3D print kan producere menneskelige organer

højhastigheds-3d-print-kan-lave-mennesklige-organer-på-under-en-time
Ny informationer omtaler, at en højhastigheds 3D-udskrivningsmetode kan producere menneskelige organer på under en time.

Forskere ved University of Buffalo har præsenteret deres nye 3D-udskrivningsmetode, som kan producere en syntetisk hånd på under 20 minutter. Denne form for hurtig udskrivningsteknologi minimerer celleskader og deformation, hvilket gør det til en af de mest bæredygtige muligheder for 3D-udskrivning af menneskelige organer.

Hvad må betegnes som en surrealistisk YouTube-video viser 3D-udskrivningsmetoden i aktion, og det ligner mest af alt noget fra en Terminator-film.

Source: University at Buffalo

Fra processen opstartes, og til maskinen præsenterer en fuldformet syntetisk hånd, går der ikke engng 20 minutter!

Forskere ved University of Buffalo siger, at konventionelle printmetoder ville tage 6 timer og at producere den samme hånd.

Den nye udskrivningsmetode er afhængig af stereolitografi eller foto-størkning, den samme proces, der anvendes til harpiksudskrivning. Dybest set bruger forskere lys til selektivt at hærde en hydrogelopløsning i en ønsket form. Stereolitografi fungerer 10 til 15 gange hurtigere end almindelige bioprintningsmetoder, så forskere kan levere en kontinuerlig forsyning med biogel til deres model, hvilket begrænser miljøeksponering og potentielle fejl.

Biogel-stereolitografi er allerede velegnet til at udskrive cellulære modeller med blodkarnetværk, selvom teknologien i øjeblikket er begrænset til modeller i et centimeterstørrelsesformat. Forskere skulle dog være i stand til at skalere metoden op, hvilket vil være afgørende for udskrivning af organer i menneskelig størrelse.

Vil fremtidens hospitaler mon være udstyret med en biogel-stereolitografiprinter til fremstilling af erstatningsorganer on-the-fly, hvilket eliminerer behovet for organtransplantationer fra menneske til menneske?

Hvad tror du?

Lad og høre fra dig i kommentarfeltet herunder, og deltag på samme tid i vores KÆMPE GIVEAWAY via Medlem af Tweak

medlem reklame.JPG


Source & Image credit:

University of Buffalo

Vores partnere