Apple lancerer Spatial Audio til AirPods Pro

Apple AirPods 3D lyd credit Apple
Apple AirPods får 3D-lyd: Apple annoncerede i går, at anden generation af AirPods, AirPods Pro, Powerbeats, Powerbeats Pro og Beats Solo Pro udvides med en automatiseret switch-funktionalitet mellem Apple-enheder som iPhone, iPad og Mac. Hvis du for eksempel afslutter et telefonopkald på din iPhone og henter din iPad for at se en film, skifter AirPods eller Beats automatisk over.

AirPods Pro, anden generation, AirPods får den automatiske skiftefunktion mellem enheder, der gør det muligt for AirPods at skifte mellem Apple-enheder. Opdateringen kommer også til Powerbeats, Powerbeats Pro, og Beats Solo ProFor, hvis du har tilsluttet ørepropperne til din iPad, kan du også slutte den til din iPhone uden at afbryde enheden fra iPad. Så i dette tilfælde, hvis du lytter til en sang på din iPhone og derefter samtidig begynder at se videoer på din iPad, giver den automatiske skiftefunktion dine AirPods mulighed for at skifte til iPad fra telefonen. På samme måde, hvis du får et opkald på din iPhone, mens du stadig ser en video på din iPad, skiftes lydfeeds til telefonen.

AirPods pro spartical sound.jpg

Udover switch-funktionaliteten, får AirPods Pro tilføjet virtual Spatial Audio til, som Apple selv omtaler værende en form for surround sound, der er kalibreret efter, hvor dit hoved er i forhold til det, du ser. For udviklere frigiver Apple et nyt Motion API, der giver adgang til orientering, brugeracceleration og rotationshastigheder for AirPods Pro, hvilket vil være gavnligt for fitness-apps, spil og mere.

Funktionen er afhængig af gyroskopet og accelerometeret inde i AirPods Pro for at bestemme brugerens hovedposition og skabe en stabil lydprofil, der fungerer som tilsigtet, mens brugeren bevæger sig rundt.

36330-67541-AirPods-Pro-Spatial-Audio-xl.jpg

Audio sharing

Derudover kommer også "audio sharing" til Apple TV, som Apple allerede har på iOS. Det betyder, at du kan forbinde to par AirPods (eller en af de andre enheder, vi har nævnt ovenfor), og derefter kan to personer lytte til lyden fra enheden på samme tid. Med kommende iOS 14 får Apples hovedtelefoner også bedre batteri-notifikationer, hvilket giver bedre ingen infomationer omkring tidspunktet for genopladning.

Disse nye funktioner er bundet til frigivelsen af iOS 14, macOS Big Sur og watchOS 7.


Source & Image credit:

Apple