Corsair K60 RGB Pro: Test

Corsair K60 RGB Pro tastatur
Vi har fået Corsairs nyeste mekaniske og budgetorienterede tastatur ind til test. Her tager vi et nærmere kig på, hvad Corsair K60 RGB Pro byder på,

K60 RGB Pro er Corsairs nyeste bud på et mekanisk tastatur, til en lavere pris hvor flere kan være med, sammenlignet med flagskibet K100. Corsair K60 RGB Pro er et fullsize tastatur, som benytter sig af Cherrys nye entry-level Viola switches, der har til formål, at give rubberdome keyboards kamp til stregen.

Lad os se nærmere på hvad dette nye tastatur fra Corsair byder på.Corsair logo.png


Unboxing og første indtryk

I velkendt Corsair-stil er æsken til tastaturet udført i primært sorte og gule farver. På forsiden af kassen ser vi et billede af tastaturet i fuld størrelse, et Corsair iCUE logo og en tekst der viser, at tastaturet har nordisk layout. Bagsiden byder på et mindre billede af tastaturet, samt nogle kort facts om tastaturet. I bunden får vi oplyst de tekniske specifikationer, såsom vægt, mål og switch-type.
Corsair K60 RGB Pro venstre side.jpgÅbnes æsken, er der første man støder på, tastaturet og en række manualer. Når man løfter tastaturet op, kommer kablet til syne, samt en par keycaps med dansk ”æ” og ”ø”. K60 RGB Pro har et flot, samt forholdsvis minimalistisk design, og føles solidt bygget ved første indtryk. Tastaturet er lavet i hård plast med en topplade i aluminium, hvilket bidrager til et lækkert look og øget stabilitet.

Trods tastaturets fulde størrelse er der ingen dedikerede medie-knapper, men man må altså nøjes med de integrerede knapper i F-linjen. Lysstyrken kan også justeres på F3 og F4 tasterne.

K60 RGB Pro giver generelt et første indtryk af, at det er et minimalistisk og solidt tastatur, uden en masse ekstra features.

Corsair K60 RGB Pro kassens indhold.jpg


Specifikationer og features

Inden vi for alvor går i gang med testen, skal vi lige have et kig på specifikationer og features for tastaturet.

Features:

 • Sturdy anodized brushed aluminium frame
 • 100% Cherry Viola mechanical keyswitches
 • Dynamic per-key RGB backlighting with amplified underglow
 • Powered by Corsair iCUE software
 • Immersive lighting effects with iCUE-integrated games


Specifikationer:

Keyboard Warranty: 2 Year

Weight: 0.88kg

Dimensions: 441mm x 136mm x 35mm

Keyboard Backlighting: RGB

Keyboard Layout: Nordic

HID Keyboard Report Rate: 1000Hz

Key Switches: CHERRY® VIOLA (45g operating force, 2,0mm pre-travel and 4,0mm full travel)

Matrix: 104 Keys

Connection (wired/wireless): Wired

Keyboard Connectivity: USB 3.0 or 3.1 Type-A

Media Controls: Yes

Keyboard Type Size: K60

Keyboard Product Family: K60

Keyboard Rollover: Full Key (NKRO) with 100% Anti-Ghosting

Size(Full/TKL): Full Size


On-Board Memory
: Yes

WIN Lock: FN Shortcut

Media Keys: FN Shortcuts

Wrist Rest: Not supported

Keyboard CUE Software: Supported in iCUE

Keyboard Cable Type: Tangle-free rubberSkrive- og gamingoplevelsen

Corsair K60 RGB Pro benytter sig af Cherrys forholdsvis nye Cherry Viola switches, der er tiltænkt billigere, men stadig premium mekaniske keyboards. Viola bliver derfor en entry-level switch i Cherrys sortiment, der også består af den dyrere MX-serie.

Viola er en støjsvag CrossLinear mekanisk kontakt, uden et bump eller klik ved aktiveringspunktet. 45 gf (gram force) er krævet for at ramme aktiveringspunktet, hvorefter den krævede kraft stiger til 75 gf, indtil man rammer ”bunden” efter 4mm.

Cherry Viola switch - Corsair K60 RGB Pro.jpgCherry Viola Specs

Pre-Travel: 2mm

Total Travel: 4mm 

Actuation Force: 45 gf (gram force)

Characteristic: CrossLinear

Cherry Viola aktiveringspunkt- og kraft.jpg


Gaming:

Cherry Violas lineære aktivering, sikrer dig en hurtig og glat aktivering, uden et bump, hvilket egner sig godt til gaming. Tastaturet er også et godt indgangspunkt i verden af mekaniske tastaturer, da Viola kommer meget tæt på følelsen af rubberdome, modsat alternativer med et taktilt bump. RGB-lyset er klart og giver en kraftig underbelysning, hvilket resulterer i en fed oplevelse når man gamer.

