Apple iOS 14: Alt du skal vide

top logo ios 14
Med annonceringen af iOS 14 bringer Apple et overvældende antal opdateringer med sig, inklusiv en ny startskærm. Vi gennemgår alt det er værd at vide om Apple s nyeste iOS 14 opdatering.

Apples WWDC 2020 løb af staben igår, og de fleste iOS brugere, vil uden tvivl være interesseret i at vide mere om den nyeste version af operativsystemet, der driver iPhonen, virksomhedens mest populære enhed. iOS 14 er fyldt med nye funktioner og forbedringer, så herunder finder du en gennemgang af højdepunkterne fra gårsdagens begivenhed.

Med ankomsten af iOS 14, trækkes Widgets frem på startskærmen, Apple bringer funktioner fra iPadOS til iPhone som Picture-in-Picture (PIP), og Siri bliver smartere og så får vi en lækker visuel makeover.

ios 14 apple.JPG


Image credit: Apple

- Hvad er iOS 14? Apples næste store iPhone opdatering.

- Hvornår frigives iOS 14? iOS 14 public beta forventes i juli og final version forventes i september.

Under WWDC 2020 frigav Apple ingen officiel iOS 14-udgivelsesdato, men hvis tidligere lanceringsdatoer skal trækkes ind i ligningen, skal vi ikke forvente noget før vi rammer september.

Hvad vi dog kan bruge ventetiden på er, at downloade udvikler-beta (som dog kræver en developer-konto), og public beta er programsat til at blive lanceret i juli.


Læste du også:

Nu kan du styre din iPhone med ”Back Tap” i iOS 14

Sådan får du iOS 14 beta på din iPhone

iOS 14 vs iOS 13: Skal du opdatere din iPhone?


OPDATERING**

Sådan downloader du iOS 14 beta 

iOS 14 er den største opdatering til iPhones i år - sådan downloader du den på din enhed i dag.

Apple tilbød det første kig på iOS 14 under deres WWDC 2020 live stream-begivenhed. Men snarere end blot at præsenteres for, hvad du kan gøre med iOS 14, vil du måske gerne afprøve det selv?

Som vi nævner i denne artikel, kræver det du er registreret Apple-udvikler - eller i det mindste har en konto. IOS 14 Developer Beta er gået live, og i denne guide, viser Tomsguide dig, hvordan du installerer iOS 14 beta på din enhed.


Hvilke iPhones får iOS 14?

Hvis din iPhone fremkommer af nedenstående liste, kan du downloade iOS 14, når den lander senere på året:

- Phone 6S, iPhone 6S Plus og iPhone SE (første generation)
- iPhone 7 og iPhone 7 Plus
- iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X
- iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR
- iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max
- iPhone SE (anden generation)


 iOS 14 widgets

Widgets var tidligere en nice-to-have add-on på iOS, men med ankomsten af iOS 14 ændrer virksomheden kurs og gør Widgets langt mere konfigurerbare end tidligere. Disse kommer nu i flere størrelser, og det ser ud til, at Apple har kigget i retning af Android, og vil give dem taletid på hjemmeskærmen, arrangeret via Smart Stack, der styres af AI på enheden.


App Library

App Library i iOS 14, vil nu automatisk arrangerer dine apps i et layout, der skal gøre dem lettere at finde. Den samme AI, der styrer widgets, vil også samle visse apps til hurtigere adgang baseret på dine brugsvaner.
 

App Clips

Det er ingen hemmelighed, at Apple ikke er vild med progressive webapps, men med ankomsten af iOS 14, er der tilføjet en ny måde for udviklere at tilskynde brugen af deres apps. Dette sker fremadrettet ved at tilbyde små demoer af apps, du måske ønske at prøve af, men ikke vil installere før du kender indholdet.

Med App Clips kan du altså downloade app-demoer for at afprøve vigtige funktioner i en app på iPhones uden at downloade appen helt. Det bedste er, at disse også afprøve disse små mini apps fra en QR kode

IPad har haft billede-i-billede-funktionalitet i et stykke tid nu, hvilket gør det nemt at afspille videoer eller tage et FaceTime-opkald i et vindue, mens du passe på andre ting. Nu lander denne funktion på iPhone med iOS 14, og du kan også flytte videovinduet rundt, mens du bruger en anden app.

Picture in picture

IPad har haft Picture in picture-funktionalitet i et stykke tid nu, hvilket gør det nemt at afspille videoer eller foretage et FaceTime-opkald i et separat vindue, mens laver andre opgaver sideløbende. Nu lander Picture in picture funktionen også til iPhone med iOS 14, og du kan også flytte videovinduet rundt, mens du bruger en anden app.

iOS 14 og privatliv

Privatlivet er et andet fokuspunkt i den seneste iOS-opdatering, da Apple ønsker at presse appudviklere til at være mere gennemsigtige omkring, hvilke data de indsamler om brugerne, hvordan de bruges og hvad der deles med tredjepart til annoncesporing eller andre formål.

iPhones, der kører iOS 14, vil vise et tip i statuslinjen, hvis dit kamera optager, og du vil være i stand til at vælge mindre præcis lokationsporing og "opgradere" loginoplysninger til Log ind med Apple, hvis du selv ønsker det.

Siri gøres smartere

Siri fik lidt tiltrængt opmærksomhed i iOS 14. Blandt andet har det visuelle fået en overhaling, så Siri ikke længere dækker hele skærmen, men fungerer som et animeret overlay i bunden af skærmen. Af privatlivets fred køres alle tastaturdiktater på enheden med iOS 14. Siri udvides også med en Translate-app, der understøtter diktering og fungerer offline, så brugerne kan oversætte mellem 11 sprog ved lanceringen med mere på vej.

Apple Maps

Apple Maps er blevet opdateret med cykelvejledning, hvilket betyder bedre cykelnavigation – inklusiv anbefalinger der inkluderer ladestandere undervejs. Virksomheden har ligeledes tilføjet nye guides til steder at besøge sammen med et udvalg af hoteller og restauranter ved hjælp af anbefalinger fra etablerede tjenester.

CarPlay

CarPlay bliver opdateret med understøttelse til brugerdefinerede baggrunde og nye apps til parkering og EV-ladestationer. Men endnu vigtigere er, at Apple har tilføjet support til NFC-bilnøgler med CarKey API. Dette vil også gøre det muligt at dele disse legitimationsoplysninger med en anden person via iMessage, med forskellige niveauer af adgang, såsom at åbne bagagerummet, låse bilen op eller fuld kørselsadgang. 

Funktionalisten gemmer via Wallet beskyttet af Apples Secure Enclave og kommer også til iOS 13, hvor BMW 2021 5-serien er den første kunde på rejsen.

iMessage

iMessage får også opgraderinger, der starter med muligheden for at fastgøre samtaler øverst på din meddelelsesliste og inline svar på specifikke meddelelser til blandt andet gruppechats. Memoji er nu mere forskelligartet med nye frisurer, hatte og ansigtstrækninger.

Apple Find My

Med iOS 14 kommer også ny Apple Find My-funktionalitet til tilbehør fra tredjepart med understøttelse af nuværende end-to-end-kryptering, der bruges af Apple produkter.

AirPods

AirPods kan nu skifte mellem dine Apple-enheder automatisk, så de følger dig fra den ene enhed til den næste. Der er også en ny lydprofil til AirPods Pro, der skulle gøre filmoplevelsen sjovere.


Source: zollotech

 

Source & Image credit:

Apple

Vores partnere