Bowers & Wilkins Px7 S2e

Bowers & Wilkins Px7 S2e
Bowers & Wilkins er klar med deres Px7 S2e, som er en opdatering til deres tidligere Px7 serie. Px7 Serien er entry level serien fra Bowers & Wilkins. Vi har taget et kig på hvordan det klarer sig.

Specifikationer

 • Wearing style: Bluetooth Wireless Over-Ear Headphones
 • Drive units: 2 x 40mm dynamic full range bio cellulose driver
 • Microphones
 • 4x mics for ANC
 • 2x mics for telephony
 • Distortion (THD): <0.1% (1 kHz/10mW)
 • Battery type: Rechargeable Lithium Ion
 • Technical features
 • Hybrid Noise Cancellation
 • Ambient Pass-Through
 • Wear-Detection Sensor
 • Bluetooth® audio - Bluetooth 5.2 with aptX™ Adaptive
 • USB-C charging & audio interface
 • Battery life & charging: 30 hours playback, 7 hours with a 15 min charge
 • Net weight: 307g (without carry case)


En tur rundt om Bowers & Wilkins Px7 S2e

Designsproget for Bowers & Wilkins og deres headsets er ret fasttømret, og selv på tværs af Px7 og Px8 serierne går designet i høj grad igen. På det ydre kan det være svært at se forskel på Px7 S2e, og den tidligere version. Det er dog ikke en dårlig ting, da designet er stilfuld og gennemført. Man får altså et smukt headset med Bowers & Wilkins Px7 S2e. 

Bowers & Wilkins Px7 S2e ørepuder.jpg

Man står med et headset, der fra første færd føles gennemført. Materialerne er en kombination af aluminium, stof og kunstlæder og føles som høj kvalitet hele vejen rundt. Ørepuderne er med super blødt og behageligt memory foam. 

Ørekopperne kan drejes frit til begge sider og lægges fladt på bordet eller omkring nakken. Størrelsen kan justeres trinløst via hovedbåndet og konstruktionen føles solid og der er ingen knirkende materialer at spore. 

Justering af håndbånd på Bowers & Wilkins Px7 S2e.jpg

Vi har modtaget sættet i en Anthracite Black version, men det findes også i Cloud Grey, Ocean Blue eller Forest Green varianter. 

Farver.jpg

På venstre ørekop er der en enkelt knap, der skifter imellem mulighederne for Hybrid Noise Cancellation, Ambient Pass-Through eller ingen af delene aktiveret. 

Betjeneing af Bowers & Wilkins Px7 S2e.jpg

På den højre ørekop sker der lidt mere. Her finder vi en power og Bluetooth slider sammen med tre kontrolknapper, der bruges til at styre medie, volumen og opkald. Den midterste af de tre er meget praktisk forsynet med en tekstureret overflade, så de er lette at skelne fra hinanden. 

I bunden finder vi et USB C stik til opladning via det medfølgende kabel. Med til sættet er der også et USB C til 3,5 mm stik, som kan bruges hvis du ønsker at forbinde til enheder via 3,5mm jack stik. 

Det hele kan samles i det medfølgende opbevarings- og transportetui. 


Software

Hvis du vil tilpasse indstillingerne på Bowers & Wilkins Px7 S2e kan det ske gennem Bowers & Wilkins Music app’en på din telefon. 

Ret irriterende er det ikke muligt at bruge app’en uden at skulle oprette en konto hos Bowers & Wilkins. Irriterende detalje, da der tydeligvis ikke er nogen anden grund til det end dataindsamling. 

Hvorfor skal jeg logge ind.png

Via app’en har du mulighed for at se status på headsettet i forhold til forbindelse og batteristatus. Du kan også vælge at styre Hybrid Noise Cancellation eller Ambient Pass-Through via app’en. Der er dog ikke mulighed for at tilpasse niveauerne for nogen af dem. Det er enten tændt eller slukket.

I app’en er der også mulighed for at tilpasse et par indstillinger. Det er fx hvor følsom den indbyggede Wear Sensor skal være, eller om det overhovedet skal være aktiveret. 

Det er også muligt at tilpasse Quick Action knappen på venstre ørekop. Mulighederne er dog meget begrænset og det eneste du kan vælge mellem er, om den skal styre dine Environment Control eller om den skal aktivere Voice Assistant funktionen. 

Der er ingen muligheder for at tilpasse funktionerne på knapperne på højre ørekop. 

B&W tilpasning af knapper.png

Endelig er der også mulighed for at tilpasse lyden en smule. Der er dog ikke nogen reel EQ eller prædefinerede muligheder. I stedet er der en slider mulighed for Bass eller Treble niveauet på henholdsvis + eller - 6dB. 

Bowers & Wilkins Music app’en er altså helt fin at springe over, for andet end Firmware opdateringer, da mulighederne er ret begrænsede.

