Corsair K65 PLUS Wireless

Corsair Plus Wireless gaming tastatur Red keyboard MLX 75%-layout mechanical compact switches kompakt K65
I februar lancerede Corsair et nyt tastatur med et 75%-layout, som giver et tastatur i en lille størrelse, men hvor de nødvendige taster stadig er der, herunder blandt andet piletasterne. Vi har været så heldige at få lov til at kigge nærmere på tastaturet. Vi dykker ned og ser, hvordan K65 Plus Wireless fra Corsair klarer sig.

Vi starter med at kigge nærmere på specifikationerne for K65 Plus Wireless fra Corsair. Da der ikke er kommet nogle specifikationer frem på hjemmesiden, har jeg fundet de fleste af dem på selve æsken.

Specifikationer på K65 Plus Wireless

 • Type: Compact
 • Materialer: Aluminum og plastik
 • Kontakter: Corsair MLX Red (70 millioner klik)
 • Baggrundsbelysning: Ja, RGB
 • Tilslutning: Kabel (USB-A til USB-C), Bluetooth og 2.4 GHz 
 • Batteri: Ukendt (266 timers batteritid uden LED)
 • Polling Rate: 1000 Hz
 • Response Rate: -
 • Profil i indbygget hukommelse: Ja
 • Medie kontrol: Ja igennem Function Key (FN)
 • Baggrundslys intensitet knap: Ja igennen FN taster
 • Windows lås knap: Ja 
 • Software: iCUE
 • Dimensioner: 320 x 136 x 35mm
 • Justerbar højde: Ja
 • Vægt: 922 gram 
 • Kompatible styresystemer: Windows, Mac, smartphone, Xbox One, X/S, Playstation 4, 5

Rundt om K65 Plus Wireless

K65 Plus Wireless er et forsøg fra Corsair på at lave et tastatur, som bringer stil og ydelse sammen. De har forsøgt at imødekomme kravet om et tastatur, som ikke fylder meget, men hvor blandt andet piletasterne stadig var at finde. Det gør brug af Corsairs egne MLX Red kontakter og har en batteritid på 266 timer, hvis LED er slukket. Derudover gør den brug af materialer af høj kvalitet og kommer med trådløs forbindelse.

tastatur Wireless K65 75%-layout Plus keyboard compact switches Red kompakt MLX Corsair gaming mechanical.JPG

Når du åbner æsken med Corsair K65 Plus Wireless, finder du følgende indhold: tastaturet, USB Type-C opladerkabel, USB-trådløs adapter, 2-i-1 tastekapstrækker, to kontakter med æ og ø, og til sidst nogle manualer.

MLX Corsair compact keyboard gaming Red switches Plus mechanical tastatur kompakt K65 Wireless 75%-layout.JPG

Corsair K65 Plus Wireless er et stilfuldt og kompakt mekanisk tastatur med et 75%-layout, hvilket betyder, at det ikke har en numerisk tastaturdel. Det kombinerer en sort og grå farvekombination, som giver et moderne og elegant udseende. Keycaps er lavet af PBT-materiale, som er holdbart mod slid. Layoutet er kompakt og inkluderer en multifunktionel drejeknap.

Wireless mechanical switches K65 Red kompakt gaming tastatur 75%-layout keyboard Plus Corsair MLX compact.JPG

Er du ikke tilfreds med kontakterne, som kommer med tastaturet, er det nemt at skifte til nogle andre. Tastaturet er også udstyret med lyddæmpende materiale for at skabe en behagelig og lydløs oplevelse.

Corsair keyboard gaming Red Wireless switches MLX Plus tastatur K65 mechanical 75%-layout kompakt compact.JPG

For at kunne oplade tastaturet medfølger der selvfølgelig et sleeved kabel med USB-A til USB-C. Med mulighed for at bruge den lille adapter kan du have kablet til at sørge for den trådløse forbindelse, når tastaturet ikke skal oplades.

mechanical Red switches compact MLX K65 keyboard Plus Wireless 75%-layout gaming kompakt tastatur Corsair.JPG

På bagsiden har vi belægning til at holde tastaturet fast, selv på lidt glattere overflader. Du kan også justere højden på tastaturet.

Wireless switches Red gaming tastatur K65 keyboard mechanical kompakt 75%-layout Plus compact Corsair MLX.JPG

Selvom tastaturet nærmer sig TKL-størrelse, har Corsair stadig formået at skabe et produkt, som bibeholder piletasterne og skaber lidt ekstra funktionalitet til den kompakte størrelse. Selvom der ikke er nogen dedikeret mediekontrol på tastaturet, er de gemt i FN-funktionerne på tastaturet.

switches Red MLX compact K65 kompakt tastatur mechanical keyboard Plus Wireless 75%-layout Corsair gaming.JPG

Software

Inden vi går videre til selve testen, skal vi have kigget på softwaren som du kan bruge sammen med K65 Plus Wireless. Corsair gør brug af deres egen software iCUE.  

Første menu er lighting effects. Her det muligt at bruge de prækonfigureret forslag, eller lave sit eget custom lys.  

