Logitech G413 TKL SE: Test

Logitech Taktile wired Gaming keyboard SE PBT G413 brown TKL
Er du endnu ikke kommet på TKL vognen, men overvejer det måske som Logitech fan så er der godt nyt. Logitech kommet med en model, som går efter at være mere budgetvenlig og plug and play. Vi tager et kig på G413 TKL SE fra Logitech, som byder på nogle spændende specifikationer, men også sørger for at prisen er til at arbejde med.

Vi starter med at kigge nærmere på specifikationerne G413 TKL SE fra Logitech. Jeg har fundet oplysningerne fra Logitechs hjemmeside, dog har de valgt at tilbageholde en del information. 

Specifikationer på Logitech G413 TKL SE 

 • Type: TKL
 • Materialer: Aluminum og plastik
 • Kontakter: Romer-G
 • Baggrundsbelysning: Ja, hvid
 • Tilslutning: Kabel (1.8m)
 • Batteritid: -
 • Polling Rate: -
 • Response Rate: -
 • Profil i indbygget hukommelse: -
 • Medie kontrol: Ja igennem Function Key (FN)
 • Baggrundslys intensitet knap: Ja igennen FN taster
 • Windows lås knap: Ja 
 • Software: -
 • Dimensioner: 355 x 127 x 36,3
 • Justerbar højde: Ja
 • Vægt: 650 gram 
 • Kompatible styresystemer: Windows

Rundt om Logitech G413 TKL SE

G413 TKL SE kommer i en grå æske med blå skrift. På fronten har vi et billede af selve tastaturet, og med navnet stående ovenover. Ved siden af har vi teksten ”Mekanisk spiltastatur” samt ”Taktile mekaniske taster”. 

TKL Logitech Gaming Taktile PBT brown keyboard G413 SE wired.JPEG

På bagsiden får vi fire nøglefunktioner, som Logitech fokusere på med G413 TKL SE. De taktile mekaniske taster, hvid LED belysning, seks samtidige taster og anti-ghosting samt sortbørstet aluminiumslegering med PBT-taster. 

Logitech SE G413 keyboard PBT Gaming TKL Taktile brown wired.JPEG

Tager vi et kig på indholdet i kassen, har vi selve tastaturet, nogle manualer, et klistermærke og nogle ekstra taster i Æ og Ø. 

TKL wired keyboard Taktile Logitech brown SE PBT Gaming G413.JPEG

G413 TKL SE, er i komplet sort, man kan dog ane den børstet aluminium på selve tastaturet, som er med til at give lidt kontrast i designet. Kvaliteten føles i top, både hvad angår tasterne og selve tastaturet. 

wired PBT Gaming TKL G413 Logitech Taktile SE brown keyboard.JPEG

Da det er et TKL tastatur vi har med at gøre, så mister vi selvfølgelig en del funktioner ved blandt andet numpad. Udover det har Logitech valgt ikke at have nogle multimedie knapper, men de er blevet integreret i tastaturet ved brug af FN knappen. 

PBT Logitech G413 Taktile TKL wired Gaming brown keyboard SE.JPEG

Tastaturet kommer med fastmonteret USB-A kabel i plastik, som har en længde på 1.8 meter. 

brown Logitech G413 Gaming TKL SE Taktile PBT wired keyboard.JPEG

På bagsiden har vi belægning i hvert hjørne til at holde tastaturet fast, selv på lidt mere glatte overfalder, og det er muligt at justere højden.  

Gaming SE PBT brown keyboard TKL wired Taktile G413 Logitech.JPEG

G413 TKL SE er lav i højden, med kun 36,3 mm, er det en af de lavere, som har været til test for nyligt. Dette vender vi tilbage til i selve testen, om det har en betydning for oplevelsen. 

keyboard wired SE Taktile brown TKL Gaming Logitech PBT G413.JPEG

Software

Som tidligere nævnt er G413 TKL SE et plug and play tastatur, hvilket også gør Logitech har valgt at der ikke skal eller kan bruges software til at justere eller styre det. 

