AUTHOR : Kim Monberg
PUBLISHED : 2016-04-06 08:54:00

ARCTIC P604 Wireless Bluetooth Headset


ARCTIC er begyndt at bevæge sig videre fra blæsere og kølingsløsninger til computer. Multimedia til bærbare enheder er noget, de er begyndt at gøre mere og mere i. Derfor skal vi denne gang kigge på og lytte til deres P604 Bluetooth headset. En let lille sag med urban design og lyden, ja, den forklarer jeg i anmeldelsen.

ARCTIC er ellers kendt for deres nydelige blæsere og deres køleløsninger til CPU og GPU. Men de er begyndt at udvide deres område til lydprodukter. Vi skal i denne anmeldelse kigge på deres P604 trådløse headset. Læs her, om dette er headsettet, du skal have med på farten.

 

ARCTIC logo

 

 

Indpakningen er en ganske nydelig kasse med flot tryk på. På forsiden er headsettet illustreret, og på bagsiden står der en masse specifikationer.

Indholdet er, foruden headsettet, en mikrofiber pose, som man kan transporterer sit headset i, hvis man ikke skal bruge det. Der er en USB-ladeledning, en brugervejledning og en lille folder, som fortæller om, hvad man gør, hvis produktet ikke er i orden, og hvad man gør, hvis det ER i orden.

 

 

Lad os kigge lidt nærmere på tilbehøret

 

USB-ladekablet er 80 cm langt og af typen micro USB. Så man kan bruge enhver mobillader til at lade headsettet med. Så skal man ikke have flere forskellige kabler med. Begge stik har et fint lille ARCTIC logo printet på sig.

Posen, der følger med, er i lækkert, blødt mikrofiber. Det har snoretræk som lukkemekanisme, og så har den et lille ARCTIC logo udenpå. En lækker lille pose.

 

 

Videre til headsettet

 

Headsettet er ganske simpelt og ligetil. Det ses tydeligt, at ARCTIC ikke har investeret i store forkromede løsninger, men gjort det simpelt og sofistikeret.

Headsettypen er et on-ear headset, og det er groft sagt en gang robust ståltråd med et par højtalere på. Hovedbøjlen er beklædt med blød silikonegummi, så den er diskret og blød.

 

 

Ørekopperne har et mønster udenpå. Det er lavet i soft-touch materiale, hvilket jeg godt kan lide. Hovedbøjlen justeres ved at trække i hver ørekop. Små hak i stålet gør, at ørekopperne bliver siddende i den indstilling, man vælger, og er nemme at tilpasse.

Ørekopperne er i læder og med stof indeni. Hullerne er ovale, så de passer med øret, hvilket er ret fedt. Selve ørekoppen måler 70 mm, og hullet i ørekoppen måler 50 mm på den højeste led.

 

 

På den venstre ørekop sidder al betjeningen. Der er nummerskifteknapper, så man kan skifte nummer uden at skulle have fat i mobilen. Så er der et lille mikrofonhul, da man også kan bruge headsettet til trådløse opkald. Der er et ladestik, en diode og en multifunktionsknap.

 

 

Multifunktionsknappen er en knap, som man kan glide frem og tilbage. Men man kan også trykke den ind. Denne knap virker primært som volumenknap, men man tænder og slukker også headsettet på denne knap ved at trykke den ind. Man kan også besvare opkald osv på headsettet, hvilket jo er smart, men bruger man det normalt i hverdagen? Oftest oplever jeg i hvert fald, at jeg lige vil kigge på telefonen for at se, hvem der ringer.

 

 

Så er der dioden på headsettet, som har flere forskellige funktioner. Under opladning lyser den rød, og når headsettet er fuldt opladet, skifter den til blå. Når den blinker blå, er det fordi headsettet er tændt og parret med en enhed. Den kan også skifte mellem blå og rød, hvilket betyder, at headsettet er klar til at blive parret med en enhed. Blinker den rødt, betyder det, at det er ved at være tid til en opladning.

 

 

Så er vi kommet til testen

 

Da dette headset ikke er beregnet til gaming, har jeg ikke brugt det til spil, men udelukkende lyttet til musik på det. Mikrofonen er testet ved hjælp af Skype's opkaldstest.

 

Teknikken:

 

Headsettet fungerer teknisk rigtig godt. Der er god indikering for de forskellige statusser ved hjælp af den lille diode, så man ved, hvad headsettet laver. Knapperne er nemme at betjene, uden at man skal kigge på dem.

 

Komforten:

 

Headsettet er jo ganske lille, og med en vægt på 170 gram, er det ikke dette headset, man får nakkesmerter af.

Det sidder rigtig godt på hovedet, og selvom hovedbøjlen måske ser lidt ukomfortabel ud, så er den det ikke. Justeringen af headsettet går også ganske smertefrit: Man hiver bare i hver ørekop, til det passer.

Ørekopperne er faktisk også utrolig komfortable; selvom jeg bruger briller, mærkede jeg ikke noget ubehage efter flere timers brug.

 

Lyden:

 

Jeg må indrømme, at jeg var lidt skeptisk, da jeg fik headsettet. Mest fordi jeg er vant til at bruge over-ear headset. Min skepsis blev dog gjort frygteligt til skamme, hvilket jo er utrolig glædeligt.

Headsettet spiller meget velbalanceret. Der er rigtig god balance mellem alle frekvensområder.

Diskanten er tydelig og crispy, alt imens bassen nemt fornemmes i baggrunden. Når det kommer til dybden, kan headsettet også sagtens følge med, så dette headset gør sig faktisk velegnet til alle typer musik. Både dunkende bas og violinspil.

 

Mikrofonen:

 

Mikrofonen er, som man kan forvente på sådanne et headset. Den kan bruges, og det er vist ligesom det. Jeg har testet den med Skype's opkaldstest på mobilen, og resultatet er ikke videre imponerende. Det lyder ærlig talt, som om man sidder og snakker ned i en dåse. Men igen; det kan da bruges, så som nødløsning kan man nok bruge headsettet til opkald.

 


VORES PARTNERE

Synology
Olympus
Razer
MSI
Cooler Master
Cougar Gaming
Corsair
AMD
ASRock
Deepcool
Seasonic
Gigabyte