Cooler Master CK550 V2: Test

RGB red fullsize Master V2 CK550 on-the-fly full aluminium blue size Keyboard gaming Cooler brown
Cooler Master har ikke holdt sig tilbage med en masse nye produkter, og opdatering af allerede eksisterende. Det gør også at vi har fået mulighed for at tage et nærmere kig på en af deres opdateret tastaturer. Vi tager nemlig et kig på CK550 V2 fra Cooler Master.

Vi starter med at kigge nærmere på specifikationerne på CK550 V2 fra Cooler Master, som jeg har fundet fra deres hjemmeside. 

Specifikationer på CK550 V2

 • Type: Full-Size
 • Materialer: Aluminum og plastik
 • Kontakter: TTC Mechanical Switch (50 millioner klik) 
 • Baggrundsbelysning: Ja, RGB
 • Tilslutning: Kabel USB-A
 • Batteritid: -
 • Polling Rate: 1000Hz
 • Response Rate: 1 ms
 • Profil i indbygget hukommelse: Ja
 • Medie kontrol: Ja igennem Function Key (FN)
 • Baggrundslys intensitet knap: Ja igennen FN taster
 • Windows lås knap: Ja (FN) 
 • Software: MasterPlus
 • Dimensioner: 460 x 135 x 41 mm
 • Justerbar højde: Ja
 • Vægt: 908 gram (uden kabel)
 • Kompatible styresystemer: Windows og MAC

Rundt om CK550 V2

Sidst vi kiggede på CK550 https://tweak.dk/tastatur/cooler-master-ck550-mekanisk-tastatur, var tilbage i 2018, her endte CK550 med at løbe med en score på 9. CK550 V2 er et mekanisk tastatur, som både har mulighed for switches i rød, brun og blå. Vi har modtaget den første nævnte, rød, til test. Tastaturet bygger på at kunne klare mange af tingene direkte fra tastaturet, såsom indstilling af RGB og multimedie styring. 

red aluminium full blue CK550 Master Keyboard Cooler RGB fullsize size gaming brown V2 on-the-fly.jpg

Pakker vi indholdet ud, har vi udover selve tastaturet, værktøj til at fjerne kontakterne og en manual.  

V2 Keyboard aluminium full gaming brown size Master on-the-fly red Cooler RGB blue CK550 fullsize.jpg

CK550 V2 er et full-size tastatur. Hvilket gør vi har numpad som en del af tastaturet. Selvom det er i den større størrelse, så har Cooler Master stadig valgt at multimedie styringen skal bruges igennem FN tasten, fremfor at have sine egne kontakter. Selve rammen er i aluminium og det giver også et indtryk af solid byggekvalitet.  

RGB brown V2 size aluminium fullsize CK550 Keyboard red gaming full Master blue Cooler on-the-fly.jpg

CK550 V2 gør brug af TCC mekaniske kontakter. De kan holde til 50 millioner klik, og har en responstid, på 1 ms. 

on-the-fly V2 fullsize full red Keyboard blue Cooler CK550 gaming RGB brown aluminium size Master.jpg

CK550 V2 er et kablet tastatur, det er dog ikke muligt at tage kablet af, da det er fastmonteret. Den gør brug af USB-A til at forbinde til computeren. Selve kablet er i gummi og har en længde på 1.8 meter.  

red V2 on-the-fly aluminium Keyboard Cooler brown full CK550 fullsize Master gaming size blue RGB.jpg

På bagsiden har vi to små belægninger til at holde tastaturet fast, selv på lidt mere glatte overfalder. Det er også muligt at justere højden, hvor CK550 V2 har mulighed for at justere mellem to ekstra højder. 

on-the-fly fullsize Keyboard CK550 RGB size blue aluminium full Cooler V2 red gaming brown Master.jpg

CK550 V2 har en højde på 41 mm, som gør den matcher samme højde som mange andre tastaturer. Der medfølger håndledsstøtte til at kompensere for højde forskellen, mellem bordet og tastaturet, hvor materialet er lav friktion stof.  

fullsize Master blue on-the-fly Keyboard V2 aluminium full size Cooler gaming red brown RGB CK550.jpg

Software

Inden vi går videre til selve testen, skal vi have kigget på softwaren som kan bruges sammen med CK550 V2 fra Cooler Master. Der er dog ikke mange indstillingsmuligheder til tastaturet, hvor den første menu byder på ”lighting”. Her har vi mulighed for at indstille RGB og effekten i tastaturet.

full red Cooler fullsize CK550 gaming blue Master on-the-fly Keyboard aluminium V2 RGB size brown.png

Den næste menu vi går igennem er ”Key mapping”, som giver mulighed for at ændre selve funktionen i tasterne. 

size CK550 Keyboard blue RGB Master brown gaming fullsize red full V2 on-the-fly aluminium Cooler.png

Testen – Brugen og komfort

Vi er nu kommet igennem gennemgangen og softwaren, og skal nu videre til testen af CK550 V2. 

