Microsoft: Nyt Windows 10 interface måske på vej?

Windows-10X-interface-zac-bowden
Microsofts kommende projekt Pegasus kunne bringe en ny Windows 10 interface med sig i bagagen.


Microsofts Surface event handlede ikke kun om nye computere. Microsoft fremviste ved samme lejlighed også nye tiltag på softwarefronten, som bæandt andet inkluderede en ny version af Windows 10. Dette nye operativsystem kaldes Windows 10X og udvikles officielt til dual screen computere og foldbare enheder.

Ifølge inders, der er skulle være tæt på udviklingen, er Windows 10X (Windows Core OS) som udgangspunkt ikke kun til dual screeens og foldbare enheder. Windows 10X bruger en adaptiv shell med kodenavnet Santorini, og den samme shell anvendes på tværs af forskellig formfaktorer.

- HoloLens 2 – Oasis Shell.

- Surface Hub 2X – Aruba Shell

- Windows 10X – Santorini, en adaptive shell for dual-screens, foldbare, bærbare og tablets

Microsoft arbejder på et nyt projekt ved navn Pegasus for at bringe Windows 10Xs unikke interface til de traditionelle bærbare formfaktorer og forskellige designs af bærbare computere eller tablets.

Med Project Pegasus kunne Microsoft meget vel være i gang med at genopbygge desktopoplevelsen med moderne kode, og den samme Windows 10X oplevelse vil derfor potentielt blive skræddersyet til traditionelle formfaktorer.

I det ovenstående billede kan du se et koncept med det nuværende Windows 10X UI, som firmaet tester for traditionelle bærbare computere og 2-i-1'er

Windows 10X eller Project Pegasus erstatter ikke den aktuelle Windows 10, og den nye brugergrænseflade sendes kun på markedet på nye enheder.

Windows 10X relaterede UI-forbedringer kunne muligvis begynde at dukke til overfladen via Insider preview builds næste år.


Kilde & Image credit:

Concept Courtesy: Zac Bowden, WalkingCat