Sløv PC efter Windows 10 update: Sådan løses det

AjyYr8oiZwBtBMJBuxprkE-970-80
I 2018 genopbyggede Microsoft sin Internet Explorer-efterfølger ”Edge” til at bygge fundament i stil med Google Chrome. Den Chromium-baserede Edge blev endelig frigivet i januar som et manuelt download på Windows 10, 7, 8.1 og macOS. I sidste måned begyndte Microsoft også at skubbe til en ny Windows 10-opdatering ud, der automatisk opdaterer den gamle Edge til den nye uden nogen du selv skal fortage en handling. Nu tyder noget på, at der er kommet grus i maskineriet.

Afhængig af din nuværende version af Windows, forklarer Microsoft, at du vil modtage KB4559309, KB4541301 eller KB4541302 opdatering via Windows Update. Forskellen mellem en normal kumulativ opdatering og Edge opdatering er, at sidstnævnte er en automatisk opdatering, og den tvinges ind på dit system.

Ifølge flere brugerrapporter kunne Windows 10 KB4559309 (Edge-opdatering) sløve systemet under opstart.

Når Windows 10 efterfølgende genstartes efter installation af programrettelsen, meldes der om performanceproblemer, lydende på computeren opleves langsommere end før, og der er mærkbare delays eller lags, når systemet skal indlæse programmer, skifter mellem programmer og tilmed FPS-drops under spil.

“Since this update was installed I have had boot problems and can only boot in safe mode. Windows startup repair says it can’t fix the problem,” lyder det fra en af den ramte brugere, og flere andre stemmer i

Det er vigtigt at bemærke, at ikke alle vil blive berørt af disse problemer, så det er endnu uklart, hvor udbredte problemerne er.

Microsoft har heller ikke anderkendt denne nye Windows 10 fejl.

Vi anbefaler ikke du starter med at afinstallere en Windows 10 opdatering så snart nogen råber vagt i geled. Ofte er det et fåtal, der rammes. Så længe du ikke oplever nogen form for bugs efter Windows 10 opdateringer, så væbn dig med tålmodighed ind til Microsoft eventuel anderkender et problem.

Desværre kan du ikke afinstallere 'KB4559309', og du vil mødes af en fejlmeddelelse om, at "opdateringen er påkrævet og ikke kan afinstalleres".


 Sådan løses problemer med Windows 10 KB4559309

For at løse problemer med opdateringen, hvis du oplever disse, skal du bruge Systemgendannelsesfunktionen i Windows 10, og den vej vende tilbage til den forrige version af Windows 10.

Hvis du endnu ikke har installeret KB4559309, eller du har formået at tvinge systemet tilbage til før opdateringen blev installeret, findes der metoder til at blokere Edge-opdateringen. Herunder gennemgår vi en af disse.

Du kan blokere Edge-opdatering ved at foretage følgende justeringer til registreringsdatabasen:

1. Åbn Windows Registry Editor.

2. Naviger til følgende sti: HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft

3. Højreklik på Microsoft (mappe) -tasten.

4. Vælg Ny.

5. Klik på Key.

6. Navngiv til ”EdgeUpdate”, og tryk på Enter for at gemme ændringer.

7. Højreklik på den nye 'EdgeUpdate' key, du lige har oprettet, og vælg Ny.

8. Klik på DWORD (32-bit) værdi.

9. Navngiv ”DoNotUpdateToEdgeWithChromium”, og tryk på Enter.

10. Dobbeltklik på DWORD og ændre værdien fra 0 til 1.

11. Klik på 'OK'.

12. Genstart.


Efter at have ændret registreringsdatabasen, tvinges eller downloades Windows 10's Edge-opdatering ikke på din enhed.

Hvis du ikke ønsker at bruge Registreringseditor eller dedikeret værktøjssæt, kan du blot installere Chromium Edge fra Microsofts websted, der automatisk forhindrer Edge-opdateringen.

Vi frasiger os al ansvar forbundet med ændringer på din PC. Det er ALTID en god idé, at lave en backup af sit system inden man bevæger sig ind på usikker grund.