Cooler Master CH331: Test

USB 7.1 Master Gaming sound plug-and-play CH331 masterplus surround stereo headset Cooler
Vi skal have kigget på en af de produkter fra Cooler Master, som sørger for at udvide deres produktlinje yderligere. I denne test tager vi et nærmere kig på CH331, som er et kablet USB gaming headset, med virtual 7.1 surround sound og er lige til at sætte i computeren og spille, uden en masse forberedelse.

Inden vi kaster os ud i selve testen skal vi have kigget på specifikationerne, som jeg har fundet på Cooler Masters hjemmeside.      

Specifikationer på Cooler Master CH331

 • Type: Over-ear gamer headset
 • Frekvensgang: 20 – 20.000 Hz
 • Volume control: On cable
 • Drivers: 50mm 
 • Lydkontrol på headset: Lydstyrke, Mute
 • Stik: USB-A 
 • Kanaler: Stereo, 7.1 
 • Vægt: 294 gram w/o cable
 • Support for følgende: PC, Mac

Rundt om Cooler Master CH331

CH331 er et USB gaming headset, som kommer med aluminiumsramme, god komfort og virtuelt 7.1 surround sound. Du har mulighed for at slå RGB til eller fra på kontrollen, der sidder på ledningen. Cooler Master siger selv, at med CH331 får du det rene plug and play headset. 

sound Cooler masterplus stereo Master CH331 plug-and-play 7.1 Gaming headset surround USB.jpg

Tager vi et kig på indholdet, har vi selve headsettet, en aftagelig mikrofon og en manual. Ledningen på headsettet er fastmonteret, og kan derfor ikke tages af.  

USB surround CH331 Master Cooler 7.1 stereo plug-and-play masterplus sound headset Gaming.jpg

CH331 er sort, med et neutralt design. Selve bøjlen er i aluminium og er dækket med kunstlæder, med fyld til at give komfort til brugeren. 

USB stereo Master plug-and-play surround Cooler Gaming CH331 7.1 headset masterplus sound.jpg

Kopperne er er i en lidt mindre størrelse, men bliver kompenseret for meget fylde i selve puderne. Puderne er i kunstlæder, hvilket får gjort der stadig er god plads til ørerne, selvom de virker små. På kopperne har vi også Cooler Master logo og en cirkel som følger kanten. 

sound stereo Master Cooler masterplus Gaming headset 7.1 USB CH331 surround plug-and-play.jpg

Cooler Master har med CH331 valgt at sætte lydkontrollen på en lille controller, som sidder på kablet, fremfor som en integreret del af headsettet. Her har vi mulighed for at indstille lydstyrke, mute lyd og mikrofon, samt tænde og slukke RGB på kopperne. 

sound surround stereo USB Master Gaming 7.1 headset Cooler masterplus CH331 plug-and-play.jpg

Mikrofonen kan afmonteres fra headsettet. Mikrofonen er omnidirectional hvilket gør den fanger lyden hele vejen rundt om mikrofonen.  

PXL_20221031_080743643.MP.jpg

PXL_20221031_080751587.MP.jpg

Software

Inden vi kommer til testen, skal vi igennem MasterPlus, som er softwaren der er med til at drive CH331. Så selvom Cooler Master selv siger headsettet er lige til plug and play. Så har vi stadig muligheden for at lave indstillinger, hvis vi ønsker. 

Første menu er ”Sound”. Her har vi mulighed for at indstille equalizer, og skabe lyd profiler. Fra start har vi allerede Game, Movie og Pop music. 

masterplus stereo plug-and-play Master CH331 headset 7.1 sound USB surround Gaming Cooler.png

Den næste menu er 7.1 surround sound, som manuen fortæller, så er det her vi kan aktivere 7.1 surround sound, fremfor stereo. 

masterplus headset USB Master CH331 sound stereo surround plug-and-play 7.1 Cooler Gaming.png

Testen – Lyden, brugen og komfort

Vi er nu klar til selve testen, hvor jeg vil gå igennem komforten, lyden både med musik og under spil for at se hvordan CH331 fra Cooler Master klare sig. 

