Begrænsning af båndbredde til Windows Update

microsoft logo internetproblemer (1)
Når du installerer nye opdateringer via Windows Update eller Microsoft Store, kan Windows 10 forbruge al den tilgængelige internetbåndbredde. En ny Windows 10 funktion kan give dig mulighed for at specificere, hvor meget internetbåndbredde disse opdateringsprocesser kan bruge, så det ikke påvirker andre programmer.


Med Windows opdateringer i størrelser mellem 200MB og 500MB og funktionsopdateringer, som den kommende maj 2020 opdatering, der muligvis er over 2 GB, kan downloades af dem på langsommere eller databegrænsede forbindelser hurtigt bruge alle netværkets tilgængelige internetbåndbredde.

Brug af al båndbredde vil også medføre, at andre programmer, såsom browsere og spil, ikke fungerer så godt imens processen er i gang.

Den gode nyhed er, at efter Fall Creators Update (Windows 10 1709) giver en Delivery Optimization-funktion dig mulighed for at specificere en procentdel af den tilgængelige båndbredde, som Windows Update og Microsoft Store vil bruge, når du installerer opdateringer.

Sådan begrænses den båndbredde, der bruges af Windows Update

Følg disse trin for at begrænse den båndbredde, der bruges af Windows Updates i Windows 10, Windows Store og andre Microsoft-produkter:

1. Åbn indstillinger.

2. Gå til Opdatering og sikkerhed > Windows Update

3. Klik på ”Avancerede indstillinger” på Windows Update-siden.

4. Rul til bunden af siden og klik på ”Leveringsoptimering”.

5. Nu hvor du er på siden Indstillinger for leveringsoptimering, skal du klikke på ”Avancerede indstillinger” igen som vist nedenfor.

begræns båndbredde under windows 10 opdatering.JPG

6. På siden Afleveringsoptimerings avancerede indstillinger skal du sætte et afkrydsningsfelt i “Begræns, hvor meget båndbredde der bruges til at downloade opdateringer i baggrunden” og “Begrænse, hvor meget båndbredde der bruges til at downloade opdateringer i forgrunden”.

båndbredde begrænset under windows 10 opdatering.JPG

Mens den første mulighed begrænser brugen af båndbredde til Windows Update, er den anden mulighed for forgrundsaktiviteter som Microsoft Store.

7. Træk slideren for at indstille en grænse som en procentdel, som du vil allokere til Windows Update og opdateringer gennem Microsoft Store.

Hvis du for eksempel vælger 10%, bruges kun 10% af den tilgængelige internetbåndbredde til Windows Update-relaterede aktiviteter.

8. Når du har valgt den mængde båndbredde, du vil tildele, kan du lukke indstillingsvinduet.

Når denne indstilling er aktiveret, når Windows 10 udfører en opdatering, bruger den kun den angivne båndbredde og dermed tillader andre programmer at fortsætte med at bruge internettet uden problemer.

Det skal dog bemærkes, at nedsættelse af den båndbredde, der er tilgængelig for opdateringer, også får disse opdateringer til at downloades langsommere, og at opdateringsprocessen tager længere tid.


Begrænsning af båndbredde kommer i Windows 10 2004

Medmindre du er med i Insider-programmet, vil Windows 10 2004 frigives i slutningen af måneden, og med det opdateres indstillinger for leveringsoptimering, der giver dig mulighed for at specificere den nøjagtige mængde båndbredde, der kan bruges til opdateringsprocesser.

Ved hjælp af denne nye funktion kan Windows 10 brugere vælge mellem et specifikt antal Mbps, der kan bruges, eller vælge en grænse i procent.