Corsair Xeneon 32QHD165: Test

Corsair Gaming 165hz 32QHD165 32 QHD iCUE Xeneon Monitor
Det er ved at være noget tid siden vi sidst har haft en skærm forbi. Hvilket også gør det oplagt at vi skal kigge på et produkt fra Corsair, som bringer dem tættere på at kunne komme med en komplet løsning til dit gaming setup. Vi skal i denne test tage et kig på Corsairs første skud på stammen Xeneon 32QHD165. Som navnet hentyder til så er det 32” QHD skærm med 165 hz. Hvilket må siges at gøre den oplagt til gaming.

32QHD165 32 QHD Monitor Xeneon Corsair Gaming 165hz iCUE.png

Inden vi skal kigge videre op Xeneon 32QHD165, har jeg været forbi Corsairs hjemmeside for at finde nogle specifikationer frem. 

Specifikationer og features Corsair Xeneon 32QHD165

 • Størrelse: 32”
 • Panel: IPS
 • Native Resolution: 2560 x 1440 (16:9)
 • Max Resolution: 3840 x 2160 (16:9)
 • Refresh Rate: 165Hz
 • Color Gamut: 98% (DCI-P3), 100% (AdobeRGB), 100% (sRGB)
 • Peak brightness: 400 nit (SDR) / 440 nit (HDR)
 • Static contrast ratio: 1000:1
 • Display colors: 8-bit RGB
 • Inputs: 2x HDMI, 1x Displayport 1.4, 1x Type-C DP
 • Adaptive Sync: AMD Freesync Premium, Nvidia G-sync compatible

Rundt om Xeneon 32QHD165

Inden vi kaster os over selve skærmen, starter vi lige med et kig på det tilbehør som følger med. Der er sørget for alt, lige fra forskellige strømstik til flere forskellige skærm kabler. Der medfølger både HDMI, Displayport og Type-C kabel med fra start. Hvilket gør at lige meget hvilken indgang du har planer om at bruge, så skal du ikke til at købe det ved siden af. 

Corsair iCUE Monitor Gaming Xeneon QHD 32QHD165 32 165hz.jpg

For at skærmen bliver beskyttet, er den selvfølgelig adskilt fra start. Der er ingen tvivl om at Corsair ønsker at vise deres brand frem, og er stolte af skærmen de er kommet med. Et stort fedt Corsair logo kigger på dit hele tiden, mens du gamer og det vil være det som først ses på skærmen, når du sætter dig foran skærmen. 

Xeneon Gaming Corsair Monitor iCUE QHD 32 32QHD165 165hz.jpg

Kigger vi videre op at selve skærm holderen, så har vi bagpå mulighed for lidt cable management, hvilket er en dejlig ting. Jeg vil dog lige vende tilbage til den del senere. 

32QHD165 Corsair 32 Gaming Xeneon iCUE 165hz Monitor QHD.jpg

QHD 32QHD165 Monitor 32 Gaming Corsair iCUE 165hz Xeneon.jpg

Det er også på bagsiden af skærmen vi finder to knapper. Den ene til at tænde og slukke skærmen, og den anden til at styre selve indstillingerne. Det er med til at kigge et mere clean look omkring skærmen, men personligt kan jeg godt lide knappen sidder i bunden af skærmen for at jeg ikke skal til at lede efter den. 

iCUE 165hz Corsair Xeneon Gaming Monitor 32QHD165 QHD 32.jpg

32 Monitor 32QHD165 Gaming 165hz iCUE QHD Xeneon Corsair.jpg

I bunden finder vi udgangene, hvor vi har til jackstik, to HDMI, Displayport, Type-C, samt til USB. De har altså ikke sparet på indgangene her, og der er god mulighed for at vælge det kabel som passer dig bedst, om det er HDMI, Displayport eller USB-C. 

QHD Corsair Xeneon Monitor 32 iCUE Gaming 32QHD165 165hz.jpg

Testen

Det er en meget flot skærm Corsair er kommet frem med. Bare under samlingen kunne jeg mærke hvordan det hele føltes af kvalitet, og specielt foden som er robust. Som tidligere skrevet er jeg ikke sikker på jeg er fan af tænd og sluk knappen sidder på bagsiden, men det er en smagssag og det ødelægger ikke oplevelsen af skærmen.

Under testen har jeg gjort brug af PC, hvor den både har været brugt til gaming, almindelig surfing på nettet, og selvfølgelig mediestreaming. Til forskel for mange andre skærme når vi kommer op over 30” så har Corsair valgt ikke at have ultra wide format, men det traditionelle 16:9 format. Det giver en oplevelse af skærmen holder dimensionerne, som vi kender det fra mindre skærme og blandt andet fjernsynet.

