AirPods Max vs AirPods Pro: Hvad skal du vælge?

front apple max airpods guide
Efter en stripe af leaks vedrørende AirPods-brandede hovedtelefoner i løbet af de sidste par måneder og en masse rapporter, der forsøgte at lække, hvad de ville tilbyde, har Apple endelig lanceret de helt nye AirPods Max. Hvordan vil de placere sig i markedet, hvor også AirPods Pro befinder sig. Vi sætter begge i stævne, når vi stiller spørgsmålet: AirPods Max vs AirPods Pro: Hvad skal du vælge?

Basalt set henvender AirPods Max og AirPods Pro til hver sit segment. AirPods Max er et over-ear design, og AirPods Pro er en in-ear design.


AirPods Max vs AirPods Pro: Hvad er forskellen?

Så irriterende som det måtte være, at Apple besluttede at kalde sine audiofile hovedtelefoner AirPods Max, så tilbyder hovedtelefonerne nogle imponerende funktioner og nogle større opgraderinger over AirPods Pro.

Min personlige mening om navnet er imidlertid den, ved Apple er en ret stringent navngivningsproces, når de skal udvide deres liste over acceptable termer ud over Pro og Max. Max er acceptabelt, når det bruges til en enhed, der stort set er den samme som en anden, men større - som iPhone 12 Pro Max. Det er stadig bare en iPhone med en større skærm. AirPods Max er dog ikke kun AirPods i jumbo-størrelse. De er i en helt anden kategori af lydtilbehør, og de burde have haft et bedre navn end dette. (My two cents)

Men nok om min personlige rant over AirPods Max-navnet, lad os springe udi forskellene mellem AirPods Max vs AirPods Pro.

Vi sammenligner AirPods Max og AirPods Pro på flere fronter.


Kompatibilitet

For at være ærlig er der ikke rigtig en forskel. Både AirPods Pro og AirPods Max understøtter de samme enheder med alle de samme forbehold. Disse er dog værd at skrive bag øret.

Både AirPods Max og AirPods Pro understøtter telefoner helt ned til 1. generation iPhone SE, hvilket er fantastisk. Men hvis du bruger iPhone SE, iPhone 6s / 6s Plus eller iPhone 7 / 7Plus, skal du være opmærksom på, at du ikke kan bruge lyddeling med disse telefoner.

Apple AirPods Max design med telefon.JPG

For at være ærlig har jeg aldrig brugt lyddeling i al min tid som ejer af AirPods Pro. Så jeg er ikke sikker på, om det virkelig er noget, du i sig selv vil savne. Men hvis du ønsker at bruge denne funktion, skal du opgradere til en nyere iPhone.

AirPods Max understøttede iPhones, iPads, Apple Watch og iPods

iPhone SE (1. generation) og senere

iPad mini 4 og iPad mini (5. generation)

iPad Air 2 og nyere

Alle iPad Pro-modeller

iPad (5. generation) og nyere

Apple Watch Series 1 og nyere

iPod Touch (7. generation)


Design

Det er klart, at den mest synlige forskel mellem disse to enheder er designet. AirPods Pro er et par små in-ear-øretelefoner med udskiftelige ørepropper (buds/tips) til det perfekte match for dit øre. AirPods Max er derimod enorme over-ear øretelefonerne med hukommelsesskum på ørekopperne. Disse danner en tætning omkring dine ører og hjælper med til at levere lyd i høj kvalitet.

Apple AirPods Max design set fra siden pink.JPG

Hvor AirPods Pro har fordel af at være ”usynlige” under brug, og man nemt kommer til at glemme man har dem i ørene, når de ikke afspiller lyd, vil de nye AirPods Max have en helt andet indvirkning rent fysisk.

Så allerede her, skal du gøre op med dig selv, om du er til det lette design på Airpods Pro, eller et noget mere fysisk og visuelt design på AirPods Max.

Apple AirPods pro.JPG

Efter som AirPods Max er hovedtelefoner, får du en fordel designmæssigt. De glider ikke ved et uheld ud af dine ører og rammer jorden uden at du bemærker det. Derudover leveres de med teleskoparme, så du kan justere længden efter dine egne præferencer. På AirPods Pro får du tilgængelig udskiftelige ørepropper for at få den bedst mulige pasform.

At sammenligne designet af AirPods Pro vs AirPods Max virker umuligt. De er i det væsentlige forskellige formfaktorer, så sammenligning af de fleste designforskelle giver meget lidt mening.

En vigtig detaljer, er dog at huske på er imidlertid vægten. AirPods Pro, lille som de er, vejer kun 5,4 gram hver.

AirPods Max, der er hovedtelefoner, er naturligvis meget tungere og vejer 384,8 gram. Til sammenligning vejer Sonys WH-1000XM4 253 gram, og Beyerdynamic DT 1990 Pro vejer 370 gram.

