BenQ Mobiuz EX3210U: Test

HDRi Premium BenQ microphone built-in treVolo Freesync IPS HDR monitor 4K UHD 144hz EX3210U MOBIUZ Pro
Endnu en UHD skærm har fundet frem til test, og denne gang er det fra BenQ. BenQ er ikke helt ukendt på markedet, og de har længe suppleret med skærme som blandt andet har været målrettet Esport. Denne gang tager vi dog et kig på en skærm, som er til den kræsne gamer, om du enten sidder med en konsol eller PC. Vi kigger nærmere på BenQ Mobiuz EX3210U.

Inden vi går videre med Mobiuz EX3210U fra BenQ, har jeg været forbi deres hjemmeside for at finde nogle specifikationer frem. 

Specifikationer og features BenQ Mobiuz EX3210U

 • Størrelse: 32”
 • Panel: IPS
 • Native Resolution: 3840 x 2160              
 • Refresh Rate: 144Hz 
 • Response Time: 1ms MPRT
 • Color Gamut: 98% (DCI-P3), 99% (sRGB)
 • Peak brightness: 300 nit
 • Peak brightness HDR: 600 nit 
 • Contrast ratio: 1000:1
 • Contrast ratio HDR: -
 • Display colors: 10-bit RGB
 • Inputs: 2x HDMI 2.1, 1x Displayport 1.4, 1x lydindgang, 1x USB Type-B upstream, 4x USB 3.0
 • Adaptive Sync: AMD Freesync Premium

Rundt om BenQ Mobiuz EX3210U

Inden vi tager et kig på skærmen, skal vi først kigge på det tilbehør som følger med. Vi har de nødvendige kabler til at kunne komme i gang. Vi har både HDMI og Displayport kabel. Ved siden af det har vi også USB Type-B kabel, til at kunne bruge USB indgangene, strømkabel og nogle manualer. 

BenQ 4K EX3210U built-in monitor HDRi HDR microphone Pro treVolo 144hz MOBIUZ IPS UHD Freesync Premium.jpg

Ved siden af det nødvendige tilbehør, får vi også en fjernbetjening med til skærmen. Som giver os mulighed for at tilgå menuen, uden at skulle gøre det direkte på skærmen. Det er også muligt at aktivere HDR og vælge imellem forskellige HDR profiler. 

microphone monitor Freesync 144hz 4K treVolo HDR Pro IPS MOBIUZ Premium UHD BenQ built-in HDRi EX3210U.jpg

Skærmen er delt op i tre dele, hvor foden består af to. Den nederste del af foden har en god bredde, jeg syntes dog ikke den har så meget vægt, men det finder vi dog i tårnet som sørger for at holde foden nede. Tårnet sættes fast på foden med én fastmonteret skruer, som sidder på foden. Der er hul i tårnet, til at kunne trække kablerne pænt bagom, og fører dem videre ned bag bordet. 

EX3210U UHD HDRi 144hz built-in treVolo IPS 4K Premium monitor BenQ HDR microphone MOBIUZ Freesync Pro.jpg

I bunden af skærmen har vi fire knapper. Den første som er gennemsigtig, bruges til at tænde og slukke skærmen, hvis du ikke vil bruge fjernbetjeningen. Efterfølgende en knap til at tilgå og styre rundt i menuen. Så har vi en knap til at vælge input og den sidste knap er til at mute mikrofonen i skærmen. 

PXL_20221007_130458570.MP.jpg

HDRi 144hz built-in MOBIUZ 4K IPS Freesync microphone HDR EX3210U UHD monitor treVolo Premium Pro BenQ.jpg

HDRi built-in HDR Pro IPS MOBIUZ monitor Freesync 4K Premium microphone BenQ treVolo EX3210U 144hz UHD.jpg

I bunden finder vi udgangene, DC in til strømkablet, USB udgang, fire USB-A indgange, to HDMI, Displayport og til sidst en lyd indgang. 

BenQ Freesync HDRi MOBIUZ EX3210U built-in UHD IPS HDR Premium Pro monitor microphone 144hz treVolo 4K.jpg

Testen 

Vi er nu færdig med at gå rundt om skærmen, og det er blevet tid til selve testen. Derfor er den selvfølgelig kommet op på skrivebordet og bliver brugt som min daglige skærm ved computeren. 

treVolo MOBIUZ HDRi UHD built-in 4K Freesync Premium monitor microphone IPS EX3210U BenQ Pro 144hz HDR.jpg

Under testen har jeg gjort brug af PC, hvor den både har været brugt til gaming, almindelig surfing på nettet, og selvfølgelig mediestreaming. Kigger vi først på nogle af de features, som EX3210U tilbyder, så er der en del. Det er ikke fordi jeg normalt skænker lyden i skærmen en tanke, mest af alt fordi den aldrig plejer at være noget værd at ligge mærke til, men her vil jeg dog ændre min påstand. Skærmen er udstyret med 2x2W højtaler og én 5W bas. Det er ikke fordi du får en koncertoplevelse i forhold til et rigtig anlæg eller et godt headset, men for en skærm var lydende overraskende god. 

