Ny Windows 10 20H1 opdatering: Alt du skal vide

15533847633_03e4b24d43 (1)
Den næste store 20H1 opdatering til Windows 10 er afsluttet, som vi allerede ved, men Microsoft planlægger at teste opdateringen i endnu et pakket og meldt klar, og dermed mangler vi bare Microsoft trykker på knappen for udrulning af 20H1 opdatering til Windows 10 operativsystemet.


I november 2019 forklarede Microsoft, at Windows 10 20H1 vil blive navngivet som version 2004, når den frigives til forbrugerne. Windows 10 version 2004 er meget større end Windows 10's opdatering fra november 2019, og den leveres også med flere design-forbedringer.

I denne artikel gennemgår vi alle de nye funktioner og større forbedringer, som kommer med Windows 10 20H1.

Hvad er nyt i Windows 10 20H1 (version 2004)

Med 20H1-opdateringen adresserer Microsoft de endnu lidt uslebne kanter af operativsystemet. Opdateringen tilføjer en Cloud Reset-funktion, og den inkluderer også en ny algoritme til at reducere diskforbrug af Windows Search-service.

Læs også: Sådan tilføjer og ændrer du sprog i Microsoft Edge

Læs også: Sådan downloader du Microsoft Edge til Windows 10

Læs også: Advarsel: Vigtig opdatering fejler i Windows 10


Ny Cortana-oplevelse

Selvom Microsoft muligvis planlægger at fjerne Cortana fra deres Launcher, kommer Windows 10's næste store opdatering til digitale assistent med fokus på forbedret samtaleoplevelse.

Microsofts nye Cortana-overhaling inkluderer en Windows Store-app. Med andre ord er Cortana ikke længere bundet til Windows 10-releases, og vil fremover kunne opdateres fra app store.

Cortanas nye design giver dig mulighed for at interagere med den digitale assistent med både tekster og stemme. Cortana vil også udstyres med nye tale- og sprog-konfigurationer - hvilket skulle gøre Cortane hurtigere end tidligere.

Cortana giver også brugere mulighed for at åbne apps, administrere dine notifikationer, administrere Microsoft To-Do, alarmer, og vil også fungerer med den traditionelle "Hey Cortana" funktion.

Endelig giver Cortana dig mulighed for at skifte mellem lys og mørk skærmtilstand. 


Geninstallation af Windows er nu lettere end nogensinde

20H1 opdateringen introducerer Cloud Download til geninstallation af Windows 10, en stor opgradering til at "nulstille pc'en", der har eksisteret siden Windows 8.

Med denne funktion kan du altså nulstille din pc, eller du kan også bruge funktionen det til at rense Windows-systemet, gendanne indstillinger, afinstallere apps og løse eventuelle problemer. 

Når du klikker på "Nulstil denne pc”, opretter Windows 10 en frisk kopi af Windows ved at samle filer. Denne proces kan være tålmodigheds-krævende, og det kan muligvis ikke altid løse et beskadiget operativsystem.

windows 10 nulstil denne pc tweakdk.JPG

Hvis du har en hurtig internetforbindelse og mindst 3 GB båndbredde, kan du bruge Cloud Download-funktionen til at geninstallere Windows 10 direkte fra Microsofts cloud i stedet for at samle lokale kopier af filer.

Microsoft fortæller selv, at Cloud Download er en mere pålidelig måde at geninstallere Windows på, og at du kan gøre det med få klik.

I Windows 10 20H1 får du adgang til funktionen via Indstillinger> Opdatering & sikkerhed> Gendannelse> Kom i gang.


Windows Subsystem til Linux 2

Windows 10 v2004 inkluderer en ny version af Windows Subsystem til Linux, der understøtter ELF64 Linux-binære filer på Windows.

WSL 2 introducerer en ”ægte” Linux-kerne, og det giver samme brugeroplevelse som WSL 1 med avancerede funktioner, herunder meget hurtigere filsystemydelse.


Windows Search optimeres

Windows Search bruger Windows Search Indexer til at vise nøjagtige søgeresultater. Windows Search Indexer, der kører i baggrunden og gennemsøger dine filer for at oprette et indeks over dine filer, får et stort løft i den næste store Windows 10 v2004 opdatering.

Windows 10 search udvider tweakdk.JPG

Microsofts opdatering fra maj 2019 rettede en del problemer forbundet med Windows Search. Her føjede Microsoft en udvidet søgemulighed til, men brugerne har ved flere lejligheder meldt om efterfølgende problemer med systemydelsen.

Microsoft siger, at Windows 10's 20H1-opdatering inkluderer en ny algoritme, der er i stand til at registrere peak for disk- og CPU-forbrug, så den kan stoppe indekseren for den påvirker performance eller skaber problemer for den generelle performance på systemet. 

For eksempel stoppes indekseringen, når strømbesparende tilstand er tændt, eller når CPU-forbruget er over 80%, og når diskforbrug rammer 70%. Når indekseren stoppes, stopper Windows Search med at bruge din disk og CPU, og det resulterer i markant forbedret systemstabilitet og performance.

Microsoft planlægger også at gøre Windows Search hurtigere ved at ekskludere dev-mapper samt skjule filer, der findes i visse programmer.


Windows Task Manager 

Windows Task Manager/Jobliste, får to nye funktioner med Windows 10 v2004 udgivelsen. Den kan nu vise din pc's disketype — SSD eller HDD, så du kan se, hvilken disk der findes på din bærbare computer eller computer.

Windows 10 jobliste tweakdk.JPG

En anden funktion introduceres, så du kan overvåge din GPU-temperatur. Hvis du har et dedikeret grafikkort, kan du se GPU-temperaturen under Task Manager's performance-fane.


Diskoprydning

Efter installering af 20H1 vil Diskoprydning og Storage Sense ikke rense mappen Downloads.

Microsoft fjerner mappen Downloads fra både Diskoprydningsværktøj og Windows 10 Storage Settings appen. Vi må formode, dette er resultatet af mange klager om heldig sletning af indhold fra Download-mappen. 

Windows 10 diskoprydning tweadk.JPG

Når du starter din pc og logger ind, starter Windows 10 mange apps automatisk. I denne udgivelse ændrer Microsoft denne procedure.

Vi præsenteres for en ny mulighed for at deaktivere opstart-programmer end vi er vant til. Funktionen vil kunne findes via Indstillinger> Konti> Log-indstillinger. 

Funktionen inkluderer nu både UWP-apps (Microsoft Store-apps) og traditionelle desktop-apps.


Konklusion

Opdateringen leveres med andre forbedringer samt større kontrol over Windows Update og Microsoft Store båndbredde.

I henhold til Microsofts typiske udgivelsesplan, vil Windows 10's 20H1 (version 2004) opdatering begynde sin udrulning mainstream-brugerne i april eller maj.


Source & Image credit:

Microsoft


Vores partnere