AUTHOR : Anders Herrmansen
PUBLISHED : 2017-04-25 07:06:00

Corsair K95 Platinum MX Speed


Corsair har haft en meget dominerende position på gamer keyboard markedet med deres K serie, og nu er de ude med en ny udgave af deres flagskibsmodel, K95 med det lovende tilnavn "Platinum". Er keyboardet vægten værd i guld, eller er der tale om en spraymalet sten? Læs med når vi kigger nærmere på det.

tweak_k95_platinum_keyboard_cherry_speed

Når turen er kommet til valg af keyboard, så er der mange problematikker at tage med i betragtning inden du smider dine surt tjente penge efter et nyt computer tastatur. Skal det være trådløst eller kablet, skal det være mekanisk eller ikke. Skal du vælge brown switch fremfor red switch, har du overhovedet brug for en håndledsstøtte, skal det være et gamer tastatur, eller skal det bruges til office brug. Mængden af spørgsmål vokser desto mere du går i dybden, og det kan faktisk godt betale sig at skitsere sig nogle tanker, inden man begiver sig ind i junglen af det store udvalg, og har du ikke helt styr på begreberne, så er det endnu vigtigere du undersøger markedet og mulighederne inden du handler. 

Mange vælger også en velkendt producent, og i mangne tilfælde en bestemt serie, og det er netop det Tweak.dk kigger på i dag, som generelt altid har stået for velbyggede PC keyboards, hvor der er tænkt på selv den mindste detalje.  

Corsair har haft en meget dominerende position på gamer keyboard markedet med deres K serie, og nu er de ude med en ny udgave af deres flagskibsmodel, K95 med det lovende tilnavn "K95 RGB PLATINUM Mechanical Gaming Keyboard — Cherry MX Speed — Black". 

Er keyboardet vægten værd i guld, eller er der tale om en spraymalet sten?  

 

 

Specifikationer på K95 RGB PLATINUM Mechanical Gaming Keyboard — Cherry MX Speed 

  • Cherry MX Brown or Silent switches
  • Intelligent software controlled RGB backlighting
  • Dedicated Multimedia keys
  • Windows Lock key for uninterrupted gameplay
  • USB pass-through connector giving easy access to a USB port on the back of the keyboard (USB 2.0/1.1/1.0)
  • Braided fiber 2m cable
  • 6 dedicated macro keys
  • Metal top plate for increased strength and durability
  • Weight - 
  • Dimensions - 465mm x 171mm x 36mm

K95 RGB PLATINUM Mechanical Gaming Keyboard - hvad er der med i kassen

Vi lægger ud med et hurtigt kig på indpakningen og indholdet af kassen man får I hænderne, når man køber Corsair K95 Platinum keyboardet.

tweak_k95_platinum_keyboard_box_1.jpg

tweak_k95_platinum_keyboard_box_2.jpg

Udover selve gaming keyboardet får du en håndledsstøtte med en to-sidet overflade der kan flippes rundt via magneter, hvor den ene side er mere ru end den anden. Du får også en håndfuld ekstra tastekapper til FPS og MOBA, hvor overfladen er mere ru, som også ses på mellemrumstasten – og så har tasterne en kant der passer med hvor dine fingre naturligt ligger når du spiller.

tweak_k95_platinum_keyboard_contents.jpg

tweak_k95_platinum_keyboard_keycaps.jpg

tweak_k95_platinum_keyboard_wristrest_choices.jpg

tweak_k95_platinum_keyboard_wristrest_closeup.jpg

Den ru overflade og specielle kant, kan være lige hvad du leder efter til et gaming tastatur, men personligt tog jeg dem af igen efter en uges tid, da de gjorde gaming tastaturet besværligt at bruge til generelt brug såsom kontoropgaver og web-browsing. Man hviler ikke hånden på de knapper og rammer nemt kanterne lige på, hvilket kan være til gene. 

