Corsair K55 RGB PRO XT - Membrantastatur

FRONTBILLEDE_Corsair_K55_PRO_XT
De sidste mange tastaturer vi har kigget på her på Tweak.dk, har alle været at finde i high-end segmentet hvor prisskiltet ofte er ret højt. Med lanceringen af K55 RGB PRO XT tastaturet fra Corsair, besøger vi den anden ende af skalaen, da vi her har med et budgetvenligt tastatur at gøre. Ganske vidst betyder dette at vi må opgive mekaniske kontakter, hvilket måske er et turnoff for nogle. Til gengæld betyder det at tastaturet kan få en IP42 certificering, ved brugen af membran kontakter, og så er der dedikerede knapper på tastaturet som kan konfigureres i Elgato Stream Deck softwaren. Læs med når vi går i detaljer med K55 RGB PRO XT tastaturet fra Corsair i testen her!

Lad os starte med at køre gennem specifikationerne for produktet.Specifikationer og features

Jeg har været en tur nede i min reviewguide og fundet lidt informationer på tastaturet til jer. Herunder er specifikationerne listet op, efterfulgt af to billeder der fremhæver nogle af de vigtigste features, ved netop dette tastatur:

 • Type: Fuld størrelse tastatur + 6 G-knapper
 • Materialer: Plastik i mat og højglans
 • Kontakter: Rubber dome /membran
 • Marco knapper: Ja, 6 programmerbare knapper til Elgato Stream Deck
 • Baggrundsbelysning: Ja, 16.8 millioner farver RGB – per knap
 • Medieknapper: Ja, samt volumekontrol
 • Belysningsjusterings knap: Ja
 • Windows lås knap: Ja
 • Optag macro knap: Ja
 • Matrix: 12-key rollover med anti-ghosting
 • Tilslutning: USB Type-A
 • USB Report Rate: 1000 Hz
 • Indbygget hukommelse: Ja
 • iCUE software: Ja, på Windows 10 eller macOS 10.15 (eller over)
 • Justerbar højde: Ja
 • Inkluderet håndledsstøtte: Ja
 • Kabellængde: 1.82 meter gummiledning
 • Dimensioner: 481 x 167 x 36 mm
 • Vægt: 940 gram

Corsair K55 RGB PRO XT

Corsair K55 RGB PRO XT membran


En tur rundt om Corsair K55 RGB PRO XT

Som altid starter vi vores gennemgang af produktet ud, med et kig på kassen som det ankommer i. Corsairs efterhånden velkendte farver, sort og gul, er naturligvis at finde på kassen som K55 RGB PRO XT kommer i. På fronten af denne, finder vi også et billede af selve tastaturet, samt model navn, hvilket layout vi har med at gøre (Nordic), og iCUE logoet – det er sådan set det.

Corsair K55 RGB PRO XT gaming membran tastatur

Bagsiden af kassen byder på lidt flere detaljer, på flere forskellige sprog, samt endnu et billede af K55 RGB PRO XT tastaturet. Lad os få åbnet kassen op.

corsair_kasse_bagside_gaming_Tastatur_k55_rgb_pro

Selve K55 RGB PRO XT kommer i en antistatisk pose inde i papkassen, men er ellers ikke beskyttet mod stød eller andet udefra, som vi ofte ser det på de lidt dyrere Corsair tastaturer.

åbnet_kasse_gaming_keyboard_rgb_corsair_k55_xT_pro

Med indholdet fra kassen lagt ud på bordet, kan vi danne os et overblik over hvad man får med. Da vi har med et membrantastatur at gøre, finder vi ikke lige så meget tilbehør, som vi typisk gør til Corsairs mekaniske modeller. Det betyder derfor, at vi ud over selve K55 RGB PRO XT tastaturet, må nøjes med en håndledsstøtte og diverse papirer i kassen.

kasse_indhold_gaming_keyboard_Tastatur_corsair_k55_rgb

Håndledsstøtten er udført i solid hård plastik, som er belagt med soft touch materiale på toppen, der hvor hænderne skal hvile. Der er et let rugmønster på overfladen og Corsair logo i midten, med den efterhånden velkendte gule firkant, som vi har set på en del af deres nyere produkter efterhånden – det er fedt at der er samhørighed mellem produkterne, også selvom det er de små detaljer.

