Netflix 4K HDR streaming til Macs med macOS Big Sur

logo netflix 4k streaming apple
Seneste udmeldinger går på, at Netflix streamingtjenesten får 4K HDR streaming til Macs med macOS Big Sur opdateringen, som er programsat til kommende efterår.

Dermed er det ikke kun YouTubes 4K-tilbud, som Apple udvider med; Brugere af Mac-computere vil også snart kunne nyde godt af Netflix i 4K og HDR.

Apples Safari webbrowser understøtter altså snart Netflix 4K HDR streaming takket være softwareændringer i den kommende Big Sur opdatering til macOS operativsystemet.

Ifølge et tweet (via 9to5Mac) fra Ishan Agarwal, åbner Safari på Big Sur for muligheden for at se Netflix i 4K med HDR, inklusiv Dolby Vision HDR.

Tidligere krævede det at se 4K Netflix på en computer – Windows operativsystemet med Microsofts Edge browser eller Netflix Windows 10 app. Denne ændring åbnes dermed for Mac-brugere uden at skulle inddrage alternative løsning.

Der er dog en lille anke i ligningen, da det kun Mac computere, der er lanceret efter 2018, som bliver i stand til at vise Netflix med HDR. Disse inkluderer MacBook Pro, iMac Pro og Mac Mini.

Til Mac Mini og Mac Pro har du også brug for en HDR-kompatibel 4K skærm, og uanset hvilken computer du bruger, skal du abonnere på 4K fra Netflix.


Hvad kræver det at se Netflix i Ultra HD (4K)

Netflix kalder denne løsning for ”Premium”. Hertil stilles der krav om en internetforbindelse på 25 megabit pr. sekund eller højere. Du skal også have et 60 Hz TV eller en kompatibel computerskærm.

Læs mere HER

Netflix streaming på macOS er normalt begrænset af 1080p opløsning gennem Safari eller 720p med Chrome og Firefox webbrowsere.

Apple annoncerede for nylig, at Apple TV-brugere snart kunne nyde godt af YouTube i 4K takket være tvOS 14 opdateringen. Denne ankommer i efteråret, omtrent på samme tid som macOS Big Sur opdateringen lander.


Læste du også: 

YouSee: Prisfald og tilbud om 5G abonnement


Læs flere smartphone nyheder

Source / Image credit:

Netflix, Apple, 

Vores partnere