Steelseries APEX Pro Mini Wireless: Test

60% gaming Omnipoint PRO MINI Steelseries TKL WIRELESS APEX keyboard
Går du med tanken om at have et mindre tastatur, så du kan få mere plads på bordet til at bevæge musen, så er SteelSeries kommet ud med et nyt til deres APEX serie. Modellen hedder APEX PRO MINI og kommer både i en kablet og trådløs udgave. Det er den sidste nævnte vi skal kigge på i dag, når vi tester APEX PRO MINI Wireless.

Vi starter med at kigge nærmere på specifikationerne på APEX PRO MINI Wireless fra SteelSeries, som jeg har fundet fra deres hjemmeside. 

Specifikationer på APEX PRO MINI Wireless 

 • Type: TKL 60%
 • Materialer: Aluminum og plastik
 • Kontakter: Omnipoint switch (100 millioner klik) 
 • Baggrundsbelysning: Ja, RGB
 • Tilslutning: Kabel (USB-A til USB-C), Bluetooth og 2.4 GHz 
 • Batteritid: 30 timer
 • Polling Rate: 1000 Hz 
 • Response Rate: 1ms
 • Profil i indbygget hukommelse: Ja
 • Medie kontrol: Ja igennem Function Key (FN)
 • Baggrundslys intensitet knap: Ja igennen FN taster
 • Windows lås knap: Ja 
 • Software: SteelSeries Engine
 • Dimensioner: 293 x 103 x 40,3 mm
 • Justerbar højde: Ja
 • Vægt: 543 gram (uden kabel)
 • Kompatible styresystemer: Windows, Xbox, Playstation og MAC

SteelSereis har klemt nogle gode specifikationer ind i Apex Pro Mini Wireless. Centralt er naturligvis, at der er tale om en 60% layout, så størrelsen er begrænset. På samme tid er det for mange sikkert også centralt, at der er tale om et trådløst tastatur, som her anvender SteelSeries Quantum 2.0 forbindelse. 

Værd at bemærke er også muligheden for selv at kunne indstille kontakternes actuation point i et spænd fra 0,4 mm til 3,6 mm igennem softwaren. Vi ser på hvordan SteelSeries Apex Pro Mini Wireless klarer sig når vi får det ud af æsken.  

Rundt om APEX PRO MINI Wireless 

Steelseries keyboard APEX gaming WIRELESS Omnipoint PRO TKL MINI 60%.jpg

Pakker vi indholdet ud, har vi udover selve tastaturet. USB-C til USB-A kabel, adapter, USB-C dongle og en manual. 

PRO gaming 60% APEX keyboard MINI Steelseries WIRELESS TKL Omnipoint.jpg

APEX PRO MINI Wireless er som navnet indikere, et lille tastatur. Vi er kommet længere ned end det normale TKL format, og er nu kun på 60% tastatur størrelse. Det gør også vi mister delen med piltaster, som på APEX PRO MINI, nu er blevet lagt ind i tastaturet. Materialerne føles stadig solide, og tastaturet har en god vægt, selv med den lille størrelse. 

Omnipoint TKL keyboard PRO gaming 60% MINI APEX WIRELESS Steelseries.jpg

Da tastaturet er et 60% format, betyder det også at mange funktioner er blevet fjernet og nogle af dem lagt ind under andre taster. Blandt andet er der ingen F taster, og som tidligere nævnt er pil tasterne lagt ind under andre taster med brug af FN tasterne. 

WIRELESS gaming Omnipoint Steelseries TKL PRO APEX 60% MINI keyboard.jpg

Når det er et trådløst tastatur, er der selvfølgelig også et batteri som skal oplades. Til det medfølger et USB-A til USB-C kabel. Udover det medfølger der også en adapter, som gør det muligt at tilslutte dongle til ledningen, hvis du ønsker at spare en USB plads i computeren. Tastaturet har en batteritid på 30 timer ved fuldopladning ved 2.4 GHz og 40 timer med Bluetooth.  

PRO gaming WIRELESS Omnipoint TKL keyboard 60% Steelseries MINI APEX.jpg

På bagsiden har vi belægning til at holde tastaturet fast, selv på lidt mere glatte overflader. Du kan også justere højden, hvor APEX PRO MINI har mulighed for at justere mellem tre højder. 

WIRELESS 60% TKL gaming PRO Omnipoint APEX Steelseries keyboard MINI.jpg

APEX PRO MINI har en højde på 40,3 mm. Det er ikke fordi tastaturet er meget lavere eller højere end mange andre tastaturer. Der medfølger ingen håndledsstøtte til at kompensere for højde forskellen, mellem bordet og tastaturet. 

PRO keyboard TKL 60% gaming WIRELESS MINI Steelseries APEX Omnipoint.jpg

Software

Inden vi går videre til selve testen, skal vi have kigget på softwaren, som kan bruges sammen med APEX PRO MINI fra SteelSeries. 

Første menu er Keybindings, her har vi mulighed for at skifte funktioner på selve tasterne. 

WIRELESS 60% gaming keyboard Steelseries APEX TKL PRO MINI Omnipoint.png

Den næste er er ”Actuation”, her er det muligt at justere triggerpunktet for tastaturet. Det er også muligt at give tasterne forskellige trigger punkter, hvis det ønskes. 

60% TKL PRO APEX MINI Steelseries WIRELESS Omnipoint gaming keyboard.png

Dernæst har vi Dual Bindings, som gør det muligt at have samme tast, til at have to forskellige funktioner. 