7.1 sound CH331 plug-and-play stereo surround Master USB Gaming headset Cooler masterplus.jpg

Hvis vi starter med selve komforten, så klare CH331, sig ganske udmærket. De store kopper, gør at ørerne nemt bliver dækket til, uden at det føles ubehageligt. De har en meget lav vægt, hvilket tydeligt kan mærkes. Puderne i kunstlæder, gør dog også, der hurtigt genereres varme, og over længere tid, fik jeg dog behov for lige at få dem af, for at det ikke blev for varmt. 

Kigger vi videre på lyden, starter vi med musikken. Headsettet har en stor mængde bas i sig, og diskanten får ikke rigtig lov til at slå igennem, hvilket godt kan skabe noget en lyd, hvor det bliver meget bas tungt og mudret at høre på. Selv med lidt forskellige sange, følte jeg ikke rigtig musikken blive omsluttet, og mange toner i musikken forsvandt i headsettet. 

7.1 surround Master plug-and-play USB Cooler stereo headset masterplus sound Gaming CH331.jpg

Går vi videre til spil, så bruger jeg her Rainbow Six: Siege, som reference punkt for de headsets som bliver testet. Det giver mig en fornemmelse af lyden når der fjenden går rundt, eksplosioner og skud. Her klarer headsettet sig fint, men det er også kun det. Jeg har til dels en fornemmelse af lydende med fodtrin omkring mig, men jeg oplevede dog problemer med at kunne lokalisere korrekt, og jeg fik kun en fornemmelse af hvilken retning de befandt sig. Andre spil, hvor der var tale i, havde jeg samme følelse som musikken, hvor headsettet igen føltes mudret i lyden. 

Pris

Det har ikke været muligt at finde CH331 fra Cooler Master under testen, men vi er blevet oplyst om en MSRP på 44.99€, hvilket sætter et prisskilt omkring 335,- DKK. 

headset Master Cooler 7.1 USB stereo surround Gaming plug-and-play sound CH331 masterplus.jpg

Ønsker du at læse mere omkring CH331 fra Cooler Master, kan du klikke på banneret ovenover. 

Konklusion

Det er blevet tid til slutningen af testen på CH331 fra Cooler Master. Et headset som sørger for at have et billigt prisskilt på sig, det er selvfølgelig sat ind som en fordel, men det er lige før jeg føler det også skulle have været under knap så godt. For i dette tilfælde er jeg bange for Cooler Master, har prøvet at gøre det for billigt, og det er gået lidt udover lyden. 

Selvom headsettet kommer med en masse gode fordele, som blandt andet at kunne bruges med det samme uden direkte software og har en god vægt og til dels god komfort, udover varmen. Så er der rigtig meget kompromis med den overordnet lyd, hvor jeg ved Cooler Master sagtens kan lave bedre end dette. 

Jeg kan acceptere at headsettet ikke vil være det perfekte til musik, med mudret lyd, pga. dårlig diskant, og for meget bas. Men desværre oplevede jeg også at det gik udover lyden i spil, hvor det ikke gav mig den bedste lyd, ikke fordi det var utåleligt, men hvis jeg virkelig skal forsvinde ind i et spil, kræver det også et headset som giver mig den fulde oplevelse i kombination med grafik, gameplay og lyd. Hvor her vil CH331 mere være et alternativ for at få et billigt headset, men hvor kravene til lyden er utrolig lave. 

Det gør også at jeg slutter testen af med at give en score til CH331 fra Cooler Master på 7 ud af 10. I dette tilfælde er det for mig en ommer fra Cooler Master. For meget bas og for lidt diskant, har gjort de ikke rammer et lyd billede som giver den fede oplevelse under et spil. 

Godt

 • Okay lyd
 • Neutralt design
 • Behøver ikke brug af software
 • Komfort
 • Vægt
 • Pris

Knap så godt

 • Lyden kan godt virke mudret i nogle spil og musik
 • Softwaren virker ustabil

Score: 7

USB 7.1 Master Gaming sound plug-and-play CH331 masterplus surround stereo headset Cooler.jpg


Vores partnere