AUTHOR : Jan Blaszkevizc
PUBLISHED : 2017-08-24 15:05:00

Corsair VOID PRO RGB USB gamer headset


Corsair har længe produceret gamer tilbehør, og især deres VOID headset er meget karakteristiske i deres design. Vi skal i denne test se nærmere på en af de seneste udgaver i deres VOID line-up som nu har fået tilføjet et PRO til navnet. Hvad dette har at sige, og hvordan headsettet lyder må du klikke ind på testen for at få svaret på!

Når det kommer til headsets, kan det være lidt af en jungle at finde rundt i. Bare tag det utal af headsets som producenten Corsair tilbyder efterhånden. Som om at de ikke havde nok i deres sortiment, udvider de nu med yderligere fire modeller – ja du læste rigtigt!

 

Den velkendte VOID serie af headsets har fået sig en opgradering, således at navnet nu også er: VOID PRO. I denne test skal vi stifte bekendtskab med den kablede udgave af headsettet som har det mundrette navn VOID PRO RGB USB, damn en røvfuld betegnelser. Hvad har Corsair gjort for at forbedre deres i forvejen lækre gamer headsets, og ikke mindst – hvordan er lyden og komforten?

 

Dette og mere vil vi finde ud af i denne test. Vi starter som altid ud med det tekniske nedenfor.

 

Corsair_VOID_PRO_RGB_USB_Gamer_headset_Tweak_dk_1

 

Specifikationer og features
Jeg har været en tur forbi Corsairs hjemmeside og fundet lidt oplysninger på VOID PRO gaming headsettet som vi har modtaget. De er som følger:

 • Tilslutning: USB 2.0 Type A
 • Frekvensgang: 20 – 20.000 Hz
 • Impedance: 32 Ohm
 • Sensitivitet: 107 dB
 • Enhedsstørrelse: Ø50 mm
 • Features: Dolby 7.1 surround
 • Mikrofon type: Unidirectional med noise-cancelling
 • Frekvensgang mikrofon: 100 – 10.000 Hz
 • Software: Ja, Corsair CUE

 

 

Besøg vores samarbejdspartner MSI via banneret.

 

 

Unboxing – hvad får man med?
Lad os få pakket gamer headsettet ud, så vi kan se hvad vi har med at gøre. Som nævnt ovenfor har vi modtaget den kablede udgave af VOID PRO, men der findes også en trådløs udgave, samt en der henvender sig til konsoller som PS4 og Xbox. Kassen kommer i de karakteristiske sorte og gule farver som Corsair efterhånden har brugt noget tid nu.

 

På fronten af kassen finder vi et stort billede af selve VOID PRO hørebøfferne, samt list features listet op. På bagsiden er der yderligere features og specifikationer at finde for dem der måtte læse disse. Eftersom vi allerede har listet disse op ovenfor, går vi videre og pakker ud, hvor vi finder en gul kasse ind i den ydre skal.

 

 

Inkluderet til VOID PRO gaming headsettet, finder vi en manual, garanti papirer, et pop-filter til mikrofonen og så selvfølgelig selve VOID PRO headsettet. Der findes i skrivende stund to farver af USB udgaven som vi har modtaget. Den sorte som var har fået fingrene i, samt en hvid/sort.

 

Corsair_VOID_PRO_RGB_USB_Gamer_headset_Tweak_dk_8

 

Et kig på VOID PRO RGB USB headsettet
Med tilbehøret og kassen lagt til side, kan nu tage det første rigtige kig på VOID PRO gamer headsettet samt en tur rundt om produktet. Hvis du er bekendt med første generation af VOID headsettene fra Corsair, vil de nye PRO udgaver give dig deja-vu, idet de ligner hinanden utrolig meget. Dog er der er flere steder, hvor Corsair har forbedret deres i forvejen gode headsets.

 

Byggekvaliteten er en af dem, da VOID PRO udgaven virker utrolig solid og lækker i hænderne Især hængslerne på ørebøfferne var lidt svage i den første udgave af VOID, dette er ændret nu.

 

 

En anden ting der også er ændret, er stoffet på puderne, samt selve puderne. Stoffet på VOID PRO er meget mere åndbart end på de tidligere udgaver. Vi finder nu også memory-skum i puderne i stedet for ”normal” skum, eller hvad man skal kalde det. Hovedstøtten på headsettet, har fået samme behandling som ørebøfferne med memory-skum og lækkert åndbart stof.

