Windows 10 maj 2020 Update: Alt du skal vide

439px-Microsoft_logo.svg tweak
Kalenderen er skiftet til maj 2020, og Microsoft har officielt annonceret nyeste Windows 10 maj 2020 opdatering. Forhåbentlig betyder det rettelser til en stribe af tidligere fejl, og forhåbentlig en opdatering uden en række nye problemer i kølvandet.


Windows 10. maj 2020 opdatering begynder dermed udrulningen senere i denne måned. Hvis du tilmelder dig Insider beta-programmet i dag, kan du få det nye build med det samme.

I 2019 blev Windows 10 version 1903 frigivet med store ændringer og nye funktioner, men en anden funktionsopdatering ”November 2019 Update'”blev frigivet sidste år kun bug fixes og mindre justeringer.

Opdateringen i maj 2020 er at finde et sted imellem - den leveres ikke med banebrydende funktioner, men der er nogle vigtige forbedringer og rettelser med i pakken. I denne opdatering vil du sandsynligvis bemærke forbedringer af Cortana, Windows søgning, en ny Nulstil denne pc og mere.


Hvad er udgivelsesdatoen for Windows 10 maj 2020-opdateringen?

Ifølge kilder kunne Microsoft frigive opdatering af Windows 10 maj 2020 den 28. maj 2020. Datoen er ikke konkret på dette tidspunkt, og opdateringen kan muligvis stadig frigives en uge før. Microsoft må formodes at kæmpe for at holde denne dato, for at kunne holde tidsrammen for maj. Det burde være muligt, hvis der ikke opdages nye kritiske problemer inden.

Du kan forvente, at opdateringen begynder at rulle ud i en større skala i juni. Du kan også vælge at deltage i Insider-programmet for at få adgang nu. For de interesserede kan du komme ind i betatestgruppen ved at gå til Indstillinger > Opdatering & sikkerhed > Windows Insider-program.


Er maj 2020 opdateringsoptimerede drivere tilgængelige til download?

Nej. De opdaterede drivere med Windows 10. maj 2020 Update support fra Intel, AMD og andre producenter er endnu ikke tilgængelig. I de fleste konfigurationer vil ældre drivere fungere fint med den næste version af OS.


Hvilke nye funktioner inkluderer opdateringen?

I Windows 10 maj 2020 opdateringen vil rettelser til Cortana være med. Den digitale assistent fungerer nu mere som en standard-app, og du kan indtaste forespørgsler og stemmekommandoer.

Her er en liste over nye funktioner i opdateringen:

microsoft windows  maj  opdatering.JPG


Der er flere andre forbedringer i denne opdatering, herunder nye download-throttling-indstillinger til Leveringsoptimering/Delivery Optimization.

Windows 10 version 2004 leveres også med en finjustering til Windows Search, og det vil, ifølge Microsoft, ikke længere forårsage forhøjet diskbrug, når du indekserer dine filer. For enheder med HDD'er kan dette resultere i en mærkbar forbedring af ydeevnen.

Enheder med SSD'er skulle også lidt hurtigere i løbet af maksimal disk-brugstid, da Windows-søgning kan identificere spidsbelastningstider og undgå indeksering, når du sandsynligvis bruger din pc.

Læs også: Windows 10: Hurtigere i næste funktionsopdatering


Bekræftet problemer i maj 2020 opdateringen

Microsoft siger, at de er opmærksom på mindst tre kendte problemer i funktionsopdateringen. Først og fremmest fungerer Windows Mixed Reality muligvis ikke optimalt, hvis du installerer opdateringen.

Virksomheden har også anerkendt en anden fejl, hvor værktøjet DISM (Deployment Image Servicing and Management) ikke rapporterer den korrekte status for korreparationsreparation på systemer.

Det tredje problem påvirker apps, der bruger ImeMode til at kontrollere IME (Input Method Editor) -tilstand.


Skal du installere maj 2020 opdateringen med det samme?

Windows 10 funktionsopdateringer er ikke længere tvunget ned i halsen på os. Du har kontrol over, hvornår opdateringen skal downloade, installere og genstarte computeren.

Hvis du ikke ønsker at installere opdateringen, skal du blot undlade ”download og installer nu” knappen.

Microsoft vil fortsat støtte de ældre versioner af Windows 10. Microsoft har derfor også forhalet afslutningen af support til Windows 10 version 1809(også kendt som oktober 2018 opdateringen).

For at se, hvilken version af Windows 10 du har installeret, skal du gå til Indstillinger > System > Om. Supporten til Windows 10 version 1903 slutter i december 2020, og du har indtil maj 2021 til at opdatere, hvis du har version 1909.


Lad os høre fra jer i kommentarfeltet, hvis I oplever problemer forbundet med Windows 10 maj 2020opdateringen, eller har gode oplevelser forbundet med denne.


Relaterede artikler:

Windows 10 20H2: Hvad kan vi forvente

Hangouts vs. Meet: Hvad er forskellen?
Vores partnere