Monitor iCUE Xeneon 165hz 32QHD165 QHD 32 Gaming Corsair.jpg

Selve skærm menuen er nem at finde rundt i, og Corsair har lavet forskellige profiler som du kan bruge, fremfor du selv skal rode med det. De indstillinger som profilerne har, vil du også selv kunne finde frem til ved at rode med det, så det er ikke fordi du får mere ud af at bruge de eksisterende profiler, fremfor selv at dykke ned i det, og få indstillet efter dit eget ønske.

QHD Monitor 32QHD165 Corsair iCUE 32 Xeneon 165hz Gaming.jpg


Farverne er flotte på skærmen, men alligevel føler jeg ikke at HDR400 rigtig giver noget. Det føles mere som et stempel, for at kunne sige skærmen har HDR, hvilket jeg syntes er synd. Det giver desværre en falsk påstand, som gør at forbrugeren går ud og køber en skærm i forventning om HDR-oplevelse, som det kan ses på fjernsynet. Det vil bare ikke være tilfældet her. For at opnå "ægte" HDR skal skærmen kunne præstere en peak brightness på 1000 nits og i det her tilfælde er vi med 400 nits peak brightness altså langt fra det mål. 

32 iCUE QHD Corsair Gaming Monitor Xeneon 32QHD165 165hz.png

Pris

Vi skal selvfølgelig have kigget på prisen på Xeneon 32QDH165 fra Corsair. Skærmen har et prisskilt på 800 USD hvilket er svarende til lidt over 5000 DKK. 

32QHD165 32 QHD Monitor Xeneon Corsair Gaming 165hz iCUE.png

Ønsker du at finde flere oplysninger omkring Xeneon 32QHD165 fra Corsair, kan du klikke på banneret ovenover.

Corsair QHD 32QHD165 165hz Xeneon Monitor 32 Gaming iCUE.jpg

Konklusion

Det er blevet tid til at afslutte vores test af Xeneon 32QHD165 fra Corsair. Det er lidt med blandet følelser jeg skal sidde og afslutte testen af denne skærm. Corsair har igennem tiden lavet mange gode produkter, og der er ingen tvivl om at når de bevæger sig ind på et nyt marked, så gør de det, fordi de er sikker i deres sag omkring produktet. Det er også den følelse som denne skærm bringer, for Corsair har lavet et sikkert produkt, og for at det ikke forsvinder i mængden med alle de andre skærme, som kører med IPS, 165Hz refresh rate og QHD-opløsning, så har de valgt at lave en 32” skærm fremfor 27”. 

 

Kigger vi lidt rundt på alternativerne, så er der langt fra en fornuftig mid range skærm på 27” også op til Corsairs 32” når vi kigger på prisen. Det er altså en dyr skærm for at få ekstra 5”, som jeg tvivler på er det som giver dig den ekstra fordel når du spiller dit elskede skydespil eller for den sagsskyld andre genre. 

Corsair skal dog have ros, for det er en flot skærm og jeg kan godt lide konceptet at 32” ikke er ensbetydende med det skal være widescreen og curved. Foden har et fedt design og den er solid og af god kvalitet, som giver en godt helheds billede af skærmen. Det bliver dog ødelagt af deres plastik på bagsiden som skal bruges til at holde styr på kablerne. For her har jeg den modsatte oplevelse, plastikken virker billig og jeg er næsten bange for at knække det når jeg skulle fører en ledning igennem. Det skal selvfølgelig ikke bedømme skærmen ud fra den lille detalje, men jeg syntes alligevel den note skal med. 

Jeg slutter testen af med at give 8 ud af 10 til Xeneon 32QHD165 fra Corsair, for der er ingen tvivl om det er en god skærm. Men jeg føler ikke at Corsair har taget skridtet videre for at forkæle deres fans med noget ekstra ordinært. Jeg har dog en forestilling om skærmen vil være ekstra velegnet til konsolspillerne der ude, som ønsker en lidt større skærm med flere Hz til deres spil. Her vil Corsairs bud på en skærm være perfekt, hvor den både bringer størrelse, kvalitet og flotte farver på banen. 

Pros

 • Flotte farver
 • 165Hz refresh rate
 • QHD-opløsning (Mulighed for at skalere op til 4k på skrivebordet)
 • Flot design
 • Freesync Premium, G-sync kompatibel
 • USB-C Indgang

Cons

 • HDR400 giver ikke meget HDR oplevelse
 • Pris