software: Armoury Crate
 • Dimensioner: 356 x 136 x 39mm
 • Justerbar højde: Ja
 • Vægt: 1055 gram (Med kabel og håndledsstøtte)
 • Kompatible styresystemer: Windows

Rundt om ROG Strix Scope RX TKL Wireless Deluxe 

ROG Strix Scope RX TKL Wireless Deluxe kommer i en sort æske fra ASUS kommer i en sort æske med rød kant. På fronten har vi billede af tastaturet, sammen med nogle af de funktioner som ASUS lægger vægt på. Tastaturet kommer med ROG RX Red optical mechanical kontakter. Udover det så kan den forbindes med både kabel, 2.4 GHz og Bluetooth.  

tri-mode TKL cable bluetooth ASUS stealth ROG 2.4ghz Wireless Strix Scope RX Deluxe FPS-ready optical mechanical.JPEG

På bagsiden får vi flere informationer omkring ROG Strix Scope RX TKL Wireless Deluxe. Vi får blandt andet flere informationer omkring forbindelses mulighederne, de optiske kontakter, størrelsen på tastaturet, hvor TKL giver mulighed for mere plads på bordet til at musen kan bevæge sig frit. Til sidst har vi også batteritid, ASUS har ikke oplyst om hvor stort batteriet er i ROG Strix Scope RX TKL Wireless Deluxe, men de oplyser om en batteritid på 76 timer, ved brug af standard RGB lys. 

Strix ASUS optical Deluxe RX stealth bluetooth FPS-ready Wireless ROG cable 2.4ghz tri-mode mechanical TKL Scope.JPEG

I æsken finder vi selvfølgelig selve tastaturet, sammen med håndledsstøtte, en ledning med USB-A til USB-C, en adapter, dongle sidder i tastaturet og til sidst nogle manualer. 

Wireless ASUS optical tri-mode FPS-ready 2.4ghz RX TKL Deluxe Scope stealth Strix ROG mechanical cable bluetooth.JPEG

ROG Strix Scope RX TKL Wireless Deluxe har et flot aluminiums design, med den indgraveret ”Republic Of Gamers” i kanten af tastaturet og ROG logoet i højre hjørne. Tastaturet har en god vægt, og det føles som om der er blevet lagt meget energi i valg af materialer, for at lave noget som er holdbart og sørger for kvaliteten hele vejen igennem. 

ROG ASUS tri-mode Scope FPS-ready cable Strix stealth RX bluetooth Wireless TKL optical 2.4ghz mechanical Deluxe.JPEG

ROG Strix Scope RX TKL Wireless Deluxe har ingen batteri indikator. Men det er dog muligt inde i softwaren at indstille logoet til at vise ved farve, hvor meget strøm som er tilbage. 

RX Wireless optical ASUS FPS-ready Scope TKL ROG bluetooth stealth tri-mode mechanical Deluxe cable Strix 2.4ghz.JPEG

For at kunne oplade tastaturet medfølger der selvfølgelig en sleeved kabel med USB-A til USB-C. Med mulighed for at bruge den lille adapter, kan du have kablet til at sørge for den trådløse forbindelse når tastaturet ikke skal oplades.  

mechanical tri-mode ROG stealth TKL Wireless ASUS optical bluetooth Deluxe cable Scope Strix FPS-ready 2.4ghz RX.JPEG

På bagsiden har vi belægning til at holde tastaturet fast, selv på lidt mere glatte overfalder. Du kan også justere højden på tastaturet.

ROG FPS-ready 2.4ghz RX Scope Strix Deluxe TKL ASUS Wireless optical mechanical cable bluetooth stealth tri-mode.JPEG

Selve tastaturet er i TKL størrelse, hvilket gør den vil fylde mindre, og giver derfor mere på bordet, og mere plads til at musen. Selvom der ikke er nogen medie kontrol på tastaturet, er de gemt i FN funktioner på tastaturet.  

stealth ASUS RX cable Wireless Strix Deluxe optical Scope FPS-ready mechanical bluetooth 2.4ghz ROG TKL tri-mode.JPEG

Software

Inden vi går videre til selve testen, skal vi have kigget på softwaren som du kan bruge sammen med ROG Strix Scope RX TKL Wireless Deluxe. ASUS har deres egen software, Armoury Crate. 

Første menu er Keys, her har vi mulighed for at skifte funktioner på selve tasterne. Det er også muligt at deaktiver funktioner alt+tab eller alt+F4, når du gamer. 

2.4ghz bluetooth tri-mode ASUS Scope stealth optical Strix RX Wireless ROG Deluxe FPS-ready mechanical cable TKL.png

Den næste er RGB indicator, hvor det er muligt at vælge hvordan ROG logoet skal bruges. Den øverste vil gøre den synkronisere med Lighting, hvor den anden vil vise batteristatus.  

TKL ROG mechanical optical stealth tri-mode ASUS Scope Deluxe cable FPS-ready Wireless bluetooth RX Strix 2.4ghz.png

Efterfølgende har vi Lighting, hvor vi kan vælge hvilken slags lighting som tastaturet skal have. Det kan være alt fra statisk lys, rainbow, raindrop med mange flere. Det er også muligt her at vælge lysstyrke, som kan justeres fra 0 til 100%. 

