Creative Sound Blaster Blazer V2

Blaster Creative Sound comfort Wire Headset multi-platform Gaming Blazer plug lightweight V2 play
Vi har været i gang med flere produkter fra Creative, med blandt andet en soundbar, USB DAC, hvor vi nu denne gang skal tage et kig på en af deres headset. Headsettet er deres Sound Blaster Blaze V2, og går efter et lidt mere at være mere budget venligt.

Inden vi kaster os ud i selve testen skal vi have kigget på specifikationerne, som jeg har fundet på Creatives hjemmeside.      

Specifikationer på Sound Blaster Blaze V2

 • Type: Over-ear gamer headset
 • Frekvensgang: 20 – 20.000 Hz
 • Volume control: On cable
 • Drivers: 40mm 
 • Lydkontrol på headset: Lydstyrke, Mute
 • Stik: 3.5mm Stereo input 
 • Kanaler: Stereo, 7.1 
 • Vægt: 187 gram w/o cable
 • Support for følgende: PC, Mac, PS, Xbox. Android, iOS, Switch.

Rundt om Sound Blaster Blaze V2

Sound Blaster Blaze V2 er et kablet gaming headset fra Creative. Det gør brug af 3.5mm jackstik. Det har en lav vægt, som sørger for høj komfort og med kontrol af lyden monteret på ledningen, kan du nemt justere lydniveauet under spillet. Headsettet byder på nemt plug and play, og kræver ingen justeringer før du er i gang. 

Blazer plug V2 comfort play Blaster multi-platform Sound Creative lightweight Gaming Wire Headset.JPG

Tager vi et kig på indholdet, har vi selve headsettet, en aftagelig mikrofon og en manual. Ledningen på headsettet er fastmonteret, og kan derfor ikke tages af.  

Gaming Sound Wire Blaster comfort Headset Blazer lightweight V2 Creative play plug multi-platform.JPG

Sound Blaster Blaze V2 er sort, med et neutralt design. Selve bøjlen virker til at være i plastik, som resten af headsettet. Det er dækket med stofpuder, ved rammen. 

plug comfort Headset Gaming multi-platform lightweight Blaster Sound play Blazer Creative Wire V2.JPG

Kopperne er er i en lidt mindre størrelse, de formår dog stadig at få dækket ørerne til, og har en fornuftig komfort med stofpuderne på kopperne. På kopperne har vi også teksten ”SB” i sølv. 

Gaming V2 comfort multi-platform Blazer play Headset lightweight Sound Creative Blaster Wire plug.JPG

Creative har med Sound Blaster Blaze V2 valgt at sætte lydkontrollen på en lille controller, som sidder på kablet, fremfor som en integreret del af headsettet. Her har vi mulighed for at indstille lydstyrke og mute/unmute mikrofon. 

Creative Gaming Wire play Headset lightweight multi-platform comfort Blazer plug Sound V2 Blaster.JPG

Mikrofonen kan afmonteres fra headsettet. Mikrofonen har noise-cancelling, som