Den ru overflade går igen på computer keyboardets seks ”Makro” knapper – knapper som ikke har noget indbygget formål, men kan programmeres til at udføre en række handlinger, som man kender det fra mange andre keyboards. Corsair har her valgt at skære ned på deres makro knapper, hvor den tidligere udgave af K95 havde atten i alt – hvilket ifølge deres marketing folk skyldtes at de ikke blev brugt af langt de fleste købere, og at den længere profil gjorde keyboardet sværere at få plads til – en beslutning jeg er helt enig i, da jeg oftest lægger makroer på ”normale” taster hvis jeg endelig bruger dem. 

K95 RGB Platinum gaming keyboardet — Cherry MX Speed fås med enten de velkendte Cherry MX Brown kontakter, eller de nye MX Speed – begge med bagbelysning opsat i den valgfri software (Som vi går i dybden med senere i resten) 

Disse er designet med reaktionstid i tankerne, hvor at afstanden mellem neutral position og ”aktivering” er forkortet til 1.2mm fra de normale 2mm og den samlede afstand er skåret ned til 3,4mm fra 4mm – Dette skulle gøre reaktionstiden kortere fra øjeblikket du trykker ned på tasterne til at de aktiveres, men hvor meget dette betyder i praksis kan nok diskuteres. Jeg har ikke selv erfaret et mærkbart skift i f.eks. Overwatch og Battlefield – Derimod har jeg lagt mærke til at der kommer mere lyd fra tasten ift. til f.eks. Cherry Reds og Browns, specielt fjedrene giver en ”sproing” lyd fra sig. 

Den kortere afstand betyder også hvis man er typen der hviler hånden på computer tastaturet, at man til tider kan komme til at aktivere taster ved et uheld. Det tager lidt tilvænning at tasterne er så følsomme overfor tryk.

tweak_k95_platinum_keyboard_cherry_speed_switches.jpg

tweak_k95_platinum_keyboard_macro_keys.jpg

Corsair Gaming K95 RGB Platinum tilbyder også dedikerede taster til multimediekontrol, samt en metal ”roller” til volumen der giver nem og direkte kontrol over musik mens man spiller. Det er en luksusfeature som ikke mange keyboards tilbyder, og en jeg sætter høj pris på, da mit Sennheiser headset ikke har disse.

K95 Platinum byder også på en USB Passthrough port, hvis man har brug for / lyst til at koble mus, headset eller lign. til uden at skulle bag om kabinettet. Dennes kabel kan eventuelt føres under PC keyboardet i en af de to tværgående kanaler som er lavet til formålet.

tweak_k95_platinum_keyboard_multimedia_keys.jpg

tweak_k95_platinum_keyboard_USB_Sleeve.jpg

tweak_k95_platinum_keyboard_cable_ditch.jpg 

K95 Platinum i brug

Nu har jeg siddet med K95 Platinum i en lille måneds tid, og det har absolut været en positiv oplevelse. Den robuste konstruktion og ru overflade på håndledstøtten gør at man ikke så nemt kommer til at flytte hånden og ramme ved siden af i et stresset øjeblik. 

Det mekaniske K95 RGB Platinum tastatur er utroligt behageligt at sidde med i spil i mange timer af gangen, hvor de valgfrie ru kapper gav en anelse mere præcision i intense øjeblikke. Det udmærker sig også til mere generelt brug, såsom internet browsing og kontorbrug, hvor jeg dog tog de ru kapper af igen, da kanterne irriterede mine fingerspidser. 

CUE softwaren (LED Bagbelysning og Makroer)

Vi skal selvfølgelig også tage et kig på softwaren med det passende navn ”CUE”, som Corsair har lavet til at konfigurere og personliggøre deres serie af gamer produkter. Corsair har tidligere fået mange verbale tæv for at deres software enten var for ringe designet, eller for kompliceret at komme i gang med, og her kan jeg kun sige at CUE har været en fornøjelse at arbejde med uden større problemer i hverken interface eller sværhedsgraden med opsætning af f.eks. lys og makroer.

tweak_k95_platinum_keyboard__CUEMain.jpg

Softwaren samler alle Corsairs enheder i et enkelt interface, som man også ser det fra f.eks. Razer og Logitech. Du har en hovedmenu hvor de enkelte enheder kan vælges og opsættes separat eller samlet på visse punkter, for at lave en fælles opsætning i f.eks. lys. 

