Logitech G Pro Racing: Test

simulator race wheel Trueforce Racing G Pro Logitech gearshift magnetic Pedals Wheelbase
Har du en gemt racerkører i dig, men ønsker at holde dig til det virtuelle, kræver det selvfølgelig noget godt udstyr. Vi har fået lov til se på Logitechs nyeste model, som skaber en Pro serie, hvor der er blevet skruet op for kvaliteten og giver et modulært system, hvor du kan tilpasse pedalerne efter dine ønsker. Vi tager et kig på Logitech Pro Racing Wheel og Pro Racing Pedals.

Inden vi går videre med at kigge nærmer på Pro Racing Wheel og Pro Racing Pedals som jeg har fundet features og specifikationer igennem Logitechs hjemmeside. 

Specifikationer:

Pro Racing Wheel

 • Farve: Sort
 • Rotation: 1080 grader
 • Trueforce teknologi
 • Selv kalibrering
 • Håndsyet læder til ratbetræk
 • Gearskifter i børstet rustfrit stål
 • Wheelbase mål: 200 x 290 x 305 mm
 • Wheelbase vægt: 7 kg
 • Ratdiameter mål: 300 x 136 mm
 • Rat vægt: 1,5 kg
 • Garanti: 2 år

Pro Racing Pedals

 • Pedal mål: 229 x 445 x 341 mm
 • Modulær
 • Belastningscelle bremse
 • Garanti: 2 år


Har du også læst vores test af Logitech G923 sættet?

Rundt om Pro Racing

I forhold til de lidt mere “prisvenlige” sæt, så er Pro serien delt op I to dele. Logitech går efter det mere professionelle segment med deres Pro serie, hvilket kan ses omkring specifikationer, hvor de minimere forsinkelse i rattet, sammen med modulære pedaler, hvor du kan justere modstand og placering fysisk. 

Wheelbase simulator gearshift Pro G Trueforce Pedals race Racing magnetic Logitech wheel.JPG

Logitech wheel Trueforce gearshift Wheelbase Pro Pedals Racing G race magnetic simulator.JPG

Rattet er læder beklædt, og det føles materialerne er af kvalitet. Det er både muligt at købe Xbox og PS version, hvor det er sidste nævnte der er til test. Det kan blandt andet ses ved velkendte PS logo på rettet. Rattet bygger på en kombination af plastik, aluminium og læder, hvilket sammen gør rattet er holdbart og ser rigtig godt ud. Rattet kommer adskilt fra selve basen. Det er tydeligt at mærke kvaliteten har fået et markant løft i kvaliteten. 

G gearshift Trueforce Pedals Pro race simulator Logitech Racing Wheelbase magnetic wheel.JPG

Basen har en rød knap til at kunne tænde for rattet, sammen med et lille display som viser hvilke knapper som bliver brugt, og hvor hårdt de trykkes ned, hvis det for eksempel er pedalerne. 

race Trueforce simulator Pedals Wheelbase Logitech G Racing Pro gearshift magnetic wheel.JPG

Selve rattet bliver nemt monteret på basen, og fungere med kliksystem. 

Wheelbase gearshift magnetic Pro simulator Pedals Trueforce race Racing wheel Logitech G.JPG

I bunden har vi indgang til mere universal indgang, hvor vi har micro USB til at tilslutte rattet til computeren eller Playstationen, vi har USB-A indgange til at tilslutte tilbehør og indgang til strømstikket. 

race magnetic Logitech Wheelbase Pedals Racing Pro gearshift G Trueforce wheel simulator.JPG

Kvaliteten forsætter når vi kigger videre på pedalerne, som er i stål og hårdt plastik. 

Pedals Trueforce race gearshift magnetic Logitech Racing Pro simulator Wheelbase wheel G.JPG

Pedalerne bygger på et åbent system, hvor det er nemt at komme til og kræver intet værktøj. 

Trueforce Pro gearshift Pedals magnetic Logitech wheel simulator G race Wheelbase Racing.JPG

Logitech giver ekstra tilbehør med til at kunne montere andre fjedre på, som gør pedalerne giver mere eller mindre modstand når de trykkes ned.

magnetic Pro G race Trueforce Logitech Racing simulator Wheelbase gearshift Pedals wheel.JPG

Software

Selvom vi kan ændre på mange ting fysisk, for at tilpasse pedalerne, så bruger Pro Racing også G Hub. Første menu byder på selve rattet, hvor vi har alverdens indstillinger. En af de spænde indstillinger er selve styrken i rattet. De gange jeg har haft et rat i hænderne, kan jeg godt føle det holder for meget igen når det drejes, i forhold til en rigtig bil. Med denne indstilling kan jeg derfor finde præcis hvor meget modstand jeg vil have. 

magnetic Pedals Racing Pro Wheelbase race gearshift G wheel Trueforce simulator Logitech.png

Den næste vi kigger på er til pedalerne. Selvom jeg har haft skiftet fjedrene til at give et mere blødt tryk. Så kan jeg også her ændre på følsomheden, og derved skabe endnu bedre styring omkring min køre og spillestil. Det samme med hvor meget kraft der skal bruges til at træde bremsen ned. 

simulator race magnetic Pro Logitech gearshift G Wheelbase Racing wheel Trueforce Pedals.png

Oplevelsen af Pro Racing Wheelbase og Pedals

Det er ikke fordi jeg har en skjult eSIM racer gemt i mig, men jeg nyder at spille bil spil på et casual plan, og det er selvfølgelig også den indgang jeg vil have til Logitech Pro Racing. Derfor ender jeg også med at bruge Horizon 5 som testspil.

