Cooler Master Caliber X1: Test

Cooler mold-foam X1 Master chair unibody Caliber Gaming CM 4d
Cooler Master har givet os muligheden for at tage et nærmere kig på en af deres stole, nemlig Caliber X1. Caliber X1 bringer gaming udtrykket med sig i udseendet og satser på komfort til at give dig den bedste oplevelse når du sidder mange timer foran computeren. Vi skal kigge nærmere på hvordan stolen er i praksis.

Inden vi går videre med at kigge nærmer på Caliber X1, har jeg fundet specifikationer frem på stolen. 

Specifikationer:

 • Farve: Sort
 • Højde (total): 130-138 cm
 • Ryglænshøjde: 86 cm
 • Ryglænsbredde: 58 cm
 • Afstand ml. armlæn: 72 cm
 • Sædebredde (m. sider): 54 cm
 • Siddeareal (bredde): 54 cm
 • Sædedybde: 54 cm
 • Armlæn: 4D (lift, sway, swivel, forward)
 • Nakkestøtte: Ja
 • Garanti: 2 år
 • Vægt: 24,7 kg
 • Materiale (ben): Aluminum
 • Materiale (base): Stål
 • Materiale (indvendigt): Støbt skum

Master Caliber X1 Gaming CM 4d unibody Cooler mold-foam chair.png


Rundt om Cooler Master Caliber X1

Der følger en brugsanvisning med. Cooler Master har lavet det som en lille folder, hvilket fungere rigtig godt. Den er nem at forstå, og billederne gør det simpelt at vide næste skridt for at samle stolen færdigt.  

Udover det medfølger en umbraco nøgle, som er det eneste værktøj der skal bruges for at samle stolen, og nogle hvide stofhandsker, for ikke at få smurt olie rundt på hele stolen, når du samler den.

Caliber Master CM unibody Gaming 4d X1 mold-foam chair Cooler.jpg

Ifølge Cooler Master er stolen beregnet til personer som har en højde mellem 160-190 cm og en vægt på 55 til 100 kg. Hvilket også kan ses på sædet som har masser af plads for at kunne dække de tal.

CM X1 Cooler Master unibody chair Gaming 4d mold-foam Caliber.jpg

Der medfølger en lille pude til lænden, hvor elastikkerne bliver gemt inden bag ved stolen, og derved skaber et stilrent look. Den kan nemt justeres i højden, for at skabe den bedste placering til dig. 

chair mold-foam unibody Cooler Gaming X1 4d Caliber CM Master.jpg

chair unibody Caliber 4d mold-foam Cooler CM X1 Gaming Master.jpg

Armlænene er 4D, hvilket betyder den har fire forskellige indstillingsmuligheder, som både giver dig mulighed for at få den op og ned i højden, justere til siderne, eller sættes på skrå og til sidst frem og tilbage. Cooler Master har gjort meget ud af at stolen skal kunne tilpasses og justeres efter den enkeltes behov. 

X1 mold-foam 4d Cooler unibody Gaming Caliber Master CM chair.jpg

Master X1 mold-foam 4d CM Gaming unibody chair Caliber Cooler.jpg

Når vi kigger på de små detaljer, har Caliber X1 fået broderet logo ind i ryglænet. Selvom syningerne på stolen er i den velkendte lilla, som vi tit ser hos Cooler Master har de valgt at logoet skulle være sort. 

Gaming CM chair Master Cooler mold-foam X1 Caliber 4d unibody.jpg

Kigger vi på den anden side vælger de dog at lave omridset og deres logo i den velkendte lilla og får skabt samhørighed med resten af stolen. 

chair Gaming Cooler 4d Caliber unibody X1 CM mold-foam Master.jpg

Oplevelsen af Cooler Master X1

Caliber 4d chair X1 Cooler unibody mold-foam Gaming CM Master.jpg

Jeg har skiftet stolen ud med Caliber X1 fra Cooler Master, og jeg vil prøve at komme lidt ind på min oplevelse af stolen, både materialerne, design og selvfølgelig komfort.

Hvis vi starter med at kigge på materialerne, så har Cooler Master ramt rigtigt. Hele stolen ser rigtig pæn ud og materialerne virker som kvalitet og holdbart. Hvilket leder mig naturligt over til designet, for der er ingen tvivl om stolen kommer fra et gaming firma, og primært henvender sig til gamere. Specielt på designet, hvor Cooler Master har fulgt en ”opskrift” på deres stol, og derfor kan Caliber X1 også hurtigt komme til at ligne de andre i mængden.

Selve komforten er stabil, men det er ikke en stol jeg ser som en kandidat, hvis du ønsker den helt store ergonomiske oplevelse ved en stol, uden at være ekspert. Men det er en stol som har et fast underlag, og materialerne er holdbare, og jeg oplevede ikke under testen, at stolen blev ramt af meget snavs eller andet.

Selvom jeg ikke siger det er en kandidat til at være en ergonomisk stol, er det stadig en stol som giver dig en god støtte i lænden. Personligt endte jeg med at tage hovedstøtten af, da det generede mere end det støttede hos mig.

Pris

Caliber X1 Gaming Chair fra Cooler Master kommer med en pris på 4700,- DKK.  

Caliber Gaming X1 unibody 4d mold-foam chair Master CM Cooler.jpg

Ønsker du at finde flere oplysninger omkring Caliber X1 Gaming chair fra Cooler Master, kan du klikke på banneret ovenover.

Konklusion

Det er blevet tid til at få afsluttet vores test af Caliber X1 Gaming chair fra Cooler Master. Til at starte med syntes jeg deres design af stolen er rigtig lækker, specielt fordi den ikke skal skinne igennem med en masse design og farver. Cooler Master holder den neutral, men stadig hvor du ikke er i tvivl omkring det er en stol fra Cooler Master, med deres diskrete logo som kan findes. 

Samling af stolen var nem, og Cooler Master havde sendt nogle tynde handsker med, som gør at du ikke får olie på hænderne under samlingen af stolen. Som jeg har skrevet mange gange, så giver valget af materialerne en fornemmelse af kvalitet af stolen, og den føles robust. 

Der er ingen tvivl om at Cooler Master har prøvet at skabe en gamerstol, som også skal have en form for ergonomi, til dem som sidder foran computeren i mange timer. Alligevel føler jeg ikke at de har formået at bringe gaming og kontor sammen med denne, da den er lidt mere over i gaming frem for ergonomien man oplever ved mange kontorstole. 

Når vi så også tager prisen i betragtning, så er det en dyr stol, hvor jeg mangler lidt mere end en gamerstol som er mere komfortable end andre gamerstole. 

Det gør også at vi slutter testen af med at give 8 ud af 10 til Caliber X1 fra Cooler Master. For der er rigtige mange gode punkter omkring stolen fra Cooler Master, som også gør at jeg ville vælge den fremfor mange andre stole, alligevel vil den ikke være nummer 1 på min liste, da Caliber X1 har mange andre modstandere i samme prisleje som kan det samme, og måske endda bringer mere komfort med sig. 

Pros:

 • Nødvendige indstillingsmuligheder plus ekstra
 • Neutralt design
 • Gode materialer 
 • God kvalitet
 • Handsker til samling af stolen

Cons:

 • Høj pris

Vores partnere