Corsair K60 RGB Pro piletaster.jpg

Skrivning:

K60 RGB Pro klarer sig også fint når det kommer til skrivning, såfremt man er til Violas linære aktivering, der minder om Cherry MX Red-kontakten. Tastaturet føles også stabilt at skrive på, hvor man også har mulighed for at hæve det, via to fødder på bagsiden.
Personligt savner jeg dog det taktile bump, som man eksempelvis får med Cherry MX Brown-kontakten, da jeg indimellem var i tvivl om, hvorvidt jeg har aktiveret en tast, imens jeg skrev.
Dette er dog uden tvivl en vane- og smagssag, så det kan sagtens være, at nogle personer foretrækker Viola frem for MX Brown.

Corsair K60 RGB Pro tastatur nærbillede.jpg

Generelt:

Viola er en lækker entry-level switch fra Cherry, der uden tvivl, giver baghjul til alle rubberdome keyboards. Aktiveringen er hurtig og smooth, hvilket sikrer dig at alle dine tryk, bliver registreret.

Dedikerede medie-knapper er ikke til stede på tastaturet, og man må derfor nøjes med integrerede knapper i FN-tasterne

Cherry Viola er bestemt en god og solid kontakt, så der er ikke noget at komme efter der. Hvilken type switch der passer bedst til dig, er dog en individuel smagssag, så det er en god idé at researche lidt om de forskellige switches, inden man trykker på aftrækkeren.

Corsair K60 RGB Pro logo.jpg

Software

Tastaturet kan styres i Corsairs iCUE software, der kan hentes gratis ned. iCUE fungerer over flere forskellige produkter, inklusive mus, headsets, RAM og AIO-vandkølingssystemer.
Corsair K60 RGB Pro iCUE farvevalg.jpgI iCUE kan man blandt andet justere lysstyrke og vælge mellem et væld af forskellige lyseffekter. Effekterne kan derefter gemmes, og man derved hurtigt skifte imellem flere presets. Der er dog ingen onboard-hukommelse i tastaturet, så profilerne bliver kun gemt lokalt på din PC.Spil der understøtter iCUE, byder desuden på specifikke light-presets, der giver en indlevende oplevelse. Desværre er listen af understøttede spil, ikke så stor.Makro-funktioner kan også tildeles under ”Actions” fanen, hvor enhver knap på tastaturet kan indstilles til at udføre en bestemt handling.
Corsair K60 RGB Pro indstillinger.JPGUnder indstillinger kan man justere polling rate, lysstyrken og eksempelvis også opdatere firmwaren til tastaturet.

Tastaturet fungerer på Windows, Mac og Xbox, men iCUE er kun understøttet på Windows og Mac.
iCUE har generelt set kørt godt, og uden problemer i testperioden.


Hvad med prisen?

Corsair K60 RGB Pro lander med prisen på 1.099 kroner, i et felt, hvor konkurrencen er stor, og lignende alternativer fra konkurrenter og Corsair selv, er billigere. Eksempelvis er Corsair K70 MK.2 billigere mange steder lige nu, hvilket placerer K60 RGB Pro i et mærkeligt spot.

K60 RGB Pro er dog på ingen måder et dårligt tastatur til pengene, men optimalt set, skulle tastaturet være prissat et par hundrede kroner billigere, efter min mening. 

 
Konklusion

Corsair K60 RGB Pro er et lækkert mid-range tastatur, der byder på et flot design og god byggekvalitet til prisen.

Cherrys nye budgetorienterede Viola-switch giver en præcis og glat aktivering, hvor ingen rubberdome tastaturer kan følge med. Belysningen er også stærk og klar, med styring ned til hver enkel tast.

Det er dog lidt ærgerligt, at der ikke er nogle dedikerede medie-knapper, trods tastaturets størrelse og den forholdsvis høje pris. Ydermere kunne det også have været smart og praktisk, med et kabel der kunne afmonteres fra selve tastaturet.

Prissætningen er også lidt mystisk, hvor storebroren Corsair K70 MK.2 er billigere mange steder lige nu. K60 RGB Pro er dog på ingen måder et dårligt køb til pengene, men prisen er er anelse høj, i et felt hvor konkurrencen er stor.

Generelt set, har Corsair skabt et solidt og lækkert tastatur, der klarer sig godt allround, men ikke byder på noget banebrydende.

Vi lander derfor på scoren 8 ud af 10.
 

Pros:

 • Flot og enkelt design
 • God byggekvalitet
 • Klar og jævn belysning
 • iCUE softwaren byder på mange features
 • Cherry Viola switches overrasker positivt

 

Cons:

 • Ingen dedikerede medie-knapper
 • Kabel kan ikke afmonteres fra selve tastaturet
 • Prisen er en anelse for høj


Score: 8

Corsair K60 RGB Pro profil.jpg

Vores partnere