håndledsstøtte_soft_touch_overflade_hård_plastik_corsair_tastatur_k55

Håndledsstøtten klikkes på tastaturet med nogle små plastikklips, som kan ses på billedet herunder – et sæt i hver side. Jeg er ikke helt fan af denne løsning, da den virker en anelse skrøbelig. Der er løsningen med magneter på de større modeller noget bedre i min optik.

simpel_montering_håndledsstøtte_corsair_tastatur_k55_Rgb_pro_Xt

For tilslutning finder vi naturligvis et normalt USB Type-A stik som på ethvert andet tastatur. Der er dog ikke gjort noget særligt eller ekstra ved dette. Her tænker jeg metal på stikket, kablet betrukket i stof eller lignende. Her er der blot tale om et standard gummikabel.

usb_2.0_tilslutning_gummi_kabel_corsair_gaming_keyboard_k55_rgb_pro_xt

Lad os gå lidt mere i detaljerne med selve K55 RGB PRO XT tastaturet og se på hvad det er for en størrelse. Nedenfor ser vi det som helhed, og ved man hvad man skal kigge efter, kan man tydeligt se at vi har med et Corsair tastatur at gøre, selv hvis logoet i toppen ikke havde været der. Modsat de mekaniske tastaturer fra Corsair, er top pladen på K55 RGB PRO XT udført i plastik – ikke børstet aluminium.

overblik_corsair_k55_rgb_pro_Xt_tastatur_ip42_lys_membran

Et af de klare kendetegn der gør at K55 RGB PRO XT klart er et Corsair tastatur, er medieknapperne oppe i det højre hjørne. Udformningen og layoutet på disse, er klassisk Corsair og lækkert at se. Jeg er stor fan af dedikerede knapper til den slags kontrol, i stedet for FN-genveje. Dog må vi nøjes med knapper til volume styringen, hvor vi normalvis har det lækre hjul at rulle på, på de større modeller. Man kan tydeligt se at K55 RGB PRO XT hører til i en anden prisgruppe, selvom der stadig er tænkt over tingene.

numpad_område_corsair_gaming_keyboard_k55_rgb_xT_pro_tastatur

I den stik modsatte ende af tastaturet, finder vi seks G-knapper som er fuldt programmerbare. Faktisk er disse tiltænkt sammen med Elgato Stream Deck softwaren, så at du kan programmere disse til alverdens forskellige ting (Corsair ejer Elgato). Bemærk desuden den diskrete K55 tekst nederst til venstre på tastaturet, som er endnu en af de gengående ting som vi har set på deres seneste produkter. Det er fedt at der er samhørighed mellem produkterne på tværs af prisklasser, produktgrupper etc.

venstre_side_g-knapper_elgato_streamdeck_integration_corsair_k55_rgb_pro_Xt

Tager vi et kig ned langs K55 RGB PRO XT set fra siden, kan vi se at det faktisk minder utroligt meget om et mekanisk tastatur, selvom det altså ikke er det vi har med at gøre. Knapperne har samme højde, og selve tastaturet har en svag vinkel, når det ligger fladt på bordet.

sideprofil_ned_langs_k55_Rgb_pro_Xt_tastaturet_corsair_gaming

Selvom kontakterne ikke er mekaniske, kan knapperne der er monteret der på, stadig godt afmonteres hvis man er forsigtig, som set herunder. Der er altså tale om standard membran / rubberdome kontakter, som er væsentligt anderledes at skrive på i forhold til mekaniske kontakter og skal bundes ud, men dog også er noget mere støjsvage.

membran_knapper_ip42_certificering_corsair_per_key_led_rgb_k55_rgb_keyboard

Med et kig på undersiden af K55 RGB PRO XT tastaturet, kan vi se at der er to aflange gummifødder nederst, og to mindre runde øverst. Der er altså ikke særlig meget der gør at tastaturet her skal ligge fast på bordet, i modsætning til mange andre. Omvendt vejer det også kun lige under et kilo, så problemet er ikke så stort.

bunden_corsair_k55_rgb_pro_xt_gaming_tastatur_budget

Der er mulighed for justering af højden, ved at vippe to fødder ud i bunden. Bemærk dog at disse IKKE er belagt med gummi, og du derfor mister noget ”greb” på undersiden af K55 RGB PRO XT, hvis at disse slås ud.

højde_justeringsfødder_corsair_gaming_tastatur_k55_rgb_pro_gaming_xt

Vi vender tastaturet med den rette side op af igen, og gør klar til at montere håndledsstøtten og så småt selve testen. Som nævnt er der nogle små plastikklips som skal klikke ind nede langs bunden på K55 RGB PRO XT tastaturet. Når dette er gjort, trykkes der med let pres op af, og håndledsstøtten klikker på plads.

