TikTok vil sagsøge Trump regeringen for forbud

tiktok og wechat bannet
TikTok vil sagsøge Trump regeringen for forbud mod appen i USA. For et par dage siden underskrev den amerikanske præsident Donald Trump en udøvende ordre, der forbød enhver transaktion med TikToks moderselskab, ByteDance. I dag antyder en ny rapport, at TikTok planlægger at kæmpe imod ordren ved at sagsøge regeringen.

Siden vi skrev om TikTok og WeChat ville rammes af amerikansk forbud, er mere vand løbet i bækken.

Ifølge NPR’s rapport planlægger TikTok at sagsøge Trump-regeringen, og udfordre regeringens dekret om effektivt til at forbyde TikTok i USA. En kilde, der er direkte involveret i retssagen, har udtalt, at sagen vil blive indbragt for den amerikanske domstol.

TikToks anklage er baseret på argumentet om, at præsident Trumps udøvende ordre er forfatningsmæssig, da de ikke gav TikTok en chance for at svare tilbage. Derudover argumenterer TikTok for, at de i ordrens nævnte beskyldninger er grundløse.

"It's based on pure speculation and conjecture. The order has no findings of fact, just reiterates rhetoric about China that has been kicking around,"

- Businesstodayl

Det Hvide Hus har endnu ikke officielt kommenteret på informationerne.

En talsmand fra Det Hvide Hus, Judd Deere, er blevet citeret for sige “The Administration is committed to protecting the American people from all cyber related threats to critical infrastructure, public health and safety, and our economic and national security.”

- BusinesstodayTikTok har været heftig beskydning i flere lande. Appen er forbudt i Indien med henvisning til lignende sikkerhedsmæssige årsager, og det forbud er også citeret orden fra Trump regeringen.


Source & Image credit:

TikTok Businesstoday