Under testen har jeg brugt tastaturet til forskellige ting, fra almindelig kontor brug af computeren til gaming. Tasterne er som mange andre røde kontakter, de har et ”lydløs” klik. De er meget præcise med en fornuftig hurtig respons. 

V2 blue CK550 RGB red brown Cooler fullsize gaming Master aluminium size on-the-fly full Keyboard.jpg

Under gaming har jeg ikke oplevet problemer med tasturet, og det klare jobbet uden problemer, selv når det skal gå lidt hurtigt, det samme gør sig gældende ved skrivning, hvor tastaturet også hurtigt reagere og gør skrivning nemt at få klaret.  

Selve håndledsstøtten som følger med, fungere fint, selvom den af udseende giver et lidt discount look. Det arbejdet lidt imod resten af tastaturet, hvor aluminiumsrammen og selve kontakterne, giver et andet indtryk af selve tastaturet i sin helhed. 

brown aluminium on-the-fly red size Keyboard full fullsize Master Cooler gaming V2 blue RGB CK550.jpg

Pris

Det har ikke været muligt at finde en pris på CK550 V2 fra Cooler Master. Men vi er blevet oplyst om en MSRP 99.99 €, hvilket er svarende til 744,- DKK.  

Master Keyboard RGB size red full gaming on-the-fly CK550 brown Cooler fullsize blue aluminium V2.jpg

Ønsker du at finde flere oplysninger omkring CK550 V2 fra Cooler Master kan du klikke på banneret ovenover.

Konklusion

Cooler Master holder sig ikke tilbage med at komme med nye produkter, og specielt i midend markedet, hvor de prøver at komme med kvalitet uden at det skal koste en formue. Det skaber selvfølgelig også nogle kompromiser. CK550 V2 fra Cooler Master har et flot design, og selve aluminiumsrammen er med til at give et flot overordnet look til tastaturet. Kontakterne er som det forventes med røde kontakter, hvor respons er hurtig og ensartet klik. Hvis vi sammenligner med andre tastaturer, er 50 millioner klik dog ikke mange, og selvom det nok er de færreste som ender med at få opbrugt dem alle sammen, så er det stadig værd at tage med. 

Selve RGB belysningen i tastaturet er rigtig flot, og det er et tydeligt og stærkt lys som kommer fra tastaturet, som både kan styres via software eller direkte på tastaturet. 

Normalt kan jeg godt være hurtig til at kommentere på, hvis der ikke følger håndledsstøtte med. Det er en lille ting, som kan give stor værdi for komforten. Den medfølger også her med CK550 V2, men det er dog en lidt billigere version end andre mærker. De har valgt at komme med en stof pude, som godt kan virke lidt discount, i forhold til resten af tastaturet. Det er selvfølgelig med til at holde prisen nede på tastaturet, og det er bedre med et billigere alternativ, fremfor ingen ting.

Tastaturet formår at være et overordnet godt produkt, og det er altså kun små detaljer, som giver lidt en kedelig fornemmelse omkring det. Udover de 50 millioner klik, som nok mere er person bestemt om de kan ”nøjes” med det, så syntes jeg også at som et full-size tastatur, kunne de godt have lavet en integreret multimediestyring, fremfor at have det lagt ind under FN funktionerne. I sidste ende handler det om komfort og nemhed, ved tastaturet, og det er en lille ting som kunne have gjort oplevelsen bedre. Ved siden af det, oplevede jeg under testen af deres MasterPlus virkede ustabilt, dette behøver selvfølgelig ikke være permanent, og det kan sagtens ændre sig senere hen.  

Jeg slutter testen af med at give CK550 V2 en score på 8 ud af 10. Det er et tastatur som sikre en god oplevelse og et godt produkt, men det er ikke fordi det giver mange indstillingsmuligheder eller kommer med noget som ingen af de andre også kommer med. Hvilket også gør CK550 V2, hurtigt falder ind under standard kategorien, for tastaturet er meget standard både i udseende og performance. 

Pros

 • Flot design
 • Fin Respons
 • Flot RGB-Belysning
 • Solide knapper
 • Pris
 • Håndledsstøtte

Cons

 • Kontakter kan ”kun” holde til 50 millioner klik
 • Mangler decideret multimediestyring
 • Softwaren virker ustabil

Score: 8

RGB red fullsize Master V2 CK550 on-the-fly full aluminium blue size Keyboard gaming Cooler brown.jpg


Vores partnere