Windows søgefunktion fejler: Sådan løser du fejlen

15533847633_03e4b24d43 (1)
Det er ikke første gang Windows kæmper med problemer med søgefunktionen, og nu er endnu et problem stødt til. Mange brugere har meldt om, at de mødes af et blankt vindue, når de vil bruge søgefunktionen i Windows. Problemet er så stort, at Microsoft selv har erkendt problemet. Heldigvis findes der en work-around løsning indtil Microsoft frigiver en patch til problemet. Denne gennemgår vi herunder.


Windows søgning er nede for mange Windows 10 brugere. Indikationer af noget var galt dukkede op via Reddit, hvor mange mennesker ikke så andet end en blank side i Windows Search. 

Andre refererer til rettelse af Windows search indexer ikke løser problemet, og at fejl med Windows søgefunktionen stadig er et problem efter nedenstående procedure.

Efterfølgende udsendte Microsoft en pressemeddelelse lydende på:

“Windows Search is showing nothing but a blank box for many users.Updated February 5, 2020:

In an update to its support page, Microsoft says that the issue was resolved earlier today. However, you may still need to restart your PC and "in rare cases, you may need to manually end the SearchUI.exe or SearchApp.exe process via Task Manager”

 - Microsoft

Med problemer af denne kaliber, er det normalt uklart, hvor udbredt problemet er, men baseret på, hvor hurtigt diskussionen om problemet tog fart på Reddit, Discord og Twitter, kunne det tyde på, at dette fejlen var ret udbredt. Problemet påvirker i øjeblikket mit eget system, selvom det kun er ét ud af mange rapporter om fejl i Windows 10 søgefunktionen. 

Problemet synes at være relateret til Bing, som du kan deaktivere med følgende trin. Følgende trin viser lokale søgeresultater, men viser ikke webresultater.

Fjern Bing fra dine søgninger

I lyset af de nylige Windows 10 Search problemer, hvor intet vises i søjlen eller vinduet, har mange fundet en løsning ved at deaktivere Bing-integration. Dette kræver en tur forbi RegEdit, så det anbefales at tage en sikkerhedskopi af både din pc og dens registreringsdatabase inden du begiver dig i kast med nedenstående fix. Vi fraskriver os naturligvis al skade forvoldt med denne rettelse, og er du ikke ferm i RegEdit, anbefaler vi du enten venter på en officiel patch eller få hjælp fra en medkendskab til RegEdit. 

Når du har udført de nødvendige sikkerhedskopier, skal du benytte dig af disse trin for at få Search til at fungere igen. 

1. Tryk på Windows tasten + R på dit tastatur.

2. Indtast regedit og tryk på Enter på tastaturet.

3. Dobbeltklik på HKEY_CURRENT_USER.

4. Dobbeltklik på SOFTWARE.

5. Dobbeltklik på Microsoft.

6. Dobbeltklik på Windows.

7. Dobbeltklik på CurrentVersion.

8. Dobbeltklik på Search.

9. Højreklik på højre rude i vinduet RegEdit for at åbne menuen.

10. Klik på Ny.

11, Klik på D-WORD (32-bit) Value.

12. Tast BingSearchEnabled og tryk på Enter på tastaturet.

13. Dobbeltklik på BingSearchEnabled entry som du lige har oprettet.

14. Indtast 0 I det fremviste Værdi data felt. (Der burde allerede være angivet et 0).

15. Klik OK.

16. Dobbeltklik på CortanaConsent.

17. Indtast 0 i fremviste data felt. (Der burde allerede være angivet et 0).

18. Klik på OK.

Genstart din computer.

Denne løsning har virket for mange, men er naturligvis ingen garanti for den virker hos dig.


Source & Image credit:

Microsoft, Reddit


Vores partnere