Corsair T3 Rush Gaming stol: TEST

41647
Corsair T3 RUSH Gaming stolen står for skud i dag på Tweak.dk Gaming stole fylder meget i billedet inden for gaming, som har gjort, at næsten alle producenter inden for hardware, efterhånden har deres eget bud på en gamer stol. Corsair er ikke ny på området gaming stole, og denne gang skal vi kigge på deres nyeste udspil i form af T3 RUSH Gaming Chair.


Vanen tro starter vi med at danne os et overblik over specifikationerne på den fremsendte T3 RUSH Gaming Chair.

Specifikationer og features

Vi starter med et lynhurtigt dyk ned i Corsairs hjemmeside for at finde alle oplysningerne om stolen. På produktsiden finder vi masser af oplysninger omkring Corsair T3 RUSH, de vigtigste informationer kan findes opsummeret i bullet points herunder. Modellen vi har til test i denne omgang er ”Charcoal”. 

Specifikationer:

•    Max. Sædehøjde: 54cm

•    Min. Sædehøjde: 44cm

•    Max. Armlænshøjde: 36,5cm

•    Min. Armlænshøjde: 28,5cm

•    Ryglænshøjde: 85cm

•    Ryglænsbredde: 54cm

•    Kassedimensioner: 88,5 x 69 x 37,5cm

•    Netto vægt: 22,5kg

•    Garanti: 2 år

•    Vægtkapacitet: 25,5 kg

•    Justerbar lændepude

•    Justerbar nakkepude

•    Hjulstørrelse: 65mm

•    Sædestørrelse: 56 x 58cm

•    4D armlæn (op/ned, venstre/højre, frem/tilbage, rotér)

•    Tilfunktion (0-10 grader)

•    Tiltlås

•    Klasse 4 gaspatron

•    Ryglænsvinkel: 90-180 grader

•    Max. Belastning: 120kg

Materialer:

•    Hjulmateriale: Nylon

•    Basismateriale: Nylon

•    Sædemateriale: Polyurethan skum (koldskum)

•    Sædeoverflademateriale: Blød stof

 

Corsair stol Rush T3 gaming præsentation.jpg


Unboxing og samling af Corsair T3 RUSH 

Corsair sender gamerstolen i en stor (og lidt uhåndterbar) kasse. Når vi åbner kassen findes årsagen dog hurtigt da alt er pakket særdeles forsvarligt ind, og uden problemer vil kunne klare en tur med selv PostNord.

Det betyder også at førstehåndsindtrykket er særdeles godt, og man mærker der virkelig er lagt nogen kræfter i at give brugeren en god oplevelse helt fra starten af brugen.

Samlingen af Corsair T3 Rush gaming stolen er simpel og lige til. Har du selv samlet en kontorstol eller en gamerstol før, møder du ingen overraskelser i denne del af processen. Vores helt egen anmelder gik dog i den nok eneste fælde der er i samlingen af stolen – nemlig en lille split som sidder i gaspatronen som skal afmonteres inden den endelige samling, for at du kan køre op og ned på stolen. Det står dog klokkeklart i manualen, men som vores anmelder siger, rigtige mænd læser ikke manualer – de græder. And so he did!

Manualen er dog velillustreret og absolut meget let at følge.Rundt om Corsair T3 Rush

Corsair har tydeligvis brugt noget energi på at sørge for stolen har alle de rigtige features til den kræsne gamer. Der er 4D armlæn, som dog har lige i overkanten meget slør til vores anmelders smag. Højdejustering og ryglæn fungerer absolut upåklageligt. 

Stolens udseende ligner de fleste andre gamerstole på markedet i samme klasse, og det er da også svært at spotte en umiddelbar forskel.

Øverst på stolen findes et Corsair logo og umiddelbart herunder er nakkepuden, som er udført i et super komfortabelt velour-lignende materiale. Den er tilpas blød til at være komfortabel men samtidig tilpas fast til at give en betydelig støtte bag hovedet. Nakkepuden kan nemt monteres og afmonteres mellem de to udskæringer i ryglænet. Det er måske en lille detalje men vores anmelder sætter særdeles stor pris på dette versus andre løsninger, hvor puden ofte let glider oven af.

T3 stol corsair Rush gaming stoffet.jpg

T3 test af Rush Corsair gaming-stol tweakdk.jpg

Lader vi øjnene fortsætte ned over stolen er det umiddelbart første man bider mærke i, at denne stol ikke er udført i billigt imiteret læder, som ellers synes at være standarden på markedet. I stedet er den udført i et lækkert stofmateriale, som også umiddelbart virker særdeles slidstærkt. En af de helt store fordele ved netop at vælge stof og koldskum, som Corsair her har valgt er den åndbarhed det giver. Selv i det allermest ophedede dueller slipper man for at sidde badet i sved på lårene.

Fortsætter vi ned kommer vi til armlænene. På de fleste dyrere (gaming)stole finder man 4D armlæn. Det er bestemt en fornøjelse at have de mange justeringsmuligheder på armlænene og knapperne til justering har en tilfredsstillende taktil feedback. Dog er den indbyggede slør i armlænene lidt skuffende, da det ellers ville kunne give den sidste absolutte premium feel. Måske en højere andel af metal fremfor plast ville kunne hjælpe her. Sløret opleves i særdeleshed når armlænene skal ”twistes” hvor det i øvrigt også kan være ganske svært at ramme netop den position man ønsker. Ligeledes er der en anelse slår på ”frem/tilbage” delen af justeringen, her er det dog let at ramme de indbyggede indstillinger.

