KAOS: Store Windows 10 maj 2020 Update problemer

windows 10  2004 opdateringsproblemer
Da vi slukkede og lukkede redaktionen i går aftes, efter at have frigivet artiklen om ”Få Windows 10 maj 2020 opdateringen nu: Guide", havde vi ikke regnet med at møde ind til breaking news om problemer om nyeste Windows 10 May 2020 opdatering. Ikke desto mindre er det hvordan landet ligger, og listen af nye problemer tårner sig allerede op. Vi har samlet et overblik over kaos fra Windows-landet.


Den 27. maj 2020 begyndte Microsoft at udrulle Windows 10. maj 2020 opdatering til mainstream-brugere. 

Vi dækkede lanceringen med vores Få Windows 10 maj 2020 opdateringen nu: Guide, så vi kunne sikre vores brugere på Tweak.dk, kunne komme til fadet før alle andre 

Nu er kalenderblandet vendt til 28 maj 2020, og alle, der manuelt kontrollerer for opdateringer, bør nu kunne opgradere deres PC til Windows 10 version 2004 

Windows 10's maj 2020 opdatering (version 2004) har været i test-run med Windows Insiders (en gruppe betatestere) i cirka 15 måneder. Første build blev frigivet i februar 2019, og udviklingsprocessen til opdateringen sluttede tilbage i december 2019.

Siden december 2019 har Microsoft frigivet flere kumulative opdateringer til Windows 10 version 2004 med TALRIGE rettelser, forbedringer og justeringer, men der blev ikke tilføjet nye funktioner i løbet af de sidste fem måneder.

Et års betatest og fem måneders ekstra finpudsen skulle betyde færre fejl og forbedret oplevelse for dem, der opgraderer i dag, men Microsoft siger, at der stadig er en masse kendte problemer i denne funktionsopdatering. Dem skal VI så døje med indtil rettelser/patches frigives.

Tank kaffekoppen for listen af fejl er lang!


Kendte problemer i Windows 10 maj 2020-opdatering (version 2004)

Fra 27. maj 2020 er Microsoft allerede opmærksom på mindst ti kendte problemer i Windows 10 version 2004. Virksomheden anerkendte flere af disse problemer med funktionsopdateringen, og har løbende opdateret flere supportdokumenter.

Problem med Bluetooth forbindelsen

Opdatering af Windows 10. maj 2020 kan potentielt forhindre, at nogle brugere tilslutter eller parrer mere end to Bluetooth enheder ad gangen. Denne fejl kan også forhindre dig i at bruge Bluetooth mus, tastatur og hovedtelefoner eller andre Bluetooth enheder på samme tid.

Microsoft er opmærksom på problemer med Bluetooth forbindelsen i visse installationer af Windows 10 med ukendte versioner af Realtek Bluetooth radioer.

Maj 2020-opdateringen er allerede blokeret på enheder med problematiske Bluetooth drivere, og Microsoft advarer om, at brugerne ikke skal tvinge opdateringen gennem med Media Creation Tool, før dette problem er blevet noteret som løst.


Conexant ISST lyddrivere

Microsoft anerkendte også et nyt kendt problem med Conexant ISST lyddrivere.

Ifølge tech-giganten kunne brugerne støde på kompatibilitetsproblemer med visse versioner af Synaptics Conexant ISST drivere, der kunne blokere for Windows 10 version 2004 opdateringen på de berørte maskiner.

Fejlen ser ud til at ramme lyddrivere kaldet “Conexant ISST Audio” og “Conexant HDAudio”.


Conexant lyddrivere

En anden fejl med Conexant lyddrivere kan muligvis forårsage Blue Screen of Death fejl efter installation af Windows 10 funktionsopdateringen.


ImeMode

Microsoft er opmærksom på en fejl, hvor apps kan have problemer, hvis de bruger egenskaben ImeMode til at kontrollere Input Method Editor.


Variabel opdateringshastighed

Opdatering af Windows 10. maj 2020 kan skabe problemer for dig, hvis en skærm med VRR (Plug-in Variable refresh rate) er tilsluttet en Intel-integreret grafikbehandlingsenheds / skærmadapter.

Microsoft siger, at Windows 10 ikke vil aktivere VRR til de fleste spil, hvis du har VRR tilsluttet iGPU-adapter.


Thunderbolt dock og BSOD

Microsoft advarer om, at enheder med en Thunderbolt dock muligvis får en Blue Screen of Death fejl, når du tilslutter dock eller fra stikket.


Uventet genstart og nedlukning

Windows 10 version 2004 kan forårsage random nedlukning og genstart på enheder med en netværkskort, der understøtter funktionen "Altid til, altid tilsluttet".

Surface Pro 7 og Surface Laptop 3 er også berørt, og Microsoft siger, at de allerede har fået kompatibilitetsproblemet på disse enheder.


Mus input

Apps og spil, der bruger “GameInput Redistributable”, mister muligvis musens input / support efter opgradering til Windows 10 version 2004.

Med andre ord kan denne fejl muligvis forhindre dig i at bruge din mus til at interagere med bestemte apps.


Ødelagte apps og drivere

Opdatering af Windows 10. maj 2020 kan også skabe problemer for apps og drivere med berørte versioner af aksfridge.sys eller aksdf.sys. Når Windows 10 registrere aksfridge.sys eller aksdf.sys, kan apps eller drivere muligvis ikke starte, hvis du installerer funktionsopdateringen.


BSOD på ældre Nvidia drivere

Microsoft har også advaret om systemfejl og Blue Screen of Death på pc'er med Nvidia GPU driverversion 358.00 efter opgradering til version 2004.

Mange af disse problemer er noteret som kritiske. For eksempel kan du opleve problemer med Bluetooth-forbindelsen, hvis du har mere end en enhed tilsluttet. Ligeledes kan du løbe ind i en Blue Screen of Death, hvis du bruger berørte lyddrivere, ældre Nvidia GPU drivere, eller når du frakobler Thunderbolt dock.

Microsoft siger, at opdateringen ikke vil blive tilbudt på berørte enheder, og at du ikke bør tvinge den med Media Creation Tool.

Listen af anderkendte problemer opdateret løbende fra Microsoft side, og vi vil forsøge at følge med og opdatere listen.