2.4ghz ROG Deluxe Strix FPS-ready mechanical optical Wireless bluetooth cable TKL RX tri-mode stealth Scope ASUS.png

Den sidste vi gennemgår er Power. Her kan vi se hvor meget strøm der er tilbage på tastaturet, og vi kan indstille hvornår tastaturet skal gå i sleep mode. Det er også muligt at fortælle hvornår tastaturet skal gå i en strømbesparende tilstand. Den sidste som vi ikke går igennem er firmware update, hvor du kan sørge for at holde dit tastatur opdateret. 

stealth bluetooth mechanical ASUS Scope RX ROG 2.4ghz Deluxe Strix TKL optical FPS-ready tri-mode Wireless cable.png

Testen – Brugen og komfort

Det er blevet tid til selve testen af ROG Strix Scope RX TKL Wireless Deluxe fra ASUS, inden vi slutter af med konklusionen på testen. Jeg har fået skiftet mit tastatur ud med ROG Strix Scope RX TKL Wireless Deluxe og vi skal nu have den igennem lidt almindelig PC-brug, sammen med noget gaming. 

Jeg vil starte med at kigge på funktionen omkring skrivning og det almindelige brug af tastaturet. Jeg har før beskæftiget mig med ROG red kontakterne, og endnu engang skuffer de ikke. De har formået at skabe nogle kontakter, som er meget lydløse i forhold til andre Red kontakter. Udover det så kommer de stadig med en høj præcision, og de er nemme at skrive med. Det skaber også en utrolig stor komfort, ved et tastatur er så lydløs, specielt hvis du sidder i ”stilhed” og skriver, hvor tastaturet ikke bliver en forstyrrende faktor for sig selv. 

Under gamingen brugte jeg den trådløse forbindelse på ROG Strix Scope RX TKL Wireless Deluxe. Jeg oplevede ikke at tastaturet skuffede i ydelsen, og jeg fik en respons med det samme når jeg trykkede på tastaturet. Igen yder de lydløse ROG optiske kontakter utrolig godt, og giver en præcis respons. Håndledsstøtten skaber en god overgang fra bord til tastaturet, og sørger for at få den korrekte højde og vinkel på tastaturet, både ved gaming og skrivning med tastaturet.   

Selvom jeg ikke vil betegne mig selv som værende hardcore elle pro gamer, til at kunne fornemme om tastaturet gav den samme ydelse trådløs som kablet, så var min oplevelse at den fik klaret opgaven uden problemer. 

2.4ghz mechanical ROG tri-mode stealth FPS-ready bluetooth cable optical Wireless ASUS RX TKL Scope Deluxe Strix.JPEG

Pris

Det har ikke været muligt at finde en pris på ROG Strix Scope RX TKL Wireless Deluxe, men jeg er blevet oplyst om en pris fra ASUS som er på 149€ som er svarende til omkring 1100,- DKK. 

Strix cable Deluxe optical 2.4ghz stealth mechanical Wireless FPS-ready tri-mode ASUS Scope bluetooth TKL RX ROG.png

Ønsker du at finde flere oplysninger omkring ROG Strix Scope RX TKL Wireless Deluxe fra ASUS kan du klikke på banneret ovenover.

Konklusion

ROG Strix Scope RX TKL Wireless Deluxe fra ASUS, et tastatur med et utrolig langt navn, og med en feature liste som bliver næsten lige så lang. ASUS sørger for at kvaliteten er i top, med kombinationen af designet og valg af aluminium som materiale, så får det lavet et tastatur som virker utrolig holdbart. 

Udover det så får vi heldigvis også ROG Red kontakter, som jeg tidligere har haft gode erfaringer med, og igen skuffer de langt fra. Komforten er meget høj, både hvad angår støj fra tasterne, men også selve brugen af dem. 

Det er selvfølgelig et tastatur, som de fleste nok vil købe for den trådløse feature, og her har vi omkring 76 timers batteritid, hvilket må anses for at kunne dække de fleste ind. Selvom det ikke er muligt at følge strømmen præcis, så er det alligevel muligt at lave ROG logoet til et lille batteri indikator. 

Udover det så er det også muligt at tilslutte tastaturet igennem Bluetooth, hvilket gør at du kan bruge tastaturet andre steder end bare ved gaming computeren. 

Hvis jeg endelig skal finde et sted, hvor jeg føler ASUS har valgt at holde sig tilbage med dette tastatur, så vil det være på ledningen som er USB-A til USB-C. Her ville jeg gerne have set USB-C til USB-C, sammen med muligheden for hurtig opladning. 

Kigger vi på prisen så rammer vi omkring 1100 i MSRP, hvilket også gør at ROG Strix Scope RX RKL Wireless Deluxe, kan blive utrolig interessant. For med et fornuftigt prisskilt, så får man rigtig meget for pengene, med et tastatur som virkelig fortjener et kig, hvis du er ude efter et trådløst gaming tastatur i TKL format. 

Jeg slutter derfor testen af med at give 9 ud af 10 sammen med ”Editor Choice” award. Det er et tastatur som jeg mener fortjener sin plads i toppen, og hvis du ikke er ude efter TKL format som jeg har haft til test, så kommer tastaturet også i almindelig full-size format med navnet ROG Strix Scope NX Wireless Deluxe.    

Pros

 • Mulighed for trådløs og kablet løsning
 • Flot design og finish
 • ROG Optisk mekanisk med røde kontakter
 • Flot RGB-Belysning
 • Solide knapper
 • Solide materialer
 • Pris

Cons

 • Ingen USB-C til USB-C opladning

Score: 9 + Editor Choice

RX stealth mechanical Scope 2.4ghz ASUS Wireless TKL cable Strix bluetooth tri-mode FPS-ready optical ROG Deluxe.JPEG


Vores partnere