MSI Vigor GK30 Combo

msi_taster_vigor_combo
MSI har samlet et komplet gaming sæt med både tastatur og mus designet med tiden populære RGB LED belysning. Vigor GK30 Combo fra MSI har virkelig overrasket positivt på flere punkter, som vi gennemgår i testen..


I dagens test tager vi et kig på et Vigor GK30 Combo gaming kit fra MSI bestående af både et gaming tastatur og en gaming mus. Det er et startersæt, så at sige, hvis man ønsker opgradere sit gaming setup, men måske ikke har det største budget at gøre godt med.

msi_vigor_gk30_combo.jpg

Gaming sættet består af et Vigor GK30 tastatur og en Clutch GM11 mus. 


Tastaturet:

Hvis vi starter med MSI Vigor GK30 tastaturet, så ligner det umiddelbart mange af de mekaniske RGB LED tastaturer, som allerede er på markedet. 

kontakter_msi_vigor_mk30_combo.jpg

Det er dog ikke med fuldblods mekaniske kontakter, men derimod med de såkaldte Mech Membrane kontakter, som er lidt en kombination. Man får altså ikke helt den samme mekaniske fornemmelse, men stadig den mere stabile opbygning. MSI har rated deres mech membrane kontakter til 12 millioner anslag, så der er god holdbarhed i dem, selvom de ikke helt når op på siden af gode mekaniske kontakter. 

MSI Vigor GK30 er et tastatur i fuld størrelse, så der er altså nummertaster med og naturligvis også RGB LED lys, som tiden byder det. På Vigor GK30 fra MSI, er det ikke de enkelte taster der lyser op. Derimod sidder lyset fordelt i en plade under alle tasterne. Lysetpå MSI Vigor GK30 Combo fordeler sig dog stadig en anelse op igennem hver tast, takket være det gennemsigtige design på kontakten nedenunder. 

msi_mech_mechanical_kontakter_rgb.jpg

Man kan ikke ændre lyset for hver enkelt tast på Vigor GK30 Combo tastaturet, som på visse dyrere tastaturer.I stedet har man seks zoner fordelt under tasterne, som lyset skifter imellem. Det er muligt at skifte imellem forskellige farver og effekter direkte på tastaturet via funktionstaster, eller man kan gøre det igennem MSI's Mystic Light funktioner i deres Dragon Center software. 

Ud over genvejene til RGB LED lyset på MSI Vigor GK30 Combo, så er der også funktionstaster til mediekontrol, hvilket altid er lækkert at se, selvom jeg personligt foretrækker dedikerede knapper til den slags.

gk30_media_taster_msi.jpg

Designet på Vigor GK30 er ret afdæmpet i sort uden andre krumspring end et MSI logo under space knappen og så selvfølgeligt RGB lyset. Hele tastaturet er lavet i kraftig sort plastik med et mat finish, som jeg synes ser rigtigt godt ud. 

Designet er med “svævende” taster, som vi efterhånden kender det fra de fleste mekaniske gaming tastaturer, og udførelsen på Vigor GK30 keyboarded er rigtigt fin. Det kommer også med den bonus at det er vandafvisende, så det er lettere at rengøre og er sikret imod lettere spild af kaffe, cola eller anden væske.

msi_logo_gaming_tastatur.jpg

Byggekvalitet på MSI Vigor GK30 er god, og selv om der er lidt meget fleks i tastaturet - specielt i midten, så er det ikke noget som opleves som et problem, med mindre man trykker usædvanligt hårdt, når man skriver.

Kablet på Vigor GK30 er af gummi, og er den del på tastaturet der føles mest billigt. Det er lidt synd, men er i sidste end en mindre ting, som ikke betyder det store når først tastaturet er på plads. 

Selve skriveoplevelsen er overvejende god, og vil bestemt være et skridt op for dem som er vant til at bruge et traditionelt membran tastatur. Man når naturligvis ikke de samme højder som et fuldblods mekanisk tastatur, men det er heller ikke mening her, hvor prisen også er væsentlig lavere. 

funktionstaster_msi_gaming_tastatur.jpg

Det eneste jeg synes var en smule irriterende var den, efter min mening, meget klikkende lyd, som tastaturet laver når man skriver på det. Det er dog en personlig smagssag, og jeg foretrækker generelt så stille taster som muligt, men der er jo mange andre der godt kan lide den feedback, man får af et mere klikkende tastatur. 

Clutch GM11

Hvis vi springer videre til Clutch GM11 musen fra MSI i combo sættet, så er det en gaming mus med en Optisk PMW-3325 sensor, som går op til 5000 DPI. Kontakterne er fra Omron og er rated til over 10 millioner klik. 

msi_clutch_mus.jpg

Designet på Clutch GM11 gamer musen er ret afdæmpet i et symmetrisk design, som MSI selv fremhæver som egnet til både højre og venstrehåndede brugere. Der er dog kun tommelfinger knapper på venstre side af gaming-musen fra MSI, hvilket man skal være opmærksom på, hvis man har planer om at skifte hånd. 

Der er i alt seks knapper på Clutch GM11 musen. De er fordelt på højre og venstre klik, to tommelfinger knapper, et scrollhjul og en DPI knap bag scrollhjulet.

clutch_mus_knapper_msi.jpg

MSI Clutch GM11 er en lille gamer mus, som kommer ind med en vægt på 89 gram, en længde på 118 mm og en bredde 62 mm. Den føles ret lille i min relativt store hånd, men til mit claw grip fungerede den alligevel fint. 

msi_clutch_rgb.jpg

Clutch GM11 kommer ikke overraskende også med RGB lys. Det er fordelt i MSI dragelogoet bagerst på musen og så langs bunden bagerst på musen. 

Det giver et lækkert og, alt andet lige, ret afdæmpet look. Helt som vi så på tastaturet, så kan man også på Clutch GM11 tilpasse lyset direkte på musen ved hjælp af tastekombinationer, hvor man kan skifte både effekt, farver og hastighed. Hvis man foretrækker det, så er det dog også muligt at tilpasse det hele via Dragon Center softwaren fra MSI. 

Pris: 

Jeg har ikke kunne finde en salgspris herhjemme endnu, hvilket jeg ellers altid foretrækker for at få et realistisk bud på prisen. MSI har dog oplyst en pris på 60 dollars, hvilket nok nogenlunde vil svare til en pris på omkring 500 kroner.

Lander vi i det prisleje synes jeg, at det er et rigtigt godt bud. Køber man de to ting inkluderet i sættet for sig selv, vil prisen pt lande på omkring 700 kroner. Hvis man skærer 200 kroner af den pris, får man et utroligt lækkert gaming sæt til en rigtigt god pris. 


Konklusion: 

Samlet set har min tid med Vigor GK30 Combi sættet været rigtigt god. Til prisen får man et lækkert gamingsæt, som har et gennemført design og gode materialer. Specielt musen synes jeg har været rigtigt god at bruge, og den har været lækker let og præcis i brug. 

Jeg kunne godt have tænkt mig nogle bedre, og måske endda aftagelige kabler, men det er alt andet lige småting. 

Vi lander med en samlet karakter på 9 og en Safe Buy award for et sæt der i sin prisklasse klarer sig utroligt godt, og i den grad er prisen værd. 


Godt: 
Et godt tastatur i mellemsegmentet i mellem membran og mekanisk.
Lækker mus der føles god i hånden.
God RGB LED implementering der ikke kræver software.
God pris!


Skidt: 
Kablerne føles en anelse billige.