Industrien sætter officiel standard for 8K TV

44417950892_d03ffe261e_b
Teknologibranchen har taget et vigtigt skridt med hensyn til fastsættelse af specifikationerne til 8K TV. Forbrugerteknologiforeningen har afsløret den officielle displaydefinition for 8K, inklusive et logo, som tv-producenter kan benytte, og som slutbrugerne kan bruge som pejlemærke.


Enhver model skal output med minimum 7.680 x 4.320 opløsning, skal understøtte 24, 30 og 60 billeder i sekundet, producere 10-bit farve, understøtte key HDR funktioner og bruge HDCP 2.2-level content beskyttelse. Hertil være i stand til at opskalere enhver video til 8K for at kunne få 8K prædikatet.

Enheder kan begynde at bruge logoet fra 1. januar 2020.

Definitionen er ikke en markant udvidelse af konceptet, når de tidlige 8K enheder allerede opfylder kravene. Dette er til en vis grad en formalitet. Det sætter dog basisforventninger til hvad 8K tv'ere kan tilbyde. Set fra forbrugernes side, bør dette være en fordel, da flere og flere producenter, vil kæmpe bravt for at få 8K logoet på deres enheder. Dog er det vigtigt at pointere, at kunne mærke sine produkter med et 8K logo, er ikke ensbetydende med et kvalitetsstempel.

Kilde & Image credit:

 Consumer Technology Association