 

Justeringen er ganske enkel og godt integreret i VOID PRO headsettets overall design. Der er tal og streger, der gør det let at indstille headsettet korrekt og ens i begge sider, således at det ikke sidder skævt på ens hoved - super fed detalje.

 

 

På den venstre ørebøf, hvor mikrofonen også er fastgjort, finder vi en knap til at tænde/slukke for denne, som har en rigtig god størrelse, hvilket gør det let at finde den uden at tage headsettet af knolden. Der er også et lille joystik til at styre volumen op/ned med, samt aktivere/deaktivere det indbyggede Dolby 7.1 surround, som VOID PRO er udstyret med. Corsair har igen valgt højglans plastik på dele af gaming ørebøfferne, som jeg virkelig ville ønske de snart droppede. Det ser godt ud, når headsettet pakkes ud første gang, men bliver hurtigt beskidt og grimt at se på. En mat finish ville også give et mere anonymt design – just my two cent.

 

Det indbyggede RGB lys er placeret i Corsair logoet på hver ørebøf.

 

Mikrofonen er en af de ting som Corsair fremhæver ved VOID PRO gaming headsettet. Hvor vidt der er tale om en opgradering i forhold til første generation, kan jeg ikke sige, men det ville have været sjovt at sammenligne dem head to head. Ikke desto mindre er mikrofonen Discord certificeret, og kommer med et aftageligt pop-filter. Skulle du ikke allerede have gættet det ud fra indbygget RGB lys og surround, tilsluttes VOID PRO naturligvis computeren med et USB kabel.

 

 

Softwaren – Corsair CUE
Inden vi kaster os ud i selve test-delen, skal vi lige en hurtig tur forbi softwaren til VOID PRO headsettet. Som mange andre af Corsairs produkter, er der her også support for deres CUE software. Når denne startes op, mødes vi af det første billede nedenfor. Det er mig stadig en gåde, hvorfor man skal kunne prøve demoer af forskellige produkter man ikke ejer, og især at det tilsluttede produkt, kommer efter disse, og gør man skal rulle sidelæns i softwaren.

 

Når man klikker sig ind på VOID PRO USB, kommer billede to nedenfor frem. Her er det muligt at ændre på det indbyggede RGB lys, som er placeret i hver ørebøf. Der er seks forskellige effekter at vælge iblandt, og dertil kan du naturligvis vælge lige den farve, der måtte matche dit setup.

 

Under EQ Presets, kan du vælge blandt de indbyggede lydprofiler, eller lave din egen, som vi har gjort. Det er lækkert med en ordentlig equalizer ,der gør at du kan tune lyden helt som du måtte have lyst til. Med de store Ø50 mm driver enheder, burde der ikke være nogle begrænsninger for, hvilken lyd du kan få ud af VOID PRO gamer headsettet.

 

 

Vi tager lige tre hurtige billeder af de indbyggede RGB lys i VOID PRO headsettet, og springer som det næste videre til test delen!

 

 

Testen – Komfort og Lyden på VOID PRO fra Corsair
Sidste stop inden konklusionen er naturligvis test delen. Her vil jeg smide nogle ord på min oplevelse af VOID PRO fra Corsair, både hvad angår komforten men selvfølgelig også lyden. Lad os starte ud med at holde fokus på nedenfor, og dernæst mikrofon og komfort.

 

Efter at have prøvet SteelSeries Arctis 7 headsettet, har det været min trofaste partner til gaming og musik ved computeren. Du kan findes vores test af Arctis 7 headsettet ved at klikke HER. Det gaming headset fik dog lov til at slappe af i et par uger, hvor jeg gik all in på VOID PRO, og brugte det til alt min musik-lytning og gaming på min stationære computer. Jeg startede ud med at have equalizeren på neutral, men kunne hurtigt konkludere, at man langt fra fik alt hvad headsettet var i stand til at levere med denne setting. Efter lidt justering fandt jeg derfor, hvad jeg syntes lød lækkert, og gik i gang med min musik og spil test.