Corsair T3 Rush gamerstolen.jpg

I bunden af ryglænet findes lændepuden. Ligesom nakkepuden er denne udført i noget velour lignende materiale, særdeles behagelig at røre ved og ikke mindst får man indtryk af at Corsair har ramt den helt rette balance mellem en pude som er tilpas blød men stadig giver den nødvendige support til at gøre selv helt lange gaming sessions komfortable.

Endelig er der justeringen af ryglænets position. Håndtaget på siden af stolen har en god størrelse og ligger godt i hånden. Hvis man har belastning på ryglænet afgiver den dog nogen voldsomme lyde, som dog ikke virker til at påvirke stabiliteten af stolen. Positioneringen i de forskellige indstillinger foregår klart, simpelt og med en klar følelse af hvornår stolen falder i ”hak”. Grundet balanceringen af stolen er det også muligt at lægge ryglænet helt ned og stadig ikke skulle bekymre sig for at den vælter. Lækkert når man sidder i de sene timer!

Aller nederst på stolen finder vi selvfølgelig foden med hjulene. Designet går ganske glimrende i tråd med resten af stolen og hjulene virker solide og velkørende, på trægulv såvel som gulvtæppe.

Brug & Komfort

En stol er aldrig en ligefrem størrelse at teste, da det altid vil være særdeles afhængigt af smag, kropsform og meget andet. Vores anmelder arbejder på kontor og er vant til en ganske dyr ”office chair” i premium klassen. 

Corsairs T3 Rush er derfor hjemmestol til de lange gaming nætter og mindre opgaver ved computeren. Det betyder også der inden denne anmeldelse faktisk er brugt et ganske anseeligt antal timer i stolen.

T3 Rush gamer Corsair stol.jpg

Over de seneste ugers test lever stolen fuldt op til forventningerne som en stol i den bedre klasse af gaming stole. Støtten i både ryglæn, sæde og nakke- og lændepude er absolut som man kan forvente og måske endda også lidt bedre end forventet. Justeringsmulighederne er mange hvilket gør stolen til en fornøjelse at bruge, selv i rigtig mange timer. 

gamer stole Corsair T3 Rush sædet.jpg

Stolen ruller let, og er nem at styre ”på plads” på hjemmekontoret eller foran ens gaming hule. Sædet kan knage en smule, men det hænger formentlig sammen med brugen af koldskum. 

Corsair stol Rush T3 gaming ryggen.jpg

Til den krævende gamer er T3 Rush bestemt værd at tage et kig på, når man sidder mange timer ved sin PC.

Pris på T3 RUSH Gaming Chair

I skrivende stund, 31/01/2020 kan Corsair T3 Rush erhverves til knap 2500,- DKK. Det er en ganske stejl pris for de fleste, uden dog at være helt oppe i den tunge kaliber som eksempelvis Noblechairs befinder sig i.

Yderligere informationer

Ønsker du Corsairs egen gennemgang af stolen vil jeg foreslå at tage et kig på deres hjemmeside 

Konklusion

Vi er kommet til vejs ende i denne test af Corsair T3 Rush. Overordnet set har Corsairs nyeste stol absolut leveret varen for os her på redaktionen. Stolen har en lækker komfort når man sidder i den og er med til at fordre en god holdning når man sidder i mange timer, gennem f.eks. lænde- og nakkepuder. 

De mange justeringsmuligheder gør stolen til en fornøjelse at bruge, om end der dog godt kunne have været brugt lidt mere energi på fintuning af visse justeringselementer – for at bringe oplevelsen helt i hus.

Til 2500,- gode danske stakater må forventningsniveauet nødvendigvis også være relativt højt, og Corsair T3 Rush leverer bestemt varen langt hen ad vejen. I hvert fald i vores anmelders vægtklasse som er 75-80kg. 

På den lidt dårligere side er sløret i armlænene, som altså trækker ned på en stol i denne prisklasse. Det kan accepteres på en billig gamerstol fra Jysk, men når der skal langes adskillige tusinde kroner over disken, så skal der være styr på detaljerne. Samtidig må man også erkende at stolen på visse områder blot er ”yet another gaming chair”.

Det sagt, så har Corsair alligevel skabt en følelse af eksklusivitet med stolen. Stof valget til stolen er absolut i høj klasse og virkelig med til at gøre stolen til en oplevelse. Foden og især hjulene kører upåklageligt og det overordnede visuelle indtryk giver også stolen en rimelig høj score på WAF (Wife Acceptance Factor) barometret. Well done!

Godt

•    Lækkert design, både for nørden og fruen

•    Kvalitetspuder til nakke og lænd

•    Let at samle (når den som samler ikke er en torsk), brugbar vejledning

•    Hjul kører over forventning

•    Stof i eksklusiv kvalitet

•    Mange justeringsmuligheder

Knap så godt

•    Slør i armlæn

•    Lidt ”janky” følelse i ryglænsregulering

•    Prisen er lidt spicy

•    Minder i form meget om andre gaming chairs


Score: 8 + Safe Buy

Vores partnere