Derfor advarede Google mod brug af Microsoft Edge

Microsoft-Edge-logo
Efter overgangen fra EdgeHTML til Chromium er Microsoft Edge blevet en stærk browser-aktør på tværs af platforme, og den nyder godt af alle fordelene ved Chrome. Den nye Edge kører på den samme engine som Google Chrome, og har adgang til Google Web Store-udvidelser, så brugerne kan downloade og installere Chrome-udvidelser i Edge.


I februar listede Googles webshop Edge som inkompatibel browser, og brugere blev direkte anbefalet at afprøve Chrome, hver gang de forsøgte at installere en extension.

Vi bemærkede, at Microsoft Edge-brugere blev mødt med en notifikation lydende på “Google recommends switching to Chrome to use extensions securely” 

 I denne lidt absurde sikkerhedsadvarsel rådede Google også folk til at downloade Chrome-browseren.

På trods af at være baseret på den samme engine, var Microsoft Edge specifikt målrettet, og resten af Chromium-browsere blev af en eller anden grund behandlet anderledes.

I løbet af weekenden har Google opdateret sin webshop, og advarselsmeddelelsen er sjovt nok blevet fjernet fra Microsoft Edge. I en pressemeddelelse forklarede Google, hvad der gik galt med dens webshop og Windows 10’s standard webbrowser.

Google forklarede, at fejlene blev udløst, fordi Microsoft Edge ikke bruger Googles funktion til sikker web-browsing, som bruges af Google til at fjerne ondsindede extensions fra Chromes webshop.

Microsoft Edge inddrager her SmartScreen i stedet for Googles Safe Browsing til at blokere ondsindede downloads, og SmartScreen tager skridtet videre end Safe Browsing-tjenesten.

Relaterede artikler:

Google advarer Edge brugerne mod sikkerhedsrisiko

Sådan opdateres drivere korrekt på Windows 10

Sådan finder du specifikationer på din PC: Guide


Microsoft Edge markedsandel

Ifølge data fra februar leveret af NetMarketShare er Microsoft Edge meget tæt på at blive verdens næst mest anvendte browser, og Firefox markedsandel faldt markant i de sidste par uger.

Browser-februar-markedsandele.jpg

I februar hoppede Chrome-markedsandelen fra 66,93% til 67,27%. Firefox, på den anden side, faldt fra 8,12% til 7,57%.

Microsoft Edge øgede sin markedsandel fra 7,02% til 7,39%. Overhaling af Chrome, er ikke noget der sker natten over, men markedsandelene fra Egde er forbedret, og det ser ud til, at Edge kunne overhale Firefox henover sommeren.


Source & Image credit:

NetMarketShare, 9to5google