Pro wheel gearshift Logitech Pedals Trueforce simulator magnetic G race Racing Wheelbase.JPG

I min test af G923 oplevede jeg en høj kvalitet af deres produkt, og efter at have siddet med Pro Racing sættet, er jeg bange for jeg aldrig ville kunne gå tilbage til G923. Fornemmelsen af rattet som virker mere naturligt og pedalerne som giver en hurtig respons, om jeg trykker speederen i bund, eller bremser i sidste sekund, for lige at kunne overhale ham foran mig.

Wheelbase simulator race magnetic Pedals Logitech Pro wheel G gearshift Trueforce Racing.JPG

Det samme med selve vibrationerne som kan komme, når man køre på grus eller andet ujævnt terræn, føles ikke voldsomme eller unaturlige, med Pro Racing giver det en effekt til spillet uden at tage overhånd. Mine indstillinger gjorde også at rattet ikke kæmpede for at komme tilbage til 0, men jeg kunne holde den i svingene uden at rattet kæmpede imod.

Pro simulator Trueforce Wheelbase race magnetic Racing Pedals wheel G Logitech gearshift.JPG

Selve gearskifteren har også en god respons og feedback når de bruges. De kan dog godt føles lidt tunge i trykket og har også en markant lyd når de bruges. Det ødelægger dog ikke oplevelsen, men kun en observation at det godt kan støje for omgivelserne.

Pris

Jeg har ikke kunne finde nogle som sælger Pro Racing sættet, men Logitech det på deres egen hjemmeside hvor Pro Racing Wheelbase har en pris på 7.990,- DKK, og Pro Racing Pedals har en pris på 2.890,- DKK. Så vi er uden tvivl oppe i den dyre ende, og udstyr til casual gaming kan man ikke just kalde det. Det bliver til mere seriøst brug. 

race Logitech Pedals Wheelbase Pro magnetic simulator gearshift G Racing Trueforce wheel.png

Ønsker du at finde flere oplysninger omkring Pro Racing Wheel og Pedals fra Logitech G, kan du klikke på banneret ovenover.

Konklusion

Logitech har i lang tid været dem som kom med midend produktet når det kom til racing simulator. Dette prøver de at bryde op med ved at komme med deres Pro Racing serie, som ikke kun er låst til at du skal bruge deres rat og pedal. 

Allerede ved udpakningen af produkterne, så får man en følelse af Logitech har lagt tid og energi af til at få lavet en opsætning som er god, og hvor brugeren skal have det. Det er også lavet med det mindset, at alle er forskellige og har forskellige præferencer, og specielt nogle af de features som G Hub byder på med at kunne indstille de små detaljer, er da noget man kan håbe kommer ned til de lidt billigere sæt. 

Selvom jeg ikke kunne teste Trueforce, så har rattet stadig en god feedback og vibrationer som fungere rigtig godt. Det er selvfølgelig også en af problemerne omkring Trueforce, for selvom teknologien skulle give en hel ny oplevelse, så ligger problemet i at Logitech ikke har fået lavet det kompatibelt selv med nyere spil. Forza Horizon 5, må stadig anses for at være ret nyt, men alligevel understøttes Trueforce ikke i det. 

Det gør også at Logitech bruger meget tid og energi på en teknologi, som brugeren ikke altid kommer til at kunne udnytte og opleve, hvilket er synd for det gør også der bliver betalt ekstra for noget som ikke kan bruges. 

Udover det er hele opsætningen nem at sætte op, og selv udskiftning af fjedre kræver intet værktøj. De har ændret i monteringen, så der følger en lille adapter med, til at kunne montere det på bordet, som bare skrues fast som det kendes. Det er også muligt at undvære den, hvis hele sættet skal monteres på en stol, uden at skal have unødvendigt monterings skruer hængende. Det skaber også et design som ser pænere ud lige meget hvilken løsning som vælges. 

Så kommer vi dog til prisen, lige lidt under 11.000 for ét rat og ét sæt pedaler. Jeg vil formode det er de færreste som vil bruge så mange penge på et sæt, og det er nok kun mere hvis de er seriøse omkring racing simulator. Det er dog stadig et utroligt lækkert sæt, og selvom jeg ikke kan udtale mig omkring funktionen med Trueforce, følte jeg heller ikke jeg behøvede den, for rattet klarede det stadig rigtig godt med vibrationerne og feedback i Horizon 5. 

Derfor ender jeg også med at give et 9 ud af 10, men dog med ”Enthusiast Only”. Der er ingen tvivl om det er et niche produkt, hvor det vil være de færreste casual gamere som vil kigge den vej. Dette er måske mere drømmen for gameren end realiteten, hvor deres midend serie vil være mere passende. 

Pros:

 • God kvalitet
 • Rigtig God feedback
 • Justerbar pedaler
 • Rattet føles mere som virkeligheden
 • Nem opsætning
 • USB-A tilslutning på rattet

Cons:

 • Ikke mange spil som understøtter Trueforce
 • Pris

Score: 9 + Enthusiast Only

simulator race wheel Trueforce Racing G Pro Logitech gearshift magnetic Pedals Wheelbase.JPG

Vores partnere