NVIDIA sænker kravene til G-SYNC Ultimate HDR

G-SYNC ULTIMATE
Det ser ud til, at NVIDIA uden den store palaver har sænket sine G-SYNC Ultimate standarder, så vi dermed kunne se frem til en større mængde skærme med understøttelse for G-SYNC Ultimate HDR, og dermed skaber et større marked for sine nyeste G-SYNC-skærme.

Twitter-brugeren PCMonitors har netop registreret en nylig ændring i specifikationen, der er angivet på NVIDIA’s websted, som effektivt antyder en nedgradering, når det kommer til kravene til G-SYNC Ultimate-definitionen.

G-Sync Ultimate specifikation er blevet ændret fra "Best HDR 1000 Nits" til et helt uspecifikt krav "Lifelike HDR". Siden da har NVIDIA kun afsløret G-SYNC Ultimate skærme, der ikke opfylder VESA DisplayHDR 1000-standarden.

NVIDIA-G-Sync-Ultimate-HDR-Specifications-1.jpg

Den seneste G-SYNC-spec-side kan findes her, mens det gamle arkivsideslink kan findes her. NVIDIA planlægger at udvide G-SYNC-platformen og økosystemet, og det kan kun opnås ved at foretage nogle tilsyneladende nedgraderinger eller ændringer i DisplayHDR specifikationen.

Men da NVIDIA ønsker at frigive en stor mængde G-SYNC Ultimate skærme; sænker nu deres standarder for at nå dette mål.

NVIDIA-G-Sync-Ultimate-HDR-Specifications-2.jpgImage credit: Videocardz.

Før denne ændring fra NVIDIA krævede den mest avancerede G-SYNC ultimative specifikation VESA DisplayHDR 1000 certificering med ”over” 1000 nit lysstyrkeydelse, men det er desværre ikke længere tilfældet.

Tidligere listede NVIDIA kun de bedste HDR-skærme certificerede som G-SYNC Ultimate, der krævede (FALD) baggrundsbelysning (Full-Array Local Dimming), NVIDIA’s ultimative modul G-Sync og VESA DisplayHDR 1000 HDR. Men nu listes DisplayHDR 600 og DisplayHDR 400 skærme kun som G-Sync ultimative skærme.

Under dette års CES 2021 event, så LG’s 34GP950G dagens lys med en NVIDIA G-Sync Ultimate certificering / badge, på trods af at den kun har HDR 600 certificering fra VESA. Dette komplicerer helt sikkert sagen for brugere / gamerne.

Nu kan det blive en nødvendighed, at køberne kontrollerer skærmen korrekt for det ultimative badge for at sikre sig, at de får den bedste gaming skærm, i henhold til retningslinjerne beskrevet af NVIDIA.

Vi skal dog huske at påpege, at dags dato, har NVIDIA endnu offentliggjort ændringen. Virksomheden ændrede bare specifikationen uden nogen form for scenetid og sænkede G-Sync specifikationen på deres officielle webside

Der er stadig en vis forvirring med hensyn til den nøjagtige G-Sync certificering. Ifølge seneste markedsundersøgelser er VESA DisplayHDR 1000 skærme en sjældenhed på sjældne markedet, så det er fornuftigt for virksomheden at opdatere og ændre sine standarder for at få dem til at opnå G-Sync Ultimate-standarden. De fleste OLED fjernsyn kan heller ikke opfylde DisplayHDR 1000’s krav til lysstyrke.

“Unfortunately, Nvidia’s own marketing material is thoroughly ambiguous. It stipulates that the Ultimate tier requires the ‘top NVIDIA G-SYNC processors’ referring to the G-Sync modules or boards that used to be required for all G-Sync monitors.

Meanwhile, the bottom G-Sync Compatible tier is denoted as not using Nvidia processors. But there’s no mention of modules one way or the other for the middle ‘G-Sync’"

Kilde: PCGamer

NVIDIA har aldrig afsløret de fulde specifikationer, der kræves for at opfylde den ultimative standard. Imidlertid tegner de nylige markedsføringsmaterialer nu et helt andet billede.

Vi håber, at NVIDIA snart vil afdække de opdaterede HDR Ultimate specifikationer.

 

Source & Image credit

NVIDIA, PCGamer, PCMonitors