144hz Freesync monitor BenQ microphone EX3210U 4K MOBIUZ HDRi treVolo HDR UHD Premium built-in IPS Pro.jpg

BenQ EX3210U treVolo MOBIUZ IPS microphone Premium monitor 4K Freesync built-in HDR UHD HDRi Pro 144hz.jpg

Så nævnte jeg tidligere en knap til en mikrofon. BenQ har nemlig valgt at installere en mikrofon i fronten af skærmen, som kan indstilles til at opfange lyden rundt i rummet, eller kun lige foran sig. Det bliver indstillet med enten ”Private Mode” eller ”Omnidirectional Mode”. Det gør det selvfølgelig nemt at droppe den eksterne mikrofon, som måske kommer lidt ind foran skærmen eller så du ikke behøver en mikrofon klistret til din mund fra headsettet. 

Så nævnte jeg også kort flere HDR profiler i skærmen. På fronten er der en HDRi knap, som kan bruges når HDR er aktiveret i Windows. Det giver mulighed for at vælge mellem tre profiler, standard, HDR Cinema og HDR Gaming. Jeg valgte Cinema, da det i min optik gav det flotteste billede, som også kan ses på billederne med HDR aktiveret. Isterningerne på videoen, ligner mere isterninger, uden for meget blåligt lys omkring. 

BenQ EX3210U Freesync Premium 144hz UHD monitor built-in microphone 4K IPS HDR HDRi treVolo Pro MOBIUZ.jpg

Uden HDR aktiveret144hz 4K built-in monitor BenQ EX3210U MOBIUZ Premium HDRi Freesync HDR IPS Pro treVolo UHD microphone.jpgMed HDR aktiveretUHD HDRi MOBIUZ Premium HDR treVolo built-in monitor BenQ 4K 144hz EX3210U Pro IPS Freesync microphone.jpgUden HDR aktiveret4K treVolo HDR UHD HDRi BenQ monitor Freesync built-in MOBIUZ IPS Pro microphone Premium 144hz EX3210U.jpgMed HDR aktiveret

BenQ oplyser at skærmen har 1ms, hvor jeg selvfølgelig har været inde og køre en browser test, som kommer med et resultat på 6,4 ms, hvilket stadig er et pænt resultat, for en UHD skærm med IPS panel.  

EX3210U gør brug af 10-bit, sammen med HDR600, hvor den kun har 8-bit ved SDR indstillinger. Farverne er rigtig flotte og skærmen formår at skabe et flot billede, specielt med HDR aktiveret.    

Pris

Jeg har kunne finde en pris på Mobiuz EX3210U fra BenQ som lyder på 7854,- DKK. Hvilket selvfølgelig er en del, men sammenligner vi med andre modeller, så ligger prisen midt i mellem dem. 

EX3210U monitor 144hz MOBIUZ HDRi Pro UHD Premium IPS HDR microphone BenQ treVolo Freesync 4K built-in.png Ønsker du at finde flere oplysninger omkring Mobiuz EX3210U fra BenQ, kan du klikke på banneret ovenover.

Konklusion

Vi er kommet til slutningen på testen af EX3210U fra BenQ. Overvejer du at anskaffe dig de kommende RTX 4000 grafikkort, og skal have en skærm, som får lov til at udnytte det til fulde, eller har du en nyere konsol, hvor du ønsker at gør brug af UHD opløsning med høje Hz. Så ser vi heldigvis også markedet for gamerskærme være der. Vi ser flere og flere som opfylder kravene, med blandt andet HDMI 2.1. 

Det er dog ikke helt uden omkostning, og det er det heller ikke med EX3210U, vi er næsten oppe på omkring 8000 kroner, for en skærm som selvfølgelig bringer dig et flot billede, og flotte farver, specielt hvis du bruger HDR. Hvis du ikke er til den naturlige HDR som HDRi Cinema giver, så har du selvfølgelig muligheden at skifte til en af de andre profiler. Det giver noget frihed og muligheden for at bruge den indstilling, som giver dig det flotteste billede. 

Ved siden af det så har skærmen også nogle ekstra features, som helt klart gør den interessant, men på nogle måder også hæmmer den lidt. For BenQ har valgt at bruge tid og energi på at indbygge højtaler med bas, sammen med en integreret mikrofon. Det er måske nogle features som er fede og giver skærmen ekstra værdi, men det er også nogle features, som kunne have været undværet, og måske fået skærmen længere ned i pris, hvor den havde været endnu mere konkurrence dygtig i forhold til alternative skærme. 

Ved siden af de flotte farver, og høj opløsning, så har vi stadig 144Hz, som måske ikke er det højeste vi har set til en UHD skærm, men det burde stadig være nok til de fleste som vælger at spille på en UHD skærm. 

Jeg slutter testen af med at give Mobiuz EX3210U fra BenQ en score på 9 ud af 10 sammen med Great Product. Selvom der er meget værdi i skærmen, i forhold til prisen, så virker det også til at BenQ har valgt at fokusere på nogle ting, som måske kun giver værdi for meget få folk, i form af indbygget mikrofon og højtaler med ekstra power, i forhold til konkurrenterne. Her havde jeg personligt vægtet en lavere pris og undværet de features. Jeg vil dog stadig ikke straffe dem for dette, for der er sikkert nogle, som vil have stor værdi i dette, og her får man meget for pengene, når vi sammenligner med andre. 

Pros

 • Utrolig flotte farver
 • 144Hz refresh rate
 • UHD opløsning
 • Flot design
 • Indbygget højtaler med spark i
 • Indbygget mikrofon
 • Freesync Premium Pro
 • HDMI 2.1

Cons

 • Pris

Score: 9 + ”Great Product”

HDRi Premium BenQ microphone built-in treVolo Freesync IPS HDR monitor 4K UHD 144hz EX3210U MOBIUZ Pro.png


Vores partnere