Windows 10 20H2: Hvad kan vi forvente

microsoft-windows-update (1)
Microsoft lancerer efter alt at dømme Windows 10 maj 2020 opdateringen den 28. maj. Efter maj 2020-opdateringen planlægger Microsoft at frigive en anden funktionsopdatering, der bærer kodenavnet ”20H2 ”, som forventes at begynde sin udrulning til mainstream i efteråret.


Windows 10 20H2 opdatering forventes at være en mindre udgave end den igangværende Windows 10 maj 2020 Update med forbedringer, justeringer og generelle rettelser.

Baseret på Insider-preview build changeloggen, her er hvad du kan forvente at se i Windows 10's efterår 2020 opdatering.

Jobliste

Fanen Detaljer i Joblisten/Task Manager kan nu vise arkitekturen for hver proces. Du kan nu højreklikke på en kolonneoverskrift, vælge kolonner og tilføje Arkitektur fra listen.

Med denne nye fane kan du nu finde ud af arkitekturen (x64, x86, arm64) for hver proces, der kører på systemet.


Ny 2-in-1 PC experience

Med Windows 10 20H2 omtaler Microsoft, at de vil frigive den nye tablet experience til 2-i-1-konvertible computere. I et nyt tablet mode bliver ikonerne på proceslinjen fordelt og søgefeltet konverteres til et ikon.

Touch-tastaturet kan også aktiveres, når brugeren tapper på et tekstfelt.

Tilsvarende har File Explorer elementer fået mere padding end tidligere, og Explorer er nu mere kompatibel med berørings input.


Standard apps

Windows 10 giver dig i øjeblikket mulighed for at ændre standard apps til browseren og andre funktioner fra appen Indstillinger.

I Windows 10 20H2 opdateringen tilføjer Microsoft muligheden for at søge på listerne over filtyper, protokoller og apps. Denne ændring giver dig mulighed for lettere at indstille standard apps.


File Explorer understøtter Linux-filer

Microsoft har bekræftet, at Windows 10 vil understøtte Linux-filsystemer i File Explorer. I 20H2-opdatering kan du lettere komme til Linux-filer i File Explorer.

Microsoft siger, at brugere vil se Tux (Linux-ikonet) i den venstre navigationsrude i File Explorer, når de har WSL installeret og aktiveret.


Oprydningsanbefalinger under lagerindstillinger

I 20H2 er lagringsindstillingen blevet opdateret for at vise anbefalinger til oprydning. Alle dine nylige filer, store mapper, filer og indhold er samlet på en side og kan fjernes med et par klik.

Microsoft siger, at Windows 10 ikke kan forudsige, om du vil slette en bestemt fil, men at de vil sortere indholdet, så du nemt kan identificere de filer, du ikke har brug for, og fjerne dem.


Windows Search indekser

Windows Search Platform (Indexer) er blevet opdateret med en, ifølge Microsoft, forbedret logik.

I næste opdatering omtaler Microsoft, at Windows Search vil være i stand til at finde bedre tidspunkter for at udføre indeksering af dine filer, og at det ikke vil indeksere dine filer voldsomt, når du aktivt bruger din maskine. Dette kan resultere i hurtigere ydelse i dit system.

Microsoft har også implementeret lignende forbedringer i Windows 10. maj 2020 opdatering.


Moderne lydstyrkekontrol

Tilbage i 2018 antydede et leak, at Microsoft internt har testet en ny volume UI til Windows 10, og virksomheden for nylig frigivet preview builds med mere bevis for de nye lydstyrkekontroller.

Den nye lydstyrkemenu indeholder multimedieafspilningskontroller, som skal give dig mulighed for at afspille, pause og hoppe numre over, når du spiller musik.

Vi formoder funktionen snart frigives, men vi ved ikke med sikkerhed, hvornår det sker.


Source & Image credit:

Microsoft