Helt konkret byder softwaren sammen med K95 Platinum gamer tastatur på 3 hardwareprofiler der gemmes i selve keyboardet, samt et uendeligt? antal software profiler på computeren – Dette lader dig tage dine yndlingsprofiler med på farten uden at skulle bekymre dig om logins og lign. på andres maskiner.

tweak_k95_platinum_keyboard__CUELayers.jpg

tweak_k95_platinum_keyboard_CUE_Performance.jpg

tweak_k95_platinum_keyboard_CUE_Config.jpg

Belysningen i tastaturet kan opsættes i flere lag med effekter såsom Wave, Gradient og Ripple, eller som jeg har valgt statisk lys. Der er virkeligt mange muligheder her ift. til animation og lag. Har man ikke selv evnerne eller tålmodigheden til at lege med effekter, har Corsair lavet en online database hvor brugere kan dele deres designs med hinanden, kaldet RGB Share. Det er ikke helt løgn hvis jeg siger at kun fantasien sætter grænser, for der er virkeligt mange kreative og komplekse designs at hente derfra. 

Der er også mulighed for at opsætte makroer og key-rebinding i CUE, samt opsætte gaming keyboardets ydelse og opførsel, hvilket er fedt at se – Det kan være rart at slå f.eks. Windows knappen fra imens man spiller. Vi slutter CUE delen af med et stemningsbillede af hele setuppet, hvor K95 Platinum keyboardet er sat op så at lyset matcher resten af udstyret, hvilket ser rigtig fedt ud hvis jeg selv skal sige det.

tweak_k95_platinum_keyboard_desk (1).jpg 

Konklusion 

Vi har taget et kig på det bedste Corsair har at byde på - Cremen af cremen. Jeg syntes godt at Corsair kan forsvare at kalde K95 Platinum for deres flagskib, for det har virkelig det bedste af det hele samlet i en enkelt pakke - dog til en pris hvor mange tænker sig over en ekstra gang. 

Hele herligheden kan fåes for lige omkring 1.600 DKK, hvilket er en pæn slat penge selv for et gaming keyboard. Dog får man utroligt meget med i pakken, såsom Cherry kontakter, softwarekontrolleret RGB baglys på et niveau man sjældent ser, og den meget robuste og brugervenlige opbygning af det fysiske keyboard med tosidet håndledsstøtte og specielle kontaktkapper til FPS og MOBA. 

Det er en pris at jeg som keyboard entusiast ingen problemer ser i at betale med tanke på at det kan holde en del år hvis bare man passer godt på det og giver det minimal vedligeholdelse - og så er dens meget spartane og simple udseende noget der tiltaler mig, da gamer produkter hurtigt kan blive meget overdrevne i deres fremtoning. Vi lander på et 9 tal samt en "Great Product" award for et gamer keyboard i den høje ende med mange gode punkter, og nogle mindre mangler og subjektive irritationer. 

Godt

  • Robust metalramme
  • Cherry kontakter med valgfri kontaktkapper
  • Håndledsstøtte med to forskellige overflader
  • Imponerende software med uhyggeligt mange muligheder

Mindre Godt

  • Prisen kan afskræmme mange
  • Håndledsstøtte samler skidt
  • Kontaktkapper på Makro tasterne matcher ikke resten af keyboardet
  • Softwaren kan være afskræmmende for nogle


VORES PARTNERE

Synology
Olympus
Razer
MSI
Cooler Master
Cougar Gaming
Corsair
AMD
ASRock
Deepcool
Seasonic
Gigabyte