 

Hvis vi starter ud med musik delen, så består denne af en række forskellige genrer for at få det bedst mulige indtryk på et givent headset. Jeg plejer at inkludere alt fra pop og rock til hands-up og hardstyle, og denne test af VOID PRO, er naturligvis ingen undtagelse. Overall kan jeg ikke andet end at sige WOW til lydbilledet, som VOID PRO kaster af sig. Lige meget hvilken genre og sang jeg kastede efter dette VOID PRO, lød det bare super godt. Der var en utrolig fyldig og nærmest voldsom lyd fra de store Ø50 mm enheder, uden at det blev for meget. Diskanten var krystal klar og detaljeret, mellemtonen bankede godt igennem, og var tilpas markeret, og bassen var intet mindre end imponerende. Der er ikke så meget andet at sige til lydkvaliteten, når det kommer til musik. Med de rette indstillinger i equalizeren, kan du få denne til at være spot on til et hvert ønske. De store enheder gør at forvrængning af lyden ikke er til stede, heller ikke ved voldsomme lydstyrker!

 

Corsair_VOID_PRO_RGB_USB_Gamer_headset_Tweak_dk_25
Når mikrofonen slukkes via knappen, lyser en rød diode på den op – smart.

 

I min spiltest valgte jeg at bruge spillet PUBG (PlayerUnknowns BattleGrounds), som jeg spiller meget i øjeblikket. Her er det yderst vigtigt at have et headset med lækker og klar lyd, da det kan gælde liv og død, når det handler om at tracke, hvor fjenden kommer eller skyder fra.

 

Her viste VOID PRO gamer headsettet igen tænder, og hvad det var i stand til at levere. Den lækre og afbalancerede lyd, med masser af bund, gjorde spillet levende og eksplosioner lød virkelig fedt.

 

Selv uden Dolby 7.1 surround aktiveret, var det tydeligt at høre, hvorfra i banden fjenderne skød fra. Dette blev endnu mere forstærket med surround aktiveret - det samme gjorde bassen. Denne nåede nu et niveau, som næsten var for meget, men ikke noget equalizeren ikke kunne fikse. Alt i alt vil jeg give lyden i VOID PRO tæt på topkarakter, hvad end du nyder musik eller gamer.

 

Med mulighed for at indstille lyden efter ønske i softwaren, kan VOID PRO tilfredsstille ethvert behov på den lydmæssigt front – men hvad med komforten?

 

Dette er også et af de punkter, hvor Corsair har gjort det bedre i forhold til forgængeren. Memory skum og åndbart stof på både ørebøffer og hovedstøtte, skulle sikre lækker komfort selv med headsettet på hovedet i lange perioder af gangen. Er dette også tilfældet så? Kort sagt, ja.

 

Den lave vægt på VOID PRO, kombineret med de bløde og lækre puder, gør at man nærmest glemmer at man har headsettet på hovedet efter lidt tid. Ørebøfferne er voldsomt store, hvilket betyder at enhver kan have dette headset på hovedet uden at få klemt ørene. Justeringen i siderne fungerer godt, og hængslerne på hver ørebøf virker solide, da de er lavet i metal.

 

Men det er ikke alt guld og grønne skove. På trods af at sidde godt på hovedet, mener jeg at VOID PRO sidder for løst, ganske enkelt. Med mange andre headsets, kan man ryste hovedet voldsomt og bevæge hovedet op og ned hurtigt, uden at headsettet falder af – ikke her. Et hurtigt nik med hovedet, er nok til at VOID PRO flytter sig på hovedet, hvilket ikke er optimalt. Hvordan Corsair skulle have gjort dette anderledes, skal jeg ikke kunne sige, jeg er ikke designer. Ikke desto mindre er det en smule irriterende, og trækker scoren i den forkerte retning i min bog.

 

Den indbyggede mikrofon skal også have et par ord med på vejen. På trods af at være Discord certificeret, har jeg uden tvivl hørt bedre mikrofonerl. Dermed ikke sagt at mikrofonen i VOID PRO er dårlig, men den kunne sagtens have været bedre. Især eftersom at vi har med et kablet headset at gøre. Jeg vil mene at mikrofonen i mit trådløse Arctis 7 headset, slår den i det kablede VOID PRO headset vi her har testet. Med de ord, er det blevet tid til at sidde en pris på grisen og konkludere nedenfor.

 

 

Pris
I skrivende stund d. 24/08 2017, kan VOID PRO RGB headsettet fås til en pris der lyder på 964,- DKK inklusiv fragt, for USB udgaven som vi her har testet. Forvent at den trådløse udgave kommer til at koste lidt mere, når det også rammer butikkerne. Prisen er fin sammenlignet med konkurrenterne på markedet, som tilbyder lignende features. Klik på prisknappen herunder, for at komme direkte til PriceRunner.dk og få oversigten.

