Google Chrome får endelig længe ventet feature

google-chrome-chromebook
Microsoft deltager aktivt i udviklingen af Chromium-projektet, der driver Edge, Chrome, Vivaldi og andre webbrowsere. Nu melder Redmont-giganten sig igen på banen med en kærkommen opgradering af stavekontrollen til Chrome på Windows 10.


Sidste år forpligtede Microsoft sig til Chromium-basen for at erstatte standard-stavekontrollen ”Hunspell” til Chrome med en bedre udviklet Windows-stavekontrol på Windows 10. Med Microsoft Edge 83 er Windows-stavekontrollen nu tilgængelig med flere forbedringer og optimeringer.

Google har længe skulet mod horisonten efter en opdatering, og nu er funktionen altså på vej til Chrome. Der er dog en lille umildbart anke bag opgraderingen til Google Chrome - den er i øjeblikket skjult bag et flag. Det er ingen officielle informationer frigivet omkring global udrulning, eller om der tale om et Chrome download eller Chrome extensions.

Dette samarbejde mellem Google og Microsoft-ingeniører er et eksempel på, hvordan open source-samarbejde faktisk godt kan fungere. Den nye stavekontrol til Chrome vil forbedre oplevelsen markant med support til følgende funktioner:

- URLs, acronyms and email addresses.

- Additional languages and dialect.

- Shared custom dictionary.

Som standard kontrollerer Google Chrome browserens Hunspell-stavekontrol områder som e-mail-adresser, webadresser. Hertil kommer alle tekstfelter, herunder WordPress, Gmail, Facebook, Twitter og de fleste tredjepartswebsteder.

Chrome-Spellcheck (1).JPG

Hvis du ønsker at aktivere Microsofts nye stavekontrol til Chrome forud for en officiel udrulning, kan du manuelt aktivere funktionen ved at følge disse trin:

- Gå til Chrome://flags.

- Søg efter “Use the Windows OS spell checker” og aktiver funktionen.

- Genstart Google Chrome browseren.

Windows Spellchecker opdateringen til Google Chrome er blandt mere end 1.900 lignende ændringer, som Microsoft har bidraget med til Chromium-platformen. Sidste år samarbejdede Microsoft med Google-ingeniører for at forbedre tilgængelighed, fanebladstyring, performance og andre grundlæggende områder på Chromium-platformen.

Selvom Chromium kontrolleres og vedligeholdes af Google, er systemet stadig baseret på open source, og enhver kan bruge og ændre det. I 2018 opgav Microsoft sin egen web rending engine kaldet EdgeHTML og omfavnede i stedet Chromium for at slippe af med vedvarende kompatibilitetsproblemer.

Har du allerede modtaget Google Chrome opdateringen, så lad os høre fra dig i kommentarfeltet herunder.


Source & Image credit:

Microsoft