AirPods Max.JPG

Når vi taler om design, kan vi ikke ignorere farverne. Sandsynligvis det eneste sted, hvor vi faktisk kan sammenligne AirPods Pro og AirPods Max med hensyn til design, uden at det er som at sammenligne æbler og appelsiner. AirPods Pro fås kun i en hvid farve, hvilket er fint. Men hvis du ville have en mørkere farve eller noget andet, så har du ikke muligheden.

Apple AirPods Max leveres i 5 farver: Space Grey, Sølv/hvid, Grøn/hvid, Blå/lyseblå, Lyserød/rød.

airpods-max-farver.jpg

 

Funktionalitet

AirPods Max blev lanceret i går aftes, men de bruger stadig den samme H1-chip som AirPods Pro, der blev lanceret i 2019. Det betyder, funktionelt set, at du får stort set alle de samme funktioner på disse enheder. Når det er sagt, skal du være opmærksom på, at AirPods Max har to H1-chips (en i hver ørekop), som skal forbedre disse hovedtelefoners måde at beregne lydkvaliteten på.

Begge understøtter Apples virkelig nemme et-tryk-opsætning med din iPhone. Du får håndfri brug af Siri (hvilket er mere nyttigt end du tror) og automatiske meddelelsesaflæsninger ved hjælp af Siri. Plus funktioner som Active Noise Cancellation og Adaptive EQ (mere om begge disse funktioner senere).

AirPods Pro og Max understøtter begge automatisk musikpausering og afspilning afhængigt af om de er i dit øre (eller på dit hoved) eller ej. Mens AirPods Pro gør dette ved hjælp af en kombination af optiske sensorer og accelerometre, bruger AirPods Max optiske og positionssensorer på hver ørekop.

Slutresultatet er stort set det samme. Din musik holder pause, når du tager hovedtelefonerne af og genoptages, når du sætter dem på igen.


Afspilningskontrol og Siri

En af de ting, der er ændret med AirPods Max er, hvordan du styrer musikafspilning, lydstyrke og inteagerer med Siri på dine hovedtelefoner. AirPods Pro har trykfølsomme stængler, som du kan trykke på for at afspille / pause musik, springe en musiknummer, aktivere / deaktivere aktiv støjreduktion osv.

På AirPods Max er der imidlertid ingen trykfølsomme dele på ørekoppen. I stedet har Apple en Digital Crown på hovedtelefonerne til at udføre disse opgaver og en dedikeret knap til støjreduktion til at skifte mellem ANC til / fra og hvad Apple omtaler som transparency modes.

Jeg føler mig ret neutral men hensyn til Digital Crown på AirPods Max, men den tilbyder en nyttig funktion - lydstyrkekontrol. AirPods Pro har ikke indbyggede lydstyrkekontrol. Du bliver enten nødt til at bruge din iPhones volumenknap eller bede Siri om at ændre lydstyrken. Begge disse metoder er knap så intuitive.

Med Digital Crown på AirPods Max kan du dog blot dreje den for at ændre lydstyrken. Det vil bestemt vise sig nyttigt.


Aktiv støjreduktion / Active Noise Cancellation

AirPods Pro og AirPods Max har begge aktiv støjreduktion. Nu har jeg efterhånden brugt AirPods Pro i lang tid på min iPhone 11 Pro, og støjreduceringen er ret god. Uden personligt at have afprøvet AirPods Max, kan jeg ikke afgørende kommentere kvaliteten af deres aktive støjreduktion. Men da de er deciderede hovedtelefoner, vil de uden tvivl kunne tilbyde meget bedre ANC sammenlignet med AirPods Pro.

anc apple airpods pro.JPG


Hvad mere er, mens AirPods Pro kun bruger en ekstern mikrofon på hver øretelefon til at måle støj udefra og begrænse den, har AirPods Max seks sådanne mikrofoner og to indeni, i alt otte mikrofoner, der arbejder sammen for optimal støjreduktion, hvilket burde også resultere i bedre ANC-performance.

Selvfølgelig er der også Transparency mode på begge disse AirPods. Med Transparency mode vil du være i stand til at høre lyde udefra sammen med hvad der afspilles på dine hovedtelefoner. Dette gør det lettere at interagere med mennesker, og det er også den sikrere måde at bruge AirPods på, hvis du befinder dig i gadebilledet med trafik med videre.

På AirPods Pro kan du skifte mellem ANC og Transparency mode ved at trykke længe på stilken, mens der på AirPods Max er en dedikeret knap til at skifte mellem de to modes. Herunder kan du se knappen, der aktiverer og deaktiverer.

Max Airpods apple.JPG


Lydkvalitet

AirPods Pro leverede lidt bedre lydkvalitet end de tidligere AirPods, og det er rimeligt at forvente, at AirPods Max også lyder meget bedre end AirPods Pro. Når alt kommer til alt får du en enorm 40 mm drivers i disse ørekopper sammenlignet med den lille driver inde i AirPods Pro. Derudover kan du med hukommelsesskum på ørekopperne være sikker på en fantastisk lydforsegling omkring dine ører, som også hjælper med lydkvaliteten.