  

 

Ønsker du alle detaljer fra Corsair selv, kan du besøge deres hjemmeside ved at klikke på banneret med deres navn nedenfor – åbner i ny fane/vindue.

 

Corsair_VOID_PRO_RGB_USB_Gamer_headset_Tweak_dk_1

 

Konklusion
Vi er nu nået til enden i vores test af Corsair VOID PRO RGB USB headsettet – hold nu fast et navn. Det var været en lækker oplevelse at have dette headset forbi testbænken her på Tweak.dk. Corsair har taget deres i forvejen populære VOID serie, og gjort den endnu bedre. RGB lys er naturligvis at finde i alle udgaver, og det samme er de store 50 mm enheder, som giver en voldsom, men alligevel raffineret og lækker lydgengivelse. Implementeringen af Dolby 7.1 surround virker faktisk overraskende godt, og blandt det bedste jeg længe har hørt i et headset.

 

Mikrofonen er også hvad jeg vil kalde OK, intet specielt på trods af at Corsair ellers markedsfører denne meget. I forhold til forgængeren, har Corsair også oppet sig når det kommer til byggekvaliteten, som på VOID PRO føles lækker og eksklusiv med en blanding af metal og plastik. Men for guds skyld – nu drop den skinnende plastik, den ser godt ud, når headsettet pakkes ud, og er derefter lidt nasty. Komforten på VOID PRO er også en af de klare plusser. En lækker stofoverflade dækker puder i memory skum, som slutter tæt om hovedet. På trods af dette, kan man dog overraskende let ryste headsettet af hovedet, bare man kigger ned kan man mærke at headsettet rykker med.

 

Kan man leve med dette og det lidt specielle design, som er hit eller miss, alt efter hvad man er til, får man en solidt gamer headset, som er godt allround. Hvad end man spiller spil, eller lytter til en masse musik, vil man ikke blive skuffet. Corsair CUE med indbygget equalizer gør, at du kan tune lyden som du vil, fedt! Vi ender på en score der hedder 8,5/10 samt vores Great Product award i denne omgang.

 

Læs flere fede tests af headsets HER

 

Godt

 • Lækker og fyldig lyd
 • Indbygget RGB lys
 • OK mikrofon
 • Designet (for nogen)
 • Solid byggekvalitet
 • 7.1 Dolby Surround
 • Enkel software
 • Rigtig god komfort…

Knap så godt

 • … sidder dog for løst på hovedet
 • Højglans plastik på ørebøfferne
 • Designet (for nogen)

 

Conclusion
We have now reached the end in our review of the Corsair VOID PRO RGB USB headset – what a name. It was a pleasant experience to have this headset on the test bench here at Tweak.dk. Corsair has taken their already popular VOID series and made it even better. RGB lights are of course to be found in all versions, as are the big 50 mm drivers that produce a rich yet refined sound. The implementation of Dolby 7.1 surround actually works surprisingly well, and is among the best I have heard in a headset for a long time.

 

The microphone is what I would call OK, nothing special, even though Corsair have been marketing it a lot. Compared to its predecessor, Corsair has also done a better job when it comes to build quality, which on the VOID PRO feels great and exclusive with a blend of metal and plastic. But for God's sake - drop the glossy plastic, it looks good when the headset is unpacked it is nothing but nasty. The comfort of VOID PRO is also one of the pluses. A soft fabric surface covers cushions in memory foam that sits close to the head. Despite this, you can surprisingly easily shake the headset of the head, just looking down, I noticed the headset moves also.

 

Can you live with this and the special design that is a hit or miss, depending on what you like, you get a great gamer headset that is good all-round. Whatever you play games or is listening to a lot of music you will not be disappointed. The Corsair CUE software with built-in equalizer allows you to tune the sound as you please, cool! We end up with a score of 8.5/10 and our Great Product award this time - over and out!

 

Pros

 • Nice and rich sound
 • Build in RGB lighting
 • OK microphone
 • The design (for some)
 • Solid build quality
 • 7.1 Dolby Surround
 • Simple software
 • Very good comfort… 

Cons

 • … but sits to lose on the head
 • Glossy plastic on the earcups
 • The design (for some)

Score: 8,5 + Great Product award

 

 


VORES PARTNERE

Synology
Olympus
Razer
MSI
Cooler Master
Cougar Gaming
Corsair
AMD
ASRock
Deepcool
Seasonic
Gigabyte