Sådan tager du backup af din Windows 10 PC: Guide

Backup af Windows 10
En fuld sikkerhedskopi er vigtig for at beskytte din installation og filer, og i denne guide viser vi dig trinnene til at bruge Windows 10's System Image Backup værktøj til at udføre denne opgave.


En backup af hele dit system er din bedste strategi mod potentielle hardwarefejl, softwareproblemer (f.eks. fra opgraderinger) og malware, der ikke kun kan beskadige en installation, men også ødelægge dine filer. Hvis du ikke proaktivt opretter regelmæssige sikkerhedskopier, kan du ende med at miste vigtige dokumenter, uerstattelige fotos og tilpassede konfigurationer, som du måske har brugt mange timer på at konfigurere.

I Windows 10 kan du oprette en sikkerhedskopi ved hjælp af forskellige metoder, der kan spænde fra manuelt at kopiere filer til en ekstern lagerplads, til at gemme filer sikkert i OneDrive eller en anden cloud-service, til at bruge tredjeparts backup-løsninger. Hvis du ikke ønsker at bruge tredjepartsværktøjer eller rodede med manuelle metoder, kan du også oprette en fuld sikkerhedskopi ved hjælp af System Image Backup værktøjet.

Et system image er en anden måde at opnå fuld sikkerhedskopi, da det er en kopi af alt, der er gemt på din computer, herunder Windows 10-installation, indstillinger, apps og personlige filer. Den primære fordel ved denne metode er, at du kan bruge den til at gendanne hele dit system fra hardware- eller softwareproblemer ved hjælp af det samme eller forskellige drev meget hurtigt.

I denne Windows 10 guide vil vi hjælpe dig gennem trinnene for at oprette en fuld sikkerhedskopi, der indeholder alle dine brugerdefinerede indstillinger, apps og filer ved hjælp af det indbyggede System Image Backup værktøj.

Vigtigt: Microsoft vedligeholder ikke længere værktøjet System Image Backup i den seneste version af Windows 10, men du kan stadig bruge det. Disse instruktioner har til formål at hjælpe dig med at oprette en fuld sikkerhedskopi, mens funktionen stadig er tilgængelig til at oprette midlertidige sikkerhedskopier eller beskytte ældre udgivelser af Windows 10, Windows 8.1 eller Windows 7. 


Sådan opretter du sikkerhedskopi med indbyggede System Image Backup tool på Windows 10

Værktøjet giver dig mulighed for at gemme en sikkerhedskopi forskellige steder, såsom i en netværksmappe eller sekundær harddisk. Det anbefales dog at bruge et eksternt lager, som du nemt kan afbryde forbindelsen til og opbevare et sikkert sted.

Hvis du vil oprette en fuld sikkerhedskopi af Windows 10 med indbyggede System Image Backup værktøjet, skal du bruge disse steps.

1) Åbn indstillinger.

2) Klik på opdatering & sikkerhed

3) Klik på Sikkerhedskopiering

4) Under "Søger du efter en ældre sikkerhedskopi?" skal du klikke på indstillingen Gå til sikkerhedskopi og gendannelse (Windows 7).

sikkerhedskopiering af Windows 10.JPG

5) Klik på indstillingen Opret en systemafbildning i venstre rude.

fuld sikkerhedsopdatering af Windows 10 guide.JPG

6) Under "Hvor vil du gemme sikkerhedskopien?" vælg indstillingen På en harddisk.

afbildning sikkerhedsopdatering af Windows 10 guide.JPG

7) Brug rullemenuen "På en harddisk" til at vælge lagerpladsen for at gemme den fulde sikkerhedskopi af Windows 10.

8) Klik på knappen Næste.

9) Vælg eventuelle yderligere drev, som du muligvis vil inkludere i sikkerhedskopien (hvis relevant).

10) Klik på knappen Næste.

11) Klik på knappen Start backup.

Note: Efter processen er slut, præsenteres du en mulighed for at oprette en systemreparationsdisk, men fordi de fleste enheder ikke længere indeholder et optisk diskdrev, kan du springe denne over. Hvis du nogensinde har brug for at gendanne en sikkerhedskopi, kan du bruge et bootable USB-flashdrev til at få adgang til gendannelsesprocessen.

12) Klik på knappen Luk.


Når du er færdig med ovenstående, opretter værktøjet en sikkerhedskopi af din computer, inklusiv alt på den primære harddisk samt systemreserveret partition og yderligere drev, som du muligvis har valgt under guiden.

System Image Backup tool bruger "Shadow Copy" teknologien, der tillader sikkerhedskopiering af filer, mens de er åbne, og apps kører, hvilket betyder, at du kan fortsætte med at arbejde under processen.

En sidste ting, der er tilbage at gøre, er at frakoble det eksterne drev med sikkerhedskopien og opbevare det på et sikkert sted.


Image credit:

novaramVores partnere