håndledstøtte_sammenligning_corsair_tastatur_keyboard_k55_rgb_pro_xt

Nedenfor ses K55 RGB PRO XT med håndledsstøtten monteret, og klar til brug. Inden vi helt når dertil, skal vi dog lige en hurtig tur igennem softwaren først, og se på hvilke muligheder der tilbydes der. Så lad os få tilsluttet tastaturet, installeret iCUE og fortsætte nedenfor.

monteret_håndledsstøtte_corsair_gaming_Tastatur_k55_rgb_xt_pro

 

Softwaren – Corsair iCUE

Corsairs iCUE software har for nyligt fået en væsentlig overhaling. Mange af funktionerne er stadig de samme, men det er blevet noget lettere at finde rundt i tingene, samtidig med at designet også er blevet lidt mere moderne og lækkert at se på.

Når softwaren åbnes op, mødes vi af synet på billedet herunder kaldet ”Home”. Her vil alle de tilsluttede Corsair enheder der understøttes listes op, sammen med eventuelle tredjeparts produkter der også kan styres i iCUE, såsom mit ASUS bundkort. Vi vælger naturligvis at klikke på K55 RGB PRO XT.

softwaren_corsair_icue_k55_rgb_pro_xt_membran_tastatur_keyboard_1

Dette bringer os til en oversigt, hvor vi ude i den venstre side har en række forskellige muligheder, der kan indstilles på K55 RGB PRO XT, vi starter med at klikke på ”Key Assignments”. Her er det muligt at omprogrammere hver eneste knap på tastaturet, til lige hvad du måtte ønske. Du kan også vælge om der skal trykkes en enkelt gang, flere eller hvordan kommandoen skal udføres – ganske som vi kender det fra deres større modeller også.

softwaren_corsair_icue_k55_rgb_pro_xt_membran_tastatur_keyboard

Menu fanen ”Lighting Effects” er stedet hvor du kan tilpasse lyset i K55 RGB PRO XT tastaturet – når det er tilsluttet iCUE softwaren. Du kan her synkronisere med andre enheder, og lave det præcis som du har lyst til, hver enkelt knap på tastaturet kan skifte lys individuelt. Bemærk dog at de ændringer du laver på dette menupunkt KUN er aktivt/tilgængelig når iCUE softwaren kører.

softwaren_corsair_icue_k55_rgb_pro_xt_membran_tastatur_keyboard_3

Ønsker du at have dit lysshow med på farten, til en anden computer uden iCUE installeret, eller lignende, skal du dykke ned i menuen ”Hardware Lighting” i stedet. Her gemmes alle de ændringer du måtte foretage dig, nemlig direkte på tastaturets hukommelse, så at du altid har det med dig. Hvis du er ligeglad med RGB-lys og de mange muligheder, findes der også en non-XT udgange af tastaturet her. I stedet for at have per-knap RGB-lys, er der i stedet fem zoner som kan indstilles, hvilket gør det noget mere simpelt, og ikke mindst også billigere at købe.

23_softwaren_corsair_icue_k55_rgb_pro_xt_membran_tastatur_keyboard_4.jpg

Fanen ”Performance” har lidt begrænsede muligheder, for at sige det mildt. Det eneste du kan vælge herinde, er hvad der skal ske når Windows lås knappen aktiveres på K55 RGB PRO XT, og det er sådan set det.

24_softwaren_corsair_icue_k55_rgb_pro_xt_membran_tastatur_keyboard_5.jpg

Det sidste menupunkt kaldet ”Device Settings” åbnes i et nyt lille vindue, når der trykkes på dette. Her har du mulighed for at tjekke for firmware opdateringer til K55 RGB PRO XT, samt indstille lysstyrken, layout på tastaturet, og ikke mindst Polling raten. Hvor at de seneste high end tastaturer fra Corsair benytter deres AXON-chip, er dette ikke tilfældet med K55 RGB PRO XT, som jo er en del mere budget orienteret. Det betyder derfor også at vi maksimalt kan vælge 1000 Hz her – præcis som på et hvert andet ”normalt” gamer tastatur.

