Backforce One: Test

patche wooden chair backforce back-up dual core syncseat Gamer comfort support one
Hvad sker der når et tysk firma vælger at gå ind i en verden hvor design og funktionalitet gerne skulle harmonere sammen, men ikke altid ender med det? Det er tit vi ser en gaming stol ende med at se pæn ud, men hvor komforten måske ikke altid er i top. Igen omvendt ønsker du komfort, så ender du med en kontorstol, som ikke skiller sig ud fra mængden. Det vil det tyske firma Backforce lave om på, og til det introducere de Backforce One.

Inden vi går videre med at kigge nærmer på Backforce One, har jeg fundet specifikationer frem på stolen. 

Specifikationer:

 • Farve: Sort
 • Højde (total): 130-141 cm
 • Ryglænshøjde: 97 cm
 • Ryglænsbredde: 57 cm
 • Afstand ml. armlæn: 49-53,8 cm
 • Sædebredde (m. sider): 53 cm
 • Siddeareal (bredde): 53 cm
 • Sædedybde: 43,5 cm
 • Armlæn: 2D (lift, fold away)
 • Nakkestøtte: Nej
 • Garanti: 10 år
 • Vægt: 24,7 kg
 • Materiale (ben): Aluminum
 • Materiale (base): Stål
 • Materiale (indvendigt): Støbt skum, træ

syncseat chair one patche back-up support core Gamer wooden comfort dual backforce.jpg

Rundt om Backforce One

Der følger en brugsanvisning med. Som det ses har Backforce meget udførlige, hvor selv udpakning af kassen bliver inkluderet i manualen. Meget af stolen kommer samlet, og det er nemt at forstå billederne, med de få skridt som faktisk omhandler selve samlingen af stolen.

Udover det medfølger en umbraco nøgle og fem skruer som er det eneste der skal bruges for at samle stolen.

syncseat backforce support back-up comfort one core wooden dual patche chair Gamer.jpg

Backforce har indtil videre to stole som de udbyder. Den første Backforce One, som vi har til test og Backforce One Plus. De er beregnet til personer med en højde på 151-192 cm og 45 til 130 kg. Hvor Backforce One Plus kommer med nogle flere features, såsom 5D armlæn fremfor 2D.

syncseat dual Gamer chair one wooden backforce comfort back-up core support patche.jpg

Der kommer ingen ekstra puder med til læn eller nakke. Backforce er blevet lavet til at skabe en støtte, hvor indvendigt sider der en massiv træplade, som er med til at skabe den nødvendige støtte til ryg og læn. Det giver et meget stilrent look, hvor det stadig får lov til at beholde gamer looket. 

support core backforce comfort back-up patche chair dual one syncseat Gamer wooden.png

syncseat backforce one chair dual patche comfort back-up Gamer core wooden support.jpg

Armlænene er 2D, hvilket gør der kun er to forskellige indstillingsmuligheder. Med Backforce One kan vi hæve og sænke armlænet, eller vi kan skubbe det helt væk. Hvis der ønskes flere muligheder, skal vi op i den større model Backforce One Plus som har 5D armlæn, hvilket giver mange flere muligheder for tilpasning. 

wooden support comfort patche one backforce Gamer chair back-up dual syncseat core.jpg

chair patche back-up support comfort dual Gamer wooden backforce syncseat one core.jpg

Når vi kigger på de små detaljer, har Backforce One, et logo og tekst oppe ved hovedstøtten. Logoet er diskret inde, hvor selve navnet på stolen bliver omsluttet af den blå farve, som matcher syningerne i stolen. Der er mange farver at vælge imellem, og det er gældende for dem alle sammen at designet og looket går igen, an på farven du vælger. 

support Gamer wooden core comfort dual patche backforce one back-up chair syncseat.jpg

Kigger vi på den anden side af hovedstøtten, er får man et lille logo med ved siden af. Som kan oplades og monteres. Det er muligt at tænde lyset ved at trykke på logoet, hvor det blandt andet kan lyse konstant eller med breath effekt.  

support wooden dual patche comfort back-up syncseat one chair backforce Gamer core.jpg


Oplevelsen af Backforce One

Backforce One er blevet placeret ved skrivebordet, og det bliver stolen som jeg bruger det næste stykke tid, for at teste den af. Selvfølgelig kan jeg ikke komme med en ekspertvurdering omkring ergonomi, men jeg vil prøve at komme med den bedste beskrivelse af min oplevelse med stolen, som omhandler selve stolen, materialer, design og komforten.