Det er dog også muligt at tilknytte forskellige High Res musik tjenester som Tidal, Deezer eller Qobuz. Den sidste tjeneste er der tilmed et tre måneders gratis medlemskab til, igennem Bowers & Wilkins Music app’en. 

Jeg har dog umiddelbart svært ved at se ideen i, at man skulle bruge tjenesterne igennem Bowers & Wilkins Music app’en og ikke bare igennem de respektive tjenesters egne apps. Er man tilmeldt nogen af tjenesterne, kommer der i Music app’en forslag og anbefalinger og man kan starte musikken direkte igennem Music app’en.

Igen ved jeg dog ikke hvorfor jeg skulle gøre det der, og ikke bare igennem tjenestens egen app, hvor alle funktioner er tilgængelige. 


Test

Jeg har testet Bowers & Wilkins Px7 S2e over en måneds tid, til en blanding af Musik, Podcasts og andre medier, som serier og YouTube via min telefon. 

I forhold til pasform og komfort har det været en fornøjelse at have Px7 S2e sættet på besøg. De lækre materialer og den gode byggekvalitet betyder, at sættet har været behageligt at have på selv i længere tid. Der har heller ikke været nogen problemer med ubehag som brillebruger, da de bløde ørepuder sikrer en god komfort der også. 

Eneste ulempe er, at de kan blive en anelse varme, men det er som regel en af de vilkår der følger med et over ear headset. 

Lyden i sættet er heldigvis mindst lige så god som komforten, og giver et rigtigt god lydbillede. Det når ikke helt den samme fantastiske kvalitet, som jeg oplevede med Bowers & Wilkins Px8 sæt, som jeg testede for et lille år siden. 

Etui til Bowers & Wilkins Px7 S2e.jpg

Det er dog ikke langt fra, og Px7 S2e giver et dejligt veldefineret billede, hvor selv de små detaljer i lyden kommer med. Selv ved høj volumen klarer sættet at levere en solid lyd, uden forvrængning. 

Man får gode niveauer af både bas, sammen med det mellem og høje register uden at nogen af delene mudre eller overdøver hinanden. Det betyder, at selv mindre og måske mere sarte detaljer i lyden kommer fint igennem. 

ANC delen på sættet er god, men ikke prisvindende. Det klarer rigtigt fint at sortere specielt dyb bas rumlen fra, som lyden af et tog- eller bilmotorstøj, mens den har lidt sværere ved at klare det højere register i støjen. 

Det er dog fortsat en god tilføjelse og vil være en gave at have med, hvis man bruger headsettet på rejser, hvor det kan ligge en fin dæmper på omgivelserne, så man kan nyde sin musik eller sine samtaler. 

ØRepuder med memory foam Bowers & Wilkins Px7 S2e.jpg

Helt som jeg oplevede med Bowers & Wilkins Px8, så er Pass-Through indstillingen også super god med Px7 S2e. Her får man næsten en oplevelse af ikke at have et headset på, men fortsat med muligheden for både at nyde musik og klart høre hvad familien laver i rummet ved siden af. 

En ting som er blevet klart bedre, end jeg oplevede med det dyrere Px8 sæt, er auto detection funktionen. Her stopper musikken automatisk, når man tager headsettet af eller bare løfter den ene ørekop væk fra øret. 

Design Bowers & Wilkins Px7 S2e.jpg

Der er en lille forsinkelse på, men det virker meget bedre end det lidt sporadiske resultat, jeg oplevede med Px8 sættet. 

Bowers & Wilkins angiver selv den forventede batteritid til 30 timer, hvilket efter min test ser ud til at ramme meget godt. Jeg har ikke haft brug for at oplade sættet i løbet af min test.


Pris

Jeg kan i skrivende stund finde Bowers & Wilkins Px7 S2e, med en online pris på lige under 2400 kroner. 


Konklusion

Bowers & Wilkins Px7 S2e er et fantastisk Bluetooth headset, der med gennemført design, gode materialer og lækker lyd til være en behagelig følgesvend til musik og samtaler de fleste steder. 

Den medfølgende Bowers & Wilkins Music app peger lidt i forskellige retninger, og burde efter min mening have flere muligheder for at tilpasse lyden efter personlige præferencer. 

Rum til tilbehør Bowers & Wilkins Px7 S2e.jpg

Heldigvis er lyden så god lige ud af kassen, at jeg personligt ikke følte noget behov for tilpasninger. 

Det hele rundes af med en fornuftig ANC og en rigtigt god Pass-Through. 

Opbevaringstaske til Bowers & Wilkins Px7 S2e.jpg

Til prisen får man et rigtigt godt headset, og vi lander med en endelig karakter på 9, for et solidt og gennemført headset. 


Godt: 

 • Lækre materialer
 • Gennemført design og byggekvalitet
 • God veldefineret lyd
 • Fornuftig ANC og rigtigt god Pass-Through


Skidt: 

 • Bowers & Wilkins Music app’en mangler lidt funktionalitet


Vores partnere