60% keyboard gaming APEX Steelseries WIRELESS Omnipoint TKL MINI PRO.png

Efterfølgende har vi Dual Actuation, som hører til den foregående. Det er her muligt at sætte trigger punktet for den anden tast. Så det kommer an på hvor langt ned du trykker, så vil tasten enten bruge den ene eller anden binding.  

TKL Omnipoint APEX Steelseries keyboard PRO gaming WIRELESS 60% MINI.png

Til sidst har vi menuen Meta Bindings, som er de taster der er tilknyttet FN (SteelSeries) tasten, og skal holdes inde for at bruge dem. 

gaming APEX Steelseries 60% PRO keyboard MINI Omnipoint WIRELESS TKL.png

Testen – Brugen og komfort

Vi er nu kommet igennem gennemgangen og softwaren, og skal nu videre til testen af APEX PRO MINI Wireless. Tastaturet har som altid fået en plads foran computeren, og mit tastatur jeg før har brugt er blevet lagt til side og får en lille pause. 

APEX PRO MINI Wireless, er blevet kastet igennem lidt forskelligt, lige fra hverdags brug af computeren til gaming. Selve kontakterne er meget præcise, og de har en blød lyd når de bruges. Dog oplevede jeg at mellemrumstasten godt kunne larme lidt mere, med en metalisk klang, når den blev brugt til at skrive med. Selve skrivningen på denne slags tastatur kræver lidt tilvænning, på nogle punkter. Blandt andet, hvis du som jeg, til tider bruger piletasterne, her manglede denne mulighed. Selve afstanden er dog ikke anderledes, og jeg havde også tastaturet oppe for at måle, hvor afstanden passede med godt med det TKL tastatur jeg bruger til dagligt. Så det handler kun om at have anderledes eller begrænsede muligheder på den mindre TKL formfaktor. 

Der skal vist heller ikke være nogen tvivl, omkring et 60% tastatur som dette primært henvender sig til en gaming segmentet. En gamer hvor pladsen til musen er vigtig, og mange af tasterne på et tastatur i fuld størrelse er overflødige. Alle dine muligheder for at bruge F tasterne til genveje i en browser eller et spil, ligger pludselig sammen med et tal og FN knappen. Det kan gøre den daglige brug lidt mere besværlig, men det kræver nok også lidt mere tilvænning, og så er den følelse nok væk. 

Under gaming, oplevede jeg ingen problemer med tastaturet, og den trådløse forbindelse gav mig ikke følelsen af et langsomt tastatur. Mit største problem her, var nok mere valget for CTRL tasten som er mindre end hvad jeg er vant til, for at mellemrumstasten er blevet større. Dette er nok mere et brand valg, fremfor at størrelsen på tastaturet har en betydning for det. 

Jeg testede kort actuation funktionen, og her kræver det nok en del tilvænning og man bør nok vælge den ekstra funktion med omhu. Det kræver meget nøjagtig og fintfølende fornemmelse for at kunne ramme og adskille de to punkter på tasten. 0,4 til 3,6 mm er et meget lille spænd at arbejde i og skulle adskille i kampens hede. 

Pris

Jeg har været på nettet for at finde prisen på APEX PRO MINI Wireless Fra SteelSeries. Hvor den her rammer en pris på 2099,- DKK, 

Steelseries 60% gaming MINI PRO TKL WIRELESS keyboard Omnipoint APEX.jpg

Ønsker du at finde flere oplysninger omkring APEX PRO MINI fra SteelSeries kan du klikke på banneret ovenover.

Konklusion

Der er ingen tvivl om at SteelSeries har taget en af deres populære produkter, og ændret på det, efter det behov som er opstået med at mange gerne vil have et tastatur som fylder mindst muligt, og kun lige har det nødvendige med. 

Med APEX PRO MINI, kommer det ikke til at være et kompromis med kvalitet, for vi får stadig det flotte og stilrene design, som vi kender det fra APEX serien, dog uden dedikeret multimedie kontrol og display. Vi får også de knivskarpe og hurtige omnipoint kontakter, til at kunne give en hurtig respons når de aktiveret, og du kan endda vælge at gøre brug af dual actuation, så tasterne har to funktioner, an på dit tryk. 

Vi får også flot RGB belysning i tastaturet, hvis det betyder noget for dig, og hurtig opladning igennem USB-C. Men med en pris på 2099,- DKK, så havde jeg måske også forventet mere, med blandt andet en håndledsstøtte, som vi får med ved både APEX PRO og APEX PRO TKL. Udover det så er en batteritid på 30 timer, ikke det mest imponerende, i forhold til hvad mange andre formår at levere. Her burde SteelSeries som minimum komme med +100 timer til tastaturet. 

Det er derfor også med blandet følelse at skulle give en score, for APEX PRO MINI er et lækkert tastatur, men det er som om de har glemt at gå hele vejen med det, og lige få sat de sidste detaljer på plads så den kunne matche de andre APEX modeller i hvad man får for sine penge, vi ender derfor med en score på 8 ud af 10. 

Pros

 • Mulighed for trådløs og kablet løsning
 • Flot design
 • Omnipoint kontakter
 • Hurtig opladning
 • Flot RGB-Belysning
 • Solide knapper
 • Justering af triggerpunkt
 • Dobbelt funktion i kontakterne

Cons

 • Mangler håndledsstøtte
 • Batteritiden
 • Pris

Score: 8

60% gaming Omnipoint PRO MINI Steelseries TKL WIRELESS APEX keyboard.jpg


Vores partnere