SE TKL brown Gaming keyboard G413 PBT wired Taktile Logitech.JPEG

Testen – Brugen og komfort

Det er blevet tid til selve testen af G413 TKL SE fra Logitech, inden vi slutter af med konklusionen på testen. G413 TKL SE er blevet sat til computeren, og vi skal have den igennem den daglige brug, lige fra almindelig PC-brug og noget gaming. 

Kigger vi først på den almindelig PC-brug, så sidder jeg normalt med TKL tastatur, da jeg ved min privat computer, ikke har behovet for numpad, og jeg vil hellere have den ekstra plads. Jeg har dog oplevet at andre modeller kræver lidt tilvænning. Med G413 TKL SE, faldt selve placering af tasterne dog hurtigt ind i fingrene, og den var nem at skrive med. De taktile taster, gav også en feedback, som gjorde det behageligt at arbejde med. Det generede selvfølgelig også lidt mere støj end det jeg normalt er vant til. 

Selvom G413 TKL SE gør brug af brune kontakter, så er støjniveauet nede på et acceptabelt niveau, selv under gaming. De er meget præcise, og den respons man får, giver også en utrolig god føling, når man for eksempel spiller FPS spil. Selve respons virkede også fornuftig for mig, dog kunne jeg godt mærke lidt afstand i forhold til aktivering af tasten, når jeg trykkede det ned. 

Pris

Jeg har været på nettet for at finde prisen på G413 TKL SE Fra Logitech. Her rammer vi en pris på 492,- DKK.  

Gaming Taktile Logitech PBT wired keyboard brown TKL G413 SE.png

Ønsker du at finde flere oplysninger omkring G413 TKL SE fra Logitech kan du klikke på banneret ovenover.

Konklusion

Normalt plejer jeg at gennemgå lidt plus punkterne inden jeg kigger på pris, og derefter ting som ikke fungere så godt. Denne gang vil jeg tage et kig på prisen først, for der er ingen tvivl om at G413 TKL SE henvender sig til entry segmentet, eller dem som ikke ønsker at give for meget for et tastatur. Det er også en pris, hvor vi finder rigtig mange kandidater, som hver har sine fordele og ulemper. Men formår G413 TKL SE, så at skille sig ud fra mængden? Det korte svar: Nej, alligevel syntes jeg G413 TKL SE er interessant, for Logitech har alligevel gjort noget rigtigt og lavet et tastatur, som henvender sig til den nye gamer, som ønsker et TKL format med en fornuftig pris. Udover det har de så valgt at lave et tastatur, som ikke skal være præget af dyre features, som måske ikke er relevant endnu. Det er blandt andet ting som RGB farver og en stor fed multimedieknap. De har også fjernet muligheden for at lave indstillinger på dit tastatur, om du så er fan eller ej, er op til dig selv. Lige den del, ser jeg som en svaghed, da mange har forskellige præferencer, og hvad der fungere for mig, fungere måske ikke for dig.

Personligt har jeg forelsket mig i optiske kontakter, de har en hurtig respons og er meget lydløse, men alligevel blev jeg fascineret af de brune taktile kontakter som G413 TKL SE kommer med, for de gav en hel anden respons og feedback, som fungerede rigtig godt. Det samme med kvaliteten, hvor jeg ikke havde følelsen af, at det var et tastatur til omkring 500 kroner jeg sad med. 

Det er måske ikke drømme tastaturet du ender med her, som koster på den anden side af 2000 kroner. Men G413 er et sikkert valg, specielt til prisen. Derfor ender jeg også med at give en score på 9 ud af 10 sammen med Safe Buy award. For det er helt klart et tastatur du burde overveje, hvis du er på udkig efter et budget venligt TKL, hvor du ikke har for mange krav, andet en mest for pengene. 

Pros

 • Pris
 • Fin respons og ydelse
 • Flot design
 • Følelsen af kvalitet
 • Taktile kontakter
 • Solide knapper
 • Genere ikke for meget støj

Cons

 • Ingen hukommelse til profiler
 • Ingen indstillingsmuligheder

Score: 9 + Safe Buy

Logitech Taktile wired Gaming keyboard SE PBT G413 brown TKL.JPEG

Vores partnere