SharkGaming SG27240-C: Test

SG27240-C 240hz 1ms VA SharkGaming monitor gaming curved
Vi har tidligere kigget på tilbehør fra Sharkgaming, en forhandler som udover at lave prebuilds også har valgt at dække hele vejen rundt, og tilbyde udstyr til gaming. For at kunne gøre det hele komplet, mangler vi selvfølgelig skærmen, her har SharkGaming et mindre udvalg, med deres eget logo på. Vi er blevet forsynet med SG27240-C som er deres egen 27” skærm med Full HD.

Inden vi går videre med SG27240-C fra SharkGaming, har jeg været forbi deres hjemmeside for at finde nogle specifikationer frem, de er dog lidt sparsomme med deres oplysninger, så der har været en del ukendte omkring skærmen. 

Specifikationer og features SharkGaming SG27240-C 27” 240Hz Curved

 • Størrelse27” 
 • Panel: VA
 • Native Resolution: 1920 x 1080              
 • Refresh Rate: 240Hz 
 • Response Time: 1ms MPRT
 • Color Gamut: -
 • Peak brightness: 300 nit 
 • Static contrast ratio: -
 • Display colors: 8-bit RGB
 • Inputs: 2x HDMI 2.0, 2x Displayport 1.4.
 • Adaptive Sync: AMD Freesync Premium, Nvidia G-sync compatible

Rundt om SharkGaming SG27240-C

Vi tager et kig på det medfølgende til SG27240-C. Skærmen kommer med HDMI kabler og strømkablet. Ved siden af det har vi også energimærkat ved siden af, sammen med en manual.

curved monitor gaming 240hz 1ms VA SG27240-C SharkGaming.jpg

Foden er delt op i to dele. Den skrues nemt fast til hinanden, og kan efterfølgende få monteret skærmen via klik system. Foden har en fornuftig vægt, sammen med muligheden for at trække kabel bag på selve foden og op til skærmen. 

VA 1ms curved gaming SharkGaming SG27240-C monitor 240hz.jpg

curved VA SharkGaming 240hz monitor SG27240-C 1ms gaming.jpg

På bagsiden finder vi én knap på skærmen. Det er den som bruges til at tænde og slukke skærmen, samt for at tilgå skærmens indstillinger. På bagsiden har vi også gennemsigtigt plastik til RGB bag på skærmen. 

240hz gaming VA curved SG27240-C 1ms SharkGaming monitor.jpg

I bunden af skærmen finder vi udgangene, Lydindgang to HDMI, to Displayport, USB-C og indgang til jacstik. I den modsatte side har vi indgang til strømkablet. 

gaming VA SG27240-C SharkGaming curved monitor 240hz 1ms.jpg

SharkGaming monitor 1ms 240hz gaming curved SG27240-C VA.jpg

monitor curved 1ms VA SharkGaming gaming 240hz SG27240-C.jpg

Testen 

Det er blevet tid til selve testen af SG27240-C fra SharkGaming. Selve den udvendige kvalitet føles fornuftig, men dog med en del tyndt plastik, foden er solid og sørger for at holde skærmen til bordet. 

240hz gaming VA curved SharkGaming 1ms monitor SG27240-C.jpg

Under testen har jeg gjort brug af PC, hvor den både har været brugt til gaming, almindelig surfing på nettet, og selvfølgelig mediestreaming. 27” skærm er ved at være almindelig størrelse af skærm, og specielt med muligheden for en højere opløsning og stærkere grafikkort. SharkGaming har dog valgt at gå lidt på kompromis med opløsning med denne 27” skærm. SG27240-C er opgivet til en response tid på 1 ms (MRPT), hvor jeg under testen fik et resultat på 3.8 ms (MRPT). Hvilket er tæt på det opgivende.

monitor gaming 1ms VA SharkGaming 240hz SG27240-C curved.jpg 

Når det kommer til farverne og opløsning, så føler jeg ikke det har været det rigtige valg fra SharkGaming, hvor jeg personligt føler billedet bliver for grumset at se på når 27” bliver kombineret med Full HD opløsning. Sharkgaming oplyser at skærmen gør brug af VA panel. Farverne får ikke slået så godt igennem, og selvom HDR blev slået til, gjorde det bare at billedet næsten blev visket ud i sig selv, og mange detaljer forsvandt. 