For at tilføjelidt mere punch i driveren har Apple brugt en brugerdefineret Apple-designet dynamisk 40 mm driver til AirPods Max. Apple benytter sig også af en dual-neodym-ringmagnetmotor, som Apple hævder er modelleret efter dem, du finder i high-end gulvhøjttalere. Dette sammen med H1-chipens beregningsmæssige lyddygtighed takket være dens 10 lydkerner, burde resultere i fantastisk lydkvalitet.

VsinwkYE2rotHhcNHozgZPd.jpg

airpods-max-custom-driver.jpg

Hvor AirPods Pro konkurrerede med in-ear-hovedtelefoner som Sony WF-1000XM3 på prisen (4700 kroner), sætter prislappen forbundet med AirPods Max dem i en LANGT sværere position.

Disse hovedtelefoner konkurrerer ikke med high-end konsumer hovedtelefoner som Sony WH-1000XM4, som er prissat til omkring halvdelen af prisen på AirPods Max. Nej, disse hovedtelefoner er i audiofilt område takket være prissætningen, og det er ikke en let opgave at konkurrere med tilbud til lignende priser fra Beyerdynamic eller Sennheiser.

Apples prisfastsættelse er dog normalt meget højere end markedspriserne, så chancerne for, at disse hovedtelefoner rent faktisk tilbyder, hvad audiofilt udstyr tilbyder, er lave. Derudover kommer de ikke engang indkluderet med et 3,55 m kabel i kassen eller en port, der kan tilsluttes det. Du bliver nødt til at bruge ekstra penge for at få et officielt lightning til 3,5 mm kabel til AirPods Max. But why?


Modstand mod vand og sved

Desværre, på grund af alle deres avancerede funktioner, tilbyder AirPods Max ikke nogen form for vand- eller svedafvisning. AirPods Pro tilbyder derimod IPX4, hvilket betyder at du kan bruge dem i let regnvejr. Vi må formode, at AirPods Max kan håndtere et vist niveau af sved, men vi anbefaler du træder varsomt, hvis du skal udi regnvejr – set ud fra prisen!


Batteri og opladning

AirPods Max, takket være deres størrelse, har en meget bedre batterilevetid end AirPods Pro. Mens sidstnævnte kun holder cirka 4,5 timer på en opladning, vurderes AirPods Max til 20 timers batterilevetid med aktiv støjreduktion og aktivering af spatial audio. Batterilevetiden burde være en kende bedre, hvis du deaktiverer ANC på din AirPods Max.

Når det er sagt, leveres AirPods Pro med et opladningsetui / Smart Case, der kan oplade dem flere gange med en samlet batterilevetid på 24 timer. Hvad sker der lige for det BH-design?

V5EenaNUc6vY9jNeXKfcZY-970-80.jpg.webp

Når du placerer din AirPods Max inde i Apples Smart Case, går de i et ultralow power state for at spare batterilevetid.

AirPods Pro-kassen vejer ~ 46 gram. Desuden tilbyder AirPods Max allerede 20 timers batteri. Det er ret tæt på de 24 timer, du får med AirPods Pro med en opladningsetui.

airpods-max-smart-case.jpg

Både AirPods Pro og AirPods Max oplades dog via Lightning-kabler, og Apple inkluderer et USB Type-C til Lightning-kabel i kassen med AirPods Max. Det er dog en skam, at et par high-end hovedtelefoner ikke understøtter USB-C-opladning.


Hvilken model skal du vælge?

At tage springet fra AirPods Pro til AirPods Max er ikke noget lille sprig set ud fra prisen alene.

Jeg tror, at AirPods Max er til folk, der ønsker ”magien” fra AirPods sammen med den bedste lydoplevelse og en lang batterilevetid.

Personligt, vil jeg ikke bruge 4700 kroner på et par hovedtelefoner, selvom de er klasser bedre end AirPods Pro i lydkvalitet og alt andet. Desuden, hvad angår funktioner, tilbyder AirPods Pro stort set alt, hvad AirPods Max også tilbyder.

Alligevel er Apple sandsynligvis også det eneste mærke, der er i stand til at lancere noget så latterligt prissat som dette og stadig sælge bunkevis. Jeg kan ikke vente med at se tallene for, hvordan disse AirPods Max sælger i løbet af de næste par måneder.


Prisen på Apples AirPods Max Over-Ear

Apple AirPods Max leveres i 5 farver: Space Grey, Sølv/hvid, Grøn/hvid, Blå/lyseblå, Lyserød/rød. AirPods Max kan forudbestilles fra i dag og kan tages i brug fra 15. december. Apples vejledende pris lander på 4.799 kroner.


Source & Image credit:

Apple
Vores partnere