Dark mode til Google Maps på trapperne

Google maps logo juli
Google har tilføjet understøttelse af dark mode til sine apps i løbet af det sidste år. I sin nuværende tilstand har næsten alle almindelige Google-apps en dedikeret dark mode med den underlige undtagelse af Google Maps. Mens nogle vil hævde, at Google Maps har et dark mode nu, tæller det ikke rigtig, da det er begrænset til navigationstilstand. Nu forlyder det, at, Google arbejder på at tilføje dark mode til hele appen på Maps.

Google Maps 10.50 har indikationen af dark mode. Muligheden for at aktivere dark mode findes i Indstillinger -> Udseende. Der vil være tre indstillingsmuligheder, Light theme, Dark theme samt Default. Hvis du har aktiveret dark mode i hele systemet i telefonens indstillinger, vil du præsenteres for det mørke tema, så snart det er klar.

Alessandro Paluzzi formåede at aktivere funktionen, hvilket giver os et tidligt glimt af brugergrænsefladen. Når vi går gennem de frigivne screenshots delt af Paluzzi, ser det ud til, at Google enten planlægger at begrænse dark mode i Google Maps til menuer eller også er de ikke kommet videre med integrationen på nuværende tidspunkt.

Desuden omtaler Alessandro Paluzzi, at indstillingsmulighederne til dark mode er adskilt fra implementeringen af dark mode i navigationen. Derfor bør vi ikke blive overrasket, hvis Google kun vælger af tilføje dark mode til alle menuer og indstillinger og stoppe legen her.

Men da Google har taget dark mode til dig på en lang række produkter, kunne man håbe, at softwaregiganten vil udvide dark mode konceptet til hele appen inklusiv interfacet. 

Google Maps har gennem den seneste tid fået flere nye tiltag - herunder muligheden for at følge andre og bedre iOS-understøttelse