Transportable Sonos Move er klar: Så dyr er den

move-hero
Under IFA 2019, fik Sonos sin indtræden i en verden af transportble højttalere. Navnet er Sonos Move.


Sonos Move har alle de sædvanlige Sonos funktioner plus et par nye som Bluetooth support og et internt batteri til at afspille dine melodier i op til 10 timer på en enkelt opladning.

Sonos Move er en højtaler, som virksomheden ønsker, at du skal tage udendørs. Med en IP56 klassificering er den transportable højtaler enhed beregnet til at modstå regn, fugtigt, ekstreme temperaturer, UV-stråler, støv og salt (sidstnævnte eventuel henvendt til en tur på stranden). Som add-on, er Sonos Move også i stand til at håndtere slag eller utilsigtede fald (og også de bevidste af slagsen).

For at hjælpe med lydkvaliteten har Sonos Move højttaleren to Class-D digitale forstærkere, en nedadgående højtaler til høje frekvenser og en mid-woofer til mellemklasse og bas, indkapslet i et hus, der er designet til at sprede sprød lyd jævnt fordelt i en ultra-bredt lydbillede.

Sonos Move lanceret.jpg

Move højtaleren fra Sonos har Amazon Alexa og Google Assistant understøttelse til stemmekommandoer. For at sikre privatlivets fred, vil en LED indikator aktiveres, når mikrofonen er aktiv, og slukkes, når den er deaktiveret.

Af forbindelsesmuligheder inkluderes Wi-Fi, AirPlay 2 og Bluetooth (første gang til Sonos) for at give brugerne ekstra fleksibilitet til det udendørs, omend med begrænset funktionalitet som ikke værende i stand til at parre den med en anden Move højttaler for stereolydeffekt eller bruge en stemme assistent, mens du er tilsluttet via Bluetooth.

Sonos move højtaler ifa 2019.jpg

Der er en opladningsbase inkluderet i kassen, når batteriet er drænet, og en USB-C port på bagsiden af Sonos Move til opladning. Sonos hævder Move i gennemsnit holder strømmen i 10 timer ved normalt brug. På standby holder den strømmen mere end 10 gange så længe?

Et konkavt håndtag på bagsiden af højttalerkassen, gør den transportable del nemmere. Til trods for den lille fysiske dimension, vejer Sonos Move højtaleren 3 kilo, og en højde omkring 25 centimeter.

Som et high-end Sonos-produkt, er Move også tung for tegnebogen. Sonos Move kan allerede forudbestilles til 2999 kroner fra i dag og leveres fra 24. september.

Image credit & Kilde
Sonos, The Verge