Red Wireless K65 kompakt switches mechanical compact Plus gaming Corsair MLX keyboard 75%-layout tastatur.png

Den næste er key assigments, som giver muligheden for at lave flere funktioner i tasterne.   

tastatur Corsair switches mechanical MLX Plus Wireless gaming Red compact keyboard 75%-layout kompakt K65.png

Efterfølgende har vi control dial. Det er knappen i højre hjørne af tastaturet, som kan sættes til at have flere funktioner, såsom at styre lydstyrken, lysstyrke, scolling eller zoom.  

compact gaming kompakt mechanical Corsair K65 Wireless Red keyboard 75%-layout MLX Plus tastatur switches.png

Den sidste er performance, som har nogle forskellige funktioner, blandt andet hvad hvilken farve som skal vises når FN kontakten er inde, eller hvis Windows knappen skal deaktiveres. 

K65 75%-layout Red tastatur MLX Corsair mechanical gaming Wireless switches Plus keyboard compact kompakt.png

Testen – Brugen og komfort

Det er blevet tid til testen af K65 Plus Wireless fra Corsair. Som altid bliver der skiftet rundt på tastaturet, og vi skal igennem forskellige ting, så jeg kan få et helhedsbillede af min oplevelse med K65 Plus Wireless. Vi skal nu have det igennem lidt almindelig PC-brug, sammen med noget gaming, og som noget nyt gør jeg brug af en hjemmeside, som kan give nogle oplysninger om ms på tastaturtryk og en estimeret scan rate.

Husk, dette er ikke professionelt udstyr, men sammenlignet med tastaturer i fremtiden, kan det stadig give en indikation af selve responsen på tastaturet. 

Hvis vi starter med at kigge på tallene, så spammede jeg med tastaturet på hjemmesiden, hvilket endte med at give nogle tal: korteste tastetryk på 6 ms og en estimeret scan rate på 166,6667 Hz på en trådløs forbindelse. Jeg endte også med at teste det med kabel, og her kom det ned på 1 ms og en estimeret scan rate på 1000 Hz, hvilket er utrolig flot.

K65 kompakt Plus Corsair Red compact switches 75%-layout gaming tastatur mechanical MLX Wireless keyboard.JPG

Efterfølgende tager vi et kig på oplevelsen, når jeg bruger tastaturet til at skrive. Kombinationen mellem MLX Red kontakterne og Corsairs ekstra indsats på at lyddæmpe tasterne gør, at kontakterne siger meget lidt. De er næsten på vippen til at være lydløse. Det giver en utrolig behagelig oplevelse at skrive på, og tastaturet reagerer hurtigt, hvilket giver mulighed for at kunne skrive i et hurtigt tempo.

Oplevelsen følger selvfølgelig med over til gaming-delen, hvor kontakterne også her er utrolig hurtige og giver en god respons. Selvom kontakten ikke bliver trykket helt ned, reagerer den kort før, hvilket skaber en ekstra hurtig respons.

Pris

Jeg har kunne finde Corsair K65 Plus Wireless til en pris på 1251,- DKK. Som ligger den blandt mange andre trådløse tastaturer, når vi snakker highend. 

Red tastatur keyboard switches Wireless Corsair K65 kompakt mechanical MLX compact Plus gaming 75%-layout.png

Ønsker du at finde flere oplysninger omkring K65 Plus Wireless fra Corsair kan du klikke på banneret ovenover.

Konklusion

Selvom jeg er gået over til optisk tastatur, da det for mig har givet den bedste oplevelse i forhold til respons og støj, er jeg næsten nødt til at bøje mig i støvet for Corsair. De har formået med K65 Plus Wireless tastaturet at levere en behagelig og lydløs skriveoplevelse takket være MLX Red kontakterne og de lyddæmpende materialer. Tastaturet reagerer hurtigt, både ved almindelig brug og gaming, hvilket også ses i testen, hvor det med kabel kommer ned på 1 ms, og uden kabel holder sig på 6 ms.

Tastaturets kompakte design og muligheden for både trådløs og kablet forbindelse tilføjer til dets fleksibilitet, mens den solide konstruktion og flotte RGB-belysning bidrager til en positiv oplevelse.

Prisen ligger i et fornuftigt prisleje, hvor det placerer sig i midten af prisklassen for high-end gaming-tastaturer. Det betyder, at brugeren får meget for pengene og har et tastatur, som ikke er bundet af et for kompakt design.

Dog er der nogle ulemper, såsom at tasterne ikke er double-shot, hvilket kan medføre mere slid på kontakterne over længere tid. Samt en personlig holdning om manglen på håndledsstøtte, som kunne have forbedret komforten yderligere.

Samlet set, for de funktioner og den ydeevne som K65 Plus Wireless tilbyder, skaber det et godt produkt i sin prisklasse, specielt for dem som ønsker en balance mellem gaming og produktivitet. Derfor slutter jeg testen af med at give K65 Plus Wireless en score på 9 ud af 10, sammen med ”Great Product” Award.

Fordele

 • Mulighed for trådløs og kablet løsning
 • Kompakt design
 • Corsair MLX kontakter
 • Flot RGB-Belysning
 • Solide materialer
 • Pris
 • Piletaster

Ulemper

 • Tasterne er ikke double-shot
 • Mangler håndledsstøtte

Score: 9 + Great Product

Corsair Plus Wireless gaming tastatur Red keyboard MLX 75%-layout mechanical compact switches kompakt K65.JPG


Vores partnere