25_softwaren_corsair_icue_k55_rgb_pro_xt_membran_tastatur_keyboard_6.jpg


Testen – Brugen og Komfort

Vi er nu nået til det sidste afsnit inden konklusionen, i vores test af K55 RGB PRO XT tastaturet fra Corsair – det er blevet tid til at lege med produktet. En ting er hvordan tastaturet ser ud og føles i hænderne, en anden ting er hvordan det rent faktisk er at bruge. Jeg vil starte med at sige at jeg nok ikke ligefrem er målgruppen, for et tastatur som dette, da jeg til hverdag er på den mekaniske-vogn. Siden vores anmeldelse af Corsair K100 RGB OPX tastaturet, har det været fast inventar på mit skrivebord. Så hvordan gør et tastatur der koster en tredjedel det, i forhold til Corsairs absolutte topmodel? – Well, lad mig få sat nogle ord på hvordan det var at bruge K55 RGB PRO XT.

Hvis vi starter ud med komforten som der tilbydes på K55 RGB PRO XT tastaturet, er dette næsten på niveau med hvad K100 RGB OPX leverer. Layoutet på de to tastaturer er meget tætte på hinanden, og de har begge en håndledsstøtte inkluderet i kassen. Selvom den bløde støtte på K100 RGB OPX er et skridt eller to over den soft touch belagte som medfølger til K55 RGB PRO XT, er det stadig et godt og behageligt sted at hvile sine hænder. Det giver en naturlig og god overgang fra bord til tastaturet, som håndledende kan hvile på, hvilket er lækkert.

26_rgb_showoff_test_afsnit_corsair_gaming_keyboard_k55_Rgb_pro_xt.JPG

Medieknapperne på K55 RGB PRO XT er også velplaceret, præcis hvor vi forventer og kender det fra Corsair. Knapperne er fine at trykke på, og ved siden af finder vi statusdioderne, samt knapperne til marco optagning, Windows lås og lysstyrke justering – alt sammen let tilgængeligt og lige til, uden genveje og andet. Nu er jeg på ingen måde streamer og bliver det nok aldrig, så jeg har aldrig rigtig leget i Elgato Stream Deck softwaren, kun snust til det en smule. Men mulighederne er virkelig mange, og der er næsten ikke det du ikke kan indstille der. Så det faktum at der er seks knapper ude i venstre side af K55 RGB PRO XT, som kan styres dette sted, er lækkert at se og absolut et stort plus i bogen.

Hvis du streamer, skal der naturligvis drikkevarer til, og skulle du være så uheldig at vælte disse ud over tastaturet, er der gode chancer for at K55 RGB PRO XT overlever, sammenlignet med andre tastaturer. Takket være en IP42 certificering, kan det klare at blive hældt over med vand (eller andre væsker), og fortsat virke – imponerende, og en af de fordele man får ved at bruge membran / rubberdome kontakter. Omvendt er en af de negative ting, at det indbyggede RGB-lys ikke gengives lige så flot og klart, som på mekaniske kontakter. Især hvis man går i gang med at styre knapperne individuelt, kan farverne se lidt ”udvaskede ud”, og ikke stå lige så skarpt som på en mekanisk kontakt. Vælger du ”regnbue” effekten eller lignende, er dette dog på ingen måde et problem.

27_per_key_led_rgb_lys_knap_så_klart_som_på_mekaniske_corsair_k55_rgb_pro_xt_tastatur.JPG

Men hvad med selve kontakterne, hvordan er disse? Som jeg startede ud med at skrive er jeg nok ikke målgruppen til et tastatur som dette. Hvis du derude allerede ejer et mekanisk tastatur, er K55 RGB PRO XT nok heller ikke noget for dig. Dette får det dog til at lyde meget negativt, hvilket det bestemt ikke er. I membran / rubberdome verdenen, har Corsair her lavet nogle solide kontakter, som ganske vidst skal trykkes i bund før at der registreres noget på skærmen. Skal man sammenligne dem med mekaniske kontakter (hvorfor ikke), så vil jeg sige at de mest af alt minder om en blanding imellem Cherry MX Blue og Brown, dog med lidt mere modstand, inden at kontakten aktiveres. Det kræves lidt tilvænning at komme op i hastighed, som på ethvert andet tastatur. Men når man har brugt det i nogle dage, er det bare at give den gas.

Alt i alt vil jeg sige at Corsair med K55 RGB PRO XT har skabt et ganske fint alternativ til de ellers meget udbredte mekaniske tastaturer. Man får et solidt bræt på bordet, med mange af de velkendte Corsair features og muligheder, solid byggekvalitet, Stream Deck support og en IP42 certificering. Alle disse ting gør at prisen, som vi nu kort skal snakke om inden konklusionen, giver fint mening, selvom det måske kan virke lidt høj ved første øjekast.

