ASUS ROG Strix OLED XG27AQDMG

ASUS ROG Strix OLED XG27AQDMG
OLED gaming er ved at have et godt udvalg af skærme og de nye OLED paneler er en super opgradering til et gaming setup. Vi tager et kig på en 27” version fra ASUS med deres ROG Strix OLED XG27AQDMG.

Centrale Features: 

  • 26.5-inch QHD (2560 x 1440) glossy WOLED gaming monitor
  • 240 Hz refresh rate and 0.03 ms response time
  • G-SYNC® compatible
  • OLED Anti-flicker


En tur rundt om ASUS ROG Strix OLED XG27AQDMG

For en gaming orienteret skærm er designet på skærmen dejligt afdæmpet. Det eneste der skriger lidt gaming er det oplyste ROG logo under skærmen og så de røde elementer i farven ved foden. 

Farverne generelt er det efterhånden velkendte grå plast på ASUS ROG skærme. Det fungerer fint og vil sandsynligvis passe fint ind i de fleste hjem. 

Foden på ASUS ROG Strix OLED XG27AQDMG er også i et mere “normalt” design og ikke det brede mere futuriske design som ASUS bruger i deres Swift serie af skærme.

ASUS ROG Strix OLED XG27AQDMG mount.jpg

Der er en god grad af tilpasning med mulighed for Tilt på +20° ~ -5°, Swivel på +45° ~ -45°, Pivot på +90° ~ -90° samt højdejustering på 0-120mm. 

ASUS ROG Strix OLED XG27AQDMG VASA adapter.jpg

Skærm og fod er forbundet med et praktisk kliksystem, som er let at tage af og på når man skal flytte skærmen. Der er ikke mulighed for VESA montering direkte på skærmen med der er en fin adapter med i kassen som gør det muligt at bruge et VESA 100x100m mount til montering på væggen eller en anden holder. 

I pladen på bunden af foden er der en lille rille som er lavet til at fungere som smartphone holder. Det suppleres af en standard 1/4" skruemontering i toppen af foden som kan bruges til andet 

ASUS ROG Strix OLED XG27AQDMG bagside.jpg

På bagsiden af skærmen er der lidt mere ASUS ROG udsmykning. Det store ASUS ROG logo på bagsiden kan også fungere som en RGB Zone hvis man vil have lidt mere lir. Det er dog tilpas diskret hvis man slukker for det hvis ikke RGB er noget man ønsker. 

ASUS ROG Strix OLED XG27AQDMG RGB bagside.jpg

Tilslutningerne på bagsiden giver os en DisplayPort 1.4 sammen med to HDMI 2.0. Det betyder at man skal være opmærksom på at man er lidt begrænset på HDMI tilslutningerne. En HDMI 2.0 forbindelse understøtter ikke 1440p ved mere end 144Hz. Så når man er tilsluttet via HDMI vil man altså ikke kunne udnytte skærmens fulde 240Hz. 

Fronten af skærmen er naturligvis stjernen og en af de ting der adskiller ASUS ROG Strix OLED XG27AQDMG fra deres tidligere skærme er at den har en blank overfladebehandling. Det er ifølge ASUS sket efter ønske fra mange brugere og der er også en fordel ved det. 

ASUS ROG Strix OLED XG27AQDMG reflektioner.jpg

En glossy OLED skærm giver bedre sort niveauer, hvilket jo er en af de helt store styrker ved OLED. Det betyder dog også at skærmen, ikke overraskende, er mere reflekterende. Så alt efter hvilke forhold man skal bruge skærmen under, kan det være både godt og skidt. 

Set på billedet herover kan man se reflektioner i skærmen fra et solbeskinnet vindue i baggunden.

Skærmen er designet til at se ud som om den kommer stort set uden ramme om skærmen, men reelt er der omkring en centimeter. 

On screen menu

Betjening af skærmens indstillinger kan ske fysisk på skærmen via et lille joystik der sidder på bagsiden af skærmen i midten af bunden. Det giver let adgang til de forskellige indstillinger og mulighed for at tilpasse som man vil. 

ASUS Screen Widget

Der er dog også mulighed for at tilpasse indstillingerne direkte fra Windows via ASUS’ Display Widget. Så får man et lettere interface som du kan navigere i med din mus. 


Testen

Jeg har brugt ASUS ROG Strix OLED XG27AQDMG i et par uger nu sammen med et solidt gaming system. Opgaverne har været en smule arbejde og så naturligvis en masse gaming. 

Hvis man er vant til LCD eller endda IPS paneler så er springet til OLED, specielt til gaming, stort og man vil med det samme mærke en forbedring af især niveauet af sort. Med OLED får man ægte sorte farver og det skaber et dejligt kontrastfyldt billede. 

ASUS ROG Strix OLED XG27AQDMG Baldurs Gate 3.jpg

Samtidigt er farve repræsentationen også super god og begge dele får et boost af det glossy finish som ASUS har valgt at bruge på skærmen her. Så hvis man ikke skal bruge skærmen i meget kraftigt oplyste lokaler så vil jeg sige at det bestemt er et plus med den blanke belægning.

Kombinationen af 27” og 1440p er solid til gaming og det betyder at man lettere vil kunne udnytte de 240 Hz som skærmen kan levere. 1440p er i min bog stadig et rigtigt godt sweetspot til gaming i forhold til visuel kvalitet og kravene til din hardware. 

ASUS angiver selv en responstid på 0,03 ms, hvilket i min test ramte meget godt. Endnu en af fordelene ved OLED er netop responstiderne og det faktum at de er ens på tværs af refresh rate spektret. 

Cyberpunk 2077 OLED gaming ASUS ROG

Jeg oplevede ikke under min test nogen motion blur eller ghosting.

HDR oplevelsen var også super god til gode medier og gaming med enb solid kombination af mørke og lysstyrke. Der er mulighed for en peak brightness på over 1000 nits, men niveauet generelt i større scener er naturligvis en tand lavere. Med en fuld hvid skærm kan man regne med omkring 200-300 hits.


Pris

Jeg kan i skrivende stund finde ASUS ROG Strix OLED XG27AQDMG med en online pris på omkring 7700 kroner. Det er naturligvis ikke ligefrem billigt men holder man det op i mod sammenlignelige 27” OLED skærme så lander prisen nogenlunde i midten. 


Konklusion

ASUS har med ASUS ROG Strix OLED XG27AQDMG lavet et super lækker 1440p OLED gaming skærm. Det er den første 27” OLED skærm på markedet med det Glossy Finish som giver super gode sort niveauer og konstratfyldte farver.

Den samlede liste af features kombineret med den real world ydelse som jeg har set i min test betyder at ASUS ROG Strix OLED XG27AQDMG er en super lækker skærm til dem der gerne vil have opgraderet deres gaming oplevelse. 

ASUS ROG Strix OLED XG27AQDMG RGB logo.jpg

En solid skærm opgradering kan i mange tilfælde give en betydelig større forbedring af din gaming oplevelse end at skyde flere penge i store og dyre grafikkort. I de tilfælde vil en skærm som ASUS ROG Strix OLED XG27AQDMG være et rigtigt godt bud. 

Vi lander med en endelig karakter på 9 for en solid OLED gaming skærm med gode features og solid ydelse. OLED high refresh gaming er stadig i den dyre ende men man får en smuk gaming oplevelse ud af det. 


Fordele

  • Smukt OLED panel
  • Dyb sort niveau
  • Kontrastfyldte farver
  • 240 Hz Refresh


Ulemper

  • HDMI 2.0 begrænset til 144 Hz

Vores partnere