Microsoft: Erkender internetproblemer i Windows 10

microsoft-windows-update
Vi rapporterede fornylig, at Windows 10 opdatering (KB4541335) forårsager installationsproblemer og nedbrud blandt Windows 10 brugerne. Mens Microsoft endnu ikke har anerkendt problemer med senesteWindows 10 valgfri kumulativ opdatering, bekræftede virksomheden nu en ny fejl i OS, der forårsager internetproblemer.


Producenten har taget bladet fra munden, og bekræftet, at fejlen rammer visse systemer, og at den påvirker Windows 10 november 2019 opdatering og i andre tilfælde maj 2019 opdateringen. 

Enheder med en manuel eller autokonfigureret proxy såsom VPN'er oplever sandsynligvis Windows 10's nyeste internetforbindelsesproblem. Ifølge Microsoft er problemet knyttet til Windows 10's 27. februar kumulative opdatering KB4535996, og at de fleste tilfælde kan ske, når du er tilsluttet en VPN eller frakoblet en VPN-forbindelse.

Læs mere om Windows 10: Problemer med internetforbindelsen

Desværre er programmer, der bruger WinHTTP eller WinInet, plaget med en anden fejl, der kan forhindre sådanne apps i at få adgang til internettet. Microsoft er efter signende opmærksom på problemet, der berører Microsoft Teams, Office, Outlook, Office 365, Internet Explorer og endda nogle versioner af Edge.

Det er endnu uklart, hvor udbredte problemerne med Windows 10 opdatering er, og vi har ikke været i stand til at crawle udenlandske fora, hvor disse problemer omtales. Eftersom opdateringen KB4535996 er valgfri, er det muligt, at mange mennesker allerede er hoppet over den nye opdatering på grund af andre problemer.

Den gode nyhed er, at Microsoft allerede er begyndt at arbejde på en hotfix til Windows 10 fejlen, men det kan tage mindst to uger, før den frigives.

Tech-giganten planlægger i øjeblikket at offentliggøre en out-of-band patch i begyndelsen af april, og denne vil formodes kobles sammen med fremtidig Windows 10 Patch Tuesday release.

Hvis du er blandt de brugere der oplever fejlen med begrænset eller ingen internetforbindelse, når VPN er tilsluttet eller frakoblet, kan du genstarte din enhed flere gange. Dette har i flere tilfælde løst problemet.

Dette er naturligvis en midlertidig løsning, og du får muligvis den samme fejl igen. Men da der ikke findes 100 % virkende løsninger endnu, er genstart af din enhed den bedste mulighed i øjeblikket.


Source & Image credit:

Mircosoft