Starter vi med at kigge på materialerne, så føles det som om Backforce har gået op i at det skal være kvalitet hele vejen igennem. Selve stolen er solid, og kigger vi på syningerne er de flotte og skaber et helhedsudtryk for stolen. Jeg oplever dog at hjulene godt kunne trænge til en overhaling, for de kører dårligt og virker til det falder lidt igennem i forhold til kvaliteten på resten af stolen. Jeg endte også med at afmontere dem, og påsætte mine egne som er købt separat.

patche support wooden Gamer dual comfort back-up backforce syncseat core chair one.jpg

Selve komforten er en oplevelse i sig selv. Allerede efter kort tid i stolen får man lyst til at blive siddende, på den måde stolen skaber en god støtte til lænden og selve ryggen fungerer rigtig godt, og man er ikke i tvivl om den skaber en god støtte, i forhold til hvad jeg har prøvet ved både gamerstole og kontorstole.

Stolen virker heller ikke stor i størrelsen, og det gør også den ikke kommer til at tage blikket i et rum eller fylde det hele. Den kommer dog til at skille sig ud på sit design, for det er en stol som du hurtigt lægger mærke til, og med det flotte design så kan dine venner kun blive misundelige på dig.

comfort core chair dual back-up syncseat wooden one support Gamer backforce patche.jpg

Selvom stolen er ”hård” at sidde i, så føles det rigtig og hårdheden er med til at give den nødvendige støtte, når du sidder mange timer i stolen. Det gør også du ikke bliver træt i kroppen efter længere tidsbrug.

Det er også muligt at få lavet dine egne patches, så du kan præge designet på din stol. Det er standard størrelse af navneskilte som bruges på blandt andet uniformer, og du er derfor ikke tvunget til at købe dem ved Backforce. Det kan dog være en fordel, da de kender den rigtige farvekode, til at kunne matche patch og stol med hinanden.  

support back-up chair dual core wooden backforce Gamer comfort syncseat patche one.jpg

Pris

Backforce One fra Backforce kommer med en pris på 4100,- DKK. Inkl. Transport og moms. Hvis den bestilles direkte hos producenten.  

syncseat one backforce core Gamer support patche dual chair back-up wooden comfort.png

Ønsker du at finde flere oplysninger omkring Backforce One fra Backforce, kan du klikke på banneret ovenover.

Konklusion

Vi er nået til slutningen af testen af Backforce One. Først og fremmest er det vigtigt at pointere dette er min personlige holdning til stolen, og jeg ikke kan give en ekspertvurdering om den er ergonomisk korrekt. Alligevel har jeg mange timer som bliver brugt foran computeren, og kan også mærke på egen krop, hvad jeg oplever som en god stol eller hvor jeg bliver mere træt i ryggen af at sidde for meget i en stol. 

Jeg er vild med selve designet, hvor Backforce har formået at skabe et unikt gamerdesign, sammen med kombinationen af at lave en stol som yder den bedste støtte til lænden og ryggen. Det føles som om Backforce ikke bare har valgt at følge opskriften fra alle andre, men de har i stedet valgt at gå videre i udviklingen for at gøre det bedre, og det må siges at være lykkedes. 

De sørger for at tage ordet ”Tysk kvalitet” med sig, og de viser det også overordnet i sin stol, hvor allerede under udpakning og samling af stolen går det igen. Der er dog et sted, hvor de fejler, nemlig på hjulene, her virker det ikke som værende et sted, hvor de kunne gennemføre den komplette følelse af en lækker stol. Det er lidt synd at så lille, men alligevel også vigtig en genstand, ikke også får samme opmærksomhed som resten af stolen har fået.   

Ikke nok med at stolen er unik ved design og kvalitet, så har Backforce valgt at give brugeren mulighed for at sætte patches på hver side af hovedstøtten, hvilket giver endnu flere muligheder for at skille dig ud. Det er en detalje som ikke skaber en bedre stol, men den er med til at skabe et unikt design og look. 

Desværre så kommer kvalitet også med en pris, og det er også her stolen med en pris på over 4000 kroner, kan skræmme mange væk. Men igen så er der mange tilsvarende stole, som kommer med samme prisskilt, og nogle endda dyre. 

Det gør også at jeg slutter testen af med at give 9 ud af 10 sammen med Great product til Backforce One fra Backforce. Selvom prisen er høj, så er den ikke høj i forhold til hvad du får med for de penge, og jeg kunne godt have ønsket bedre hjul som standard, men dette er næsten gældende ved alle stole, hvilket gør det til en god investering at få købt nogle ved siden af som kan sættes på. Kigger vi væk fra de to minimale punkter, så har vi en stol, som kommer med en masse fordele, hvor specielt komforten er i sit højeste. Backforce viser at det er muligt at komme med en gamerstol, som kan se godt ud og stadig sørge for at du passer på din krop. 

Pros:

 • Nødvendige indstillingsmuligheder
 • Flot design
 • Gode materialer 
 • Tysk kvalitet
 • God rygstøtte
 • Mulighed for egne patches

Cons:

 • Høj pris
 • Dårlige hjul

Score: 9 + "Great Product"

patche wooden chair backforce back-up dual core syncseat Gamer comfort support one.png

Vores partnere