28_rgb_lyset_mørke_gaming_tastatur_corsair_gaming_k55_rgb_pro_xt.JPG

 

Pris

Da denne test skrives under NDA, er det endnu ikke muligt at finde K55 RGB PRO XT i nogle forretninger. Derfor har vi kun den pris som Corsair oplyser i deres reviewguide at gå ud fra. Denne lyder på 69.99,- USD hvilket direkte omregnet svarer til omkring 450,- DKK. Dertil må vi forvente dansk moms, så at prisen nok nærmere hedder omkring 550-600,- DKK når K55 RGB PRO XT lander på det danske marked. Selvom vi er tæt på hvad et mekanisk tastatur kan købes for, er prisen dog stadig ganske fornuftig for et tastatur med de features som der tilbydes her.

Ønsker du flere detaljer fra Corsair selv, kan du besøge deres hjemmeside. Klik blot på banneret med logoet herunder, og bliv sendt dertil i en ny fane.

Logo_Blk_Horizontal.png

 

Konklusion

Vi er nu nået til enden i vores test og gennemgang af K55 RGB PRO XT tastaturet fra Corsair. Det har været et forfriskende pust at anmelde noget lidt anderledes, end de sædvanlige mekaniske tastaturer. Med dette tastatur har Corsair vist at man stadig kan få mange af deres features og fede muligheder, selvom tastaturet ikke nødvendigvis skal være mekanisk. K55 RGB PRO XT byder på en solid byggekvalitet – ganske vidst kun i plastik, samt en IP42 certificering. Sidst nævnte bevirker at du reelt set kan hælde din energidrik ud over tastaturet, og fortsætte med at spille ufortrødent, hvilket jo er en lækker ting.

Dedikerede medieknapper oppe i højre hjørne, er standard på de fleste tastaturer fra Corsair, også på K55 RGB PRO XT, hvilket er et plus i bogen. Derudover er der også seks G-knapper ude i den venstre side, som kan programmeres i Elgato Stream Deck softwaren, for at give dig mere kontrol og muligheder når du er live. Corsair iCUE software, åbner også op for en del forskellige muligheder med K55 RGB PRO XT, hvor du kan indstille lyset, optage og redigere knapper og marcoer, præcis som du måtte have lyst til.

Komforten på K55 RGB PRO XT er endnu en stærk side, hvor vi finder en fin håndledsstøtte inkluderet i kassen, belagt med soft touch materiale på overfladen. Denne giver en naturlig overgang fra bord til tastaturet, og sammen med mulighed for justering af højden, via de små ben på undersiden, kan du få tingene næsten lige som du vil have dem. Dog må jeg fremhæve at du skal være forsigtig med de små plastikklips der fastgør håndledsstøtten. Her havde jeg hellere set Corsair bruge magnetisk montering, som på deres større modeller, som K100 RGB OPX, også selvom dette måske have hævet prisen en smule.

Alt i alt er K55 RGB PRO XT et ganske lækkert membrantastatur, og er du ikke til det mekaniske ræs er det bestemt et nærmere kig værd. Vi ender på en samlet score der hedder 8/10 samt vores Safe Buy award. Skulle RGB-lyset ikke spille en store rolle for dig, findes der også en non-XT udgave, hvor der er fem zoner, i stedet for per-knap LED lys, dette er også en smule billigere. Med K55 RGB PRO XT på skrivebordet, går du ikke helt galt i byen, også selvom der er nogle ting der kunne være bedre, og at prisen er ret tæt på hvad du kan få mekaniske tastaturer til nu om dage.

Godt

 • Solid konstruktion på trods af at være ren plastik
 • IP42 certificering, skulle uheldet være ude
 • Dedikerede medieknapper
 • Seks programmerbare knapper til Elgato Stream Deck
 • Aftagelig håndledsstøtte og højdejustering
 • Simpel iCUE software med muligheder
 • Billigere non-XT udgave med simpelt lys også tilgængelig
 • RGB-lys i hver enkelt knap…

Knap så godt

 • … dog ikke så klart/pænt som på mekaniske modeller
 • Prisen er tæt på mekaniske tastaturer
 • Skrøbelig montering af håndledsstøtten

Score: 8 + Safe Buy award

29_konklusion_corsair_k55_rgb_pro_xt_tastatur_membran_gaming.JPG