Creative Stage Air V2: Test

stage sound hifi v2 USB soundbar creative compact bluetooth air
Creative er kommet med en opgradering af deres mindre soundbar. Stage Air V2 er en kompakt soundbar, som giver dig muligheden for at forbedre lyden om det foran computeren, konsollen eller på farten, kan den med sit interne batteri klare sig i 6 timer. Soundbaren er i den billig ende, men vi tager et kig på om Creative har gjort det for billig i forhold til kvaliteten af lyd.

Inden vi kaster os ud i selve testen skal vi have kigget på specifikationerne, som jeg har fundet på Creatives hjemmeside.      

Specifikationer på Stage Air V2

 • Type: Soundbar
 • Frekvensgang: 80 – 20.000 Hz
 • Volume control: On soundbar
 • Drivers: 2 x 5W  (Peak power 20W)
 • Lydkontrol på headset: Lydstyrke
 • Stik: 1 x 3.5mm og USB-C
 • Kanaler: Stereo 
 • Størrelse: 410 x 94 x 75 mm
 • Batteri: 2200 mAh (6 timers batteritid)
 • Support for følgende: PC, Mac, Playstation 4 og 5, Xbox, Nintendo Switch og mobil

Rundt om Stage Air V2

Stage Air V2 fra Creative er en lille soundbar, som giver dig muligheden for at opgradere skærmens lyd, uden at have noget som tager for meget plads. Ved siden af det har soundbaren intern batteri, som giver muligheden for seks timers spilletid med sine 2x 5W højtaler. 

hifi soundbar USB stage creative v2 compact sound air bluetooth.JPG

Åbner vi for kassen og får indholdet op på bordet, har vi soundbaren, USB-A til USB-C, Jackstik kabel og nogle manualer.

creative bluetooth sound USB stage air compact soundbar v2 hifi.JPG

Stage Air V2 har et neutralt og klassisk design for en soundbar. På fronten har vi Creative logo i venstre side af soundbaren. På højre side, har vi mulighed for at justere lydstyrke og forbinde med Bluetooth.

USB air sound compact v2 bluetooth hifi stage soundbar creative.JPG

Bagpå er der indgang til computeren med USB-C, og jackstik indgang. Stage Air V2, kræver ingen ekstern strømforsyning for at få strøm.

v2 sound USB compact soundbar creative bluetooth hifi stage air.JPG

Testen – Lyden, brugen og komfort

Vi er kommet til selve testen. Stage Air V2 er ikke meget anderledes end de headsets som vi normalt har til test, derfor går jeg igennem det sædvanlige med musik og spil. Udover det vil jeg som en ekstra ting også smide en film på, for at se hvordan lyden vil være. 

Hvis vi starter med musikken, så oplevede jeg lidt et skuffende resultat. Diskanten var meget svag og bassen var nærmest ikke eksisterende. Hele harmonien i musikken forsvandt ud og blev bare lyd.


 Noget af en dårlig start, men vi skal videre til spil, og heldigvis var det også en anden følelse her. Det er ikke fordi den lille soundbar formår at skabe en 7.1 surround oplevelse, hvor du bliver opslugt af spillet. Men den formår stadig at skabe en god oplevelse, hvor jeg måske mere ser det en forstærkning af lyden, i forhold til skærmens integreret lyd. Hvis du er seriøs med din gaming, og spiller meget competitive FPS, vil jeg dog stadig anbefale headset. 

Går vi videre til film, var jeg inde og streame en film, hvor jeg dog må vende tilbage til konklusionen fra musikken. Den lille højtaler formår ikke at skabe dybde i lyden, og eksplosioner forsvandt nærmest, fordi soundbaren ikke havde nok power til at klare den del. Der hvor den sagtens kunne klare jobbet, var en tur på Youtube, for at se på nogle af de ”talende” videoer som kan findes der. Igen viser det at Stage Air V2 er mere en passende erstatning for skærmens integreret højtaler frem for at skulle skabe en stor lydoplevelse ved computeren.

Pris

Stage Air V2 fra Creative har et prisskilt på 443,- DKK, hvilket selvfølgelig er i den lave og mere budgetvenlige ende af skalaen.    

compact air stage hifi bluetooth v2 sound soundbar creative USB.png

Ønsker du at læse mere omkring Stage Air V2 fra Creative, kan du klikke på banneret ovenover. 


Konklusion

Stage Air V2 fra Creative, er ikke et produkt som er for alle, og under testen var jeg heller ikke imponeret over lyden, specielt når vi kigger på musik delen. Men på trods af den klarede sig relativt dårligt under testen i forhold til musik og film, er det dog ikke en soundbar jeg vil afskrive fuldstændig. Den har stadig sin berettigelse, i forhold til hvis du ønsker en billig løsning, hvor du kan opgradere de interne højtaler i skærmen, uden at skulle have en masse højtaler installeret. 

Sammen med det, får du også noget fleksibilitet med denne højtaler i forhold til batteriet, som giver dig 6 timers batteritid. 

Ved siden af det kan Stage Air V2 også bruges på flere enheder, så hvis du ønsker en højtaler, som både kan bruges på computeren, telefonen og din konsol, så har du med Stage Air V2 muligheden for det, og specielt hvis det kun handler om at forbedre lyden i forhold til skærmens højtaler, så kan du sagtens få den oplevelse med Stage Air V2 når det er i spil. 

Hvis det er en højtaler, som skal give dig en god lydoplevelse som den primære opgave, burde du kigge på andre alternativer. 

Jeg slutter derfor testen af Stage Air V2 fra Creative, med at give en score på 7 ud af 10. Selvom prisen er rigtig god, og soundbaren giver mange muligheder, så mangler den dog noget mere power til at kunne levere en bedre lydoplevelse. Specielt med muligheden for at bruge batteri, vil jeg have forventningen at det primært vil være for at tage den med sig til at afspille musik hvor du er, og her mangler den bare noget. 

Godt

 • Ingen software
 • Neutralt design
 • Kompakt størrelse
 • Kan bruges til flere forskellige enheder
 • Batteri (6 timer)

Knap så godt

 • Flad lyd


Score: 7

sound stage air compact USB creative v2 hifi bluetooth soundbar.JPG

Vores partnere