VA SharkGaming SG27240-C 1ms gaming monitor 240hz curved.jpg

Billedet med hindbær, er taget med HDR aktiveret, og som det ses forsvinder detaljegraden utrolig meget, og det er næsten umuligt at se strukturen i bærret. Selv med HDR deaktiveret under spil, så blev tingene meget firkanten at se på, og farverne føltes matte og kolde. 

1ms monitor 240hz SG27240-C VA curved gaming SharkGaming.jpg

Indstillinger: 

 • SDR 
 • Picture: Gaming 1
 • Brightness: 100
 • Contrast: 50
 • Color temperature: Normal

Pris

Jeg har fundet prisen på SG27240-C, som ender på 2.499,- DKK. Godt kan virke billigt, men set i forhold til nogle af de større mærker, så rammer prisen enten tilsvarende eller lidt over i forhold til alternativer. 

SG27240-C 1ms gaming VA monitor SharkGaming 240hz curved.pngØnsker du at finde flere oplysninger omkring SG27240-C fra SharkGaming, kan du klikke på banneret ovenover.

Konklusion

SharkGaming har haft en fornuftig start under vores test af deres udstyr, uden at det har brillieret med produkter, så har de stadig leveret et solidt resultat. Desværre formår deres skærm ikke at give samme stabile oplevelse som nogle af deres andre ting. 

Hvor SG27240-C kommer til kort, både med et manglende match mellem størrelse og opløsning, samt kedelige farver, selv med VA panel. Det var dog ikke kun en negativ oplevelse at teste SG27240-C, for skærmen viste også et flot resultat med 3.8 ms (MRPT), som er noget af det laveste vi har haft til test i nyere tid. 

Det gør skærmen specielt velegnet til dem, som måske ikke satser på farver og opløsning står knivskarpt, men hvor det er vigtigere med en budget venlig skærm, hvor response tid og Hz vægtes højere. Det er også SharkGamings målgruppe med skærmen, nemlig Esports spillere, hvor skærmen her vil være perfekt, her giver den nemlig det ønsket og kommer kun med det nødvendige, for at skærmen heller ikke skal ende med at have en for høj pris. 

Den er yderligere udstyret med AMD Freesync Premium og Nvidia G-sync kompatibel, hvilket er med til at give dig en stabil oplevelse på Hz fronten. Udover det så kan skærmen justeres både i højde, drejes og tiltes. 

Skærmen kommer med to HDMI og to Displayport, samt lydindgang. Jeg ville måske se mere relevans med USB indgange i stedet for jackstik, hvilket også virker underligt at nogle stadig vælger at tilføje jackstik til skærmen, og specielt en gamerskærm. 

SG27240-C ender med at få en score på 7 ud af 10. Der findes mange om buddet og forbrugerens gunst til at være den foretrukne skærm. Selvom SG27240-C sagtens kunne være relevant for nogle, så virker det også som om der er blevet taget nogle underlige valg at sat nogle kompromiser for at opnå nogle bestemte tal i form af specifikationerne. Om Full HD på en 27” er det rigtige valg, er meget person bestemt, jeg vil dog mene 24-25” ville have været en bedre løsning, når det handler om den opløsning, hvilket måske kunne have givet plads til at forbedre nogle af ting.


Pros

 • Response time tæt på det opgivet (3,8 ms)
 • 240Hz refresh rate
 • Flot design
 • Freesync Premium, G-sync kompatibel
 • Kvaliteten føles overordnet god
 • Justering

Cons

 • Kedelige og til tider udtværet farver
 • VA panel
 • Ingen USB indgange i skærmen

Score: 7

SG27240-C 240hz 1ms VA SharkGaming monitor gaming curved.png

Vores partnere