Corsair K70 PRO RGB Optical: Test

full-size double-shot K70 Optical PBT Mechanical RGB keyboard PRO AXON Corsair OPX tastatur
Overvejer du at skifte til et nyt tastatur med optiske kontakter, så begynder der at komme flere og flere frem. En af producenterne er Corsair, som er kommet frem med en af deres mindre modeller i serien, nemlig K70 PRO, som kommer med OPX optical kontakter, og til forskel fra mange andre, så er det et full-size tastatur, så du bibeholder de mange funktioner et normalt størrelse tastatur kan tilbyde.

Vi starter med at kigge nærmere på specifikationerne på K70 Pro RGB Optical Mechanical fra Corsair, som jeg har fundet fra deres hjemmeside. 

Specifikationer på K70 PRO RGB Optical Mechanical 

 • Type: Full-Size
 • Materialer: Aluminum og plastik
 • Kontakter: Corsair OPX Optical (150 millioner klik)  
 • Baggrundsbelysning: Ja, RGB
 • Tilslutning: Kabel (USB-A til USB-C)
 • Batteritid: -
 • Polling Rate: 8000Hz with AXON
 • Response Rate: 0.5ms
 • Profil i indbygget hukommelse: Ja
 • Medie kontrol: Ja igennem Function Key (FN)
 • Baggrundslys intensitet knap: Ja igennen FN taster
 • Windows lås knap: Ja 
 • Software: iCUE
 • Dimensioner: 444 x 166 x 40 mm
 • Justerbar højde: Ja
 • Vægt: 1.12 kilogram (uden kabel)
 • Kompatible styresystemer: Windows

Rundt om K70 PRO RGB Optical Mechanical

K70 PRO er som sagt et optisk tastatur, med Corsairs egen OPX Optical, som sammen med AXON teknologi, giver en hurtig respons, med en polling rate på 8000Hz. Tastaturet fås i både sort og hvid, hvor det er sidste nævnte vi har til test. 

Corsair RGB Optical tastatur K70 PRO double-shot Mechanical AXON PBT keyboard OPX full-size.jpg

Pakker vi indholdet ud, har vi udover selve tastaturet. USB-C til USB-A kabel, håndledsstøtte, nordisk Æ og Ø og en manual. 

PBT Optical K70 full-size Mechanical tastatur double-shot OPX keyboard RGB AXON PRO Corsair.jpg

K70 PRO RGB Optical er et full-size tastatur, hvilket gør at vi har plads til numpad, men også plads til multimedie taster på tastaturet. Det er selvfølgelig på bekostning af noget bord plads, og mindre plads til musen kan glide frit rundt. Tastaturet har en god vægt, med sin aluminiumsramme og kontakterne føles solide og i god kvalitet. 

Corsair AXON Mechanical tastatur K70 OPX Optical double-shot keyboard PBT RGB PRO full-size.jpg

K70 PRO RGB Optical gør som sagt brug af Corsairs egne OPX optiske kontakter, Corsair oplyser selv en garanti på 150 millioner klik, og en respons tid på 0.125ms. 

OPX PRO tastatur keyboard Optical K70 PBT AXON Corsair RGB Mechanical double-shot full-size.jpg

Kablet på K70 PRO RGB Optircal er et USB-A til USB-C flettet kabel, det monteres bag på tastaturet i midten. Ved siden af har vi også en lille kontakt, som kan skifte profil, hvor lyset bliver konstant og mindre iøjefaldende.   

PBT double-shot keyboard RGB Mechanical OPX full-size Optical AXON K70 Corsair PRO tastatur.jpg

På bagsiden har vi fire større belægninger, i hvert hjørne, til at holde tastaturet fast. Du kan også justere højden, hvor det er muligt at vælge mellem to ekstra højder. 

AXON tastatur double-shot RGB PBT Corsair Mechanical Optical full-size OPX PRO K70 keyboard.jpg

K70 PRO RGB Optical har en højde på 40 mm. Det passer med samme højde som mange andre tastaturer, selvom 40mm måske ikke er meget for et mekanisk tastatur, så har Corsair valgt stadig at tilføje håndledsstøtte. 

Mechanical Corsair AXON full-size Optical RGB tastatur keyboard K70 OPX double-shot PBT PRO.jpg

Software

Inden vi går videre til testen, skal vi først forbi iCUE, for at se på de indstillinger som vi får til rådighed. 

Første menu er Key Assignments, her har vi mulighed for at skifte funktioner på selve tasterne. Efterfølgende har vi Hardware Key Assignment, som er samme funktion, men her gemmer den oplysningerne direkte på tastaturet, hvis du ikke har iCUE kørende.  

OPX full-size Optical Corsair keyboard double-shot PBT Mechanical AXON tastatur PRO K70 RGB.png

Den næste er er ”Lighting effects” og ”Hardware lighting”, her styre vi lyset eller effekten. Ligesom med Hardware Key assignments, handler det også her omkring Hardware Lighting kan indstilles ud fra, hvis tastaturet ikke skulle være tilsluttet til dit iCUE. 

tastatur Corsair Optical double-shot full-size RGB K70 keyboard Mechanical PRO PBT AXON OPX.png

Efterfølgende er ”Performance”, som giver mulighed for at deaktivere nogle genveje, hvis WIN Lock er aktiveret. 

keyboard PRO K70 RGB Optical PBT OPX Corsair AXON double-shot full-size Mechanical tastatur.png

Den sidste er ”Device settings”, det er blandt andet her vi kan aktivere en højere polling rate og response tid på tastaturet. Vi bliver dog advaret omkring at det kræver flere kræfter fra systemet, hvis vi vælger 8000Hz. 

PRO Corsair K70 OPX keyboard PBT AXON double-shot full-size tastatur Mechanical Optical RGB.png

Testen – Brugen og komfort

Det er nu blevet tid til den mere praktiske del, og det er selve testen. K70 PRO RGB Optical er blevet sat til computeren, og er nu kommet på arbejde for at se hvordan tastaturet er at bruge, både ved kontorbrug, men specielt også gaming. 

Tastaturet har en god respons og er utrolig hurtig. Om vi rammer 0.125ms og en polling rate 8000Hz, kan jeg dog ikke vide, og vi må bare tage Corsairs ord, for gode vare. Men en god oplevelse har jeg dog med tastaturet. Tasterne har en blød lyd og i kombination med selve kvaliteten af tasterne, er de nemme at trykke ned, og gør det også nemt at arbejde med. 

Drejehjulet til at indstille lysstyrken, har også en glidende bevægelse, og her kan man også mærke Corsair gør brug af gode produkter til at fuldende tastaturets udtryk af kvalitet. 

Farverne i tastaturet er meget flotte, og jeg syntes personligt Corsair har sat en høj standard, når det kommer til RGB, hvilket vi roligt kan sige, de også er kendt for. 

Det samme gør sig gældende ved gaming, tastaturet har en god respons og den klarede også jobbet her rigtig godt. Personligt er jeg dog mere til TKL tastatur, og specielt når vi snakker gaming, hvor jeg godt kan mærke at komme over til et full-size tastatur, tager lidt mere plads omkring bordet. 

Jeg oplever ingen klang fra tasterne når de bruges, og heller ikke hvis de bliver brugt i et højt tempo. Hverken ved gaming eller kontorbrug. 

Pris

Jeg har været på nettet for at finde prisen på K70 PRO RGB Optical. Lige nu kan den kun findes hos Corsairs egen hjemmeside, hvor vi lander på omkring 1650,- DKK.  

tastatur Corsair Mechanical Optical keyboard RGB PBT double-shot OPX PRO full-size AXON K70.png

Ønsker du at finde flere oplysninger omkring K70 PRO RGB Optical fra Corsair kan du klikke på banneret ovenover.

Konklusion

Personligt tror jeg optiske kontakter er fremtiden for et tastatur, og det kan vi også se, som producenterne har startet med at lave et top-line produkt med optiske taster, hvor vi nu begynder at se det bevæger sig ned til de mindre tastaturer.


 Det gør også at vi med blandt andet K70 PRO, får et produkt med en mere spiselig pris, men stadig med teknologi som kan måle sig med de helt dyre tastaturer. K70 PRO er det gode eksempel på dette, og med kun en lille prisstigning i forhold til K70 PRO med MX kontakter, så kan man hurtigt få lidt ekstra med de optiske. 

Kvaliteten fejler intet med K70 PRO RGB Optical, og med den hvide som vi havde til test, er det også et flot design, med kombinationen af hvid og aluminium. Udover det siger Corsair selv at kontakterne kan holde til 150 millioner klik, hvilket de færreste nok vil opnå, før det bliver skiftet ud. Om garantien dækker den del, skal jeg dog ikke kunne sige. Men det viser lidt omkring kvaliteten bag produktet. 

Hvis vi vender tilbage til prisen, så er 1650 kroner i den høje ende. Der er heller ikke langt fra K70 PRO RGB Optical, og op til deres K100 med OPX, som er deres topserie. Her tror jeg Corsair havde haft bedre af et mindre prisnedslag så ville det også være mere attraktivt at vælge K70 Pro med optiske fremfor K100. 

Det skal dog stadig ikke komme i vejen for tastaturet fortjener anerkendelse og jeg ender også med at give en score på 9 ud af 10 sammen med Great Product award. For ser vi bort fra den lille forskel fra K70 PRO optisk og K100 Optisk, så er tastaturet i sig selv utrolig lækkert, og den kommer med god kvalitet og en hurtig hastighed. Hvis du er til et hvidt setup, så er der heller ingen tvivl om at K70 PRO RGB Optical i hvid, vil pynte pænt på dit bord. 

Pros

 • Flot design
 • OPX Optical kontakter
 • Hurtig Respons og polling rate
 • Flot RGB-Belysning
 • Solide knapper
 • Håndledsstøtte

Cons

 • Pris

Score: 9 + ”Great Product”

full-size double-shot K70 Optical PBT Mechanical RGB keyboard PRO AXON Corsair OPX tastatur.jpg

Vores partnere