Windows 10 dropper sin mest nyttige funktion

microsoft logo IE zero day (1)
Nye informationer peger i retning af, at Windows 10 muligvis dropper en af sine mest nyttige funktioner, Kontrolpanelet. Ifølge Windows Latest, kan det ikke udelukkes, at Windows 10 dropper det ikoniske kontrolpanel, selvom Kontrolpanelet har været en væsentlig del af Windows, siden Windows 2.0 blev lanceret for 33 år siden.


Et nyt preview-build af Windows 10 (Build 19587 for at være præcis) er blevet frigivet til Windows Insiders (frivillige, der afprøver tidlige versioner af operativsystemet), og som Windows Latest rapporter, er der henvisninger til 'Hide_System_Control_Panel' og 'SystemTo AboutSettingsSearchRemoval' i koden.

Dette antyder, at Microsoft overvejer at implementere store ændringer til Kontrolpanelet og måske ende ud med skjule det for de fleste brugere. Hvis Microsoft overvejer markant begrænsning af Kontrolpanelet i en fremtidig Windows 10-opdatering, kunne det betyde, at de kunne forberede sig på at droppe funktionen fuldstændig på et tidspunkt.

På trods af at være en væsentlig del af Windows i over tre årtier, ser det ud til, at Kontrolpanel ikke fremadrettet vil være at finde blandt de foretrukne aktører hos Microsoft. 

Kontrolpanel er stedet, hvor du blandt andet får til alle dine computers indstillinger, men med Windows 8 skubbede Microsoft en mere grundlæggende ”Settings app” ud, mens de holdt Kontrolpanel adskilt for ”avancerede” brugere, der ønskede mere kontrol over deres pc.

Dette endte med at irritere mange mennesker (man kunne imidlertid hævde, at det var Windows 8's specialitet), da den nye Settings-app var alt for grundlæggende for de fleste.

I mellemtiden lancerede Windows 10 med en forbedret Settings-app, mens de igen beholder kontrolpanelet for mere avancerede indstillinger.

Brugere opfordres allerede til at bruge appen Indstillinger, men hvis Microsoft virkelig planlægger at gøre det sværere at finde kontrolpanelet (eller skjule visse indstillinger i det for at gøre det mindre nyttigt fremadrettet), så lad os håbe, at virksomheden også vil bruge tid på opdatering af brugervenligheden på Indstillings-appen.

Vi ved ikke, hvornår disse ændringer præsenteres i Windows 10 eller om de nogensinde gør det. 


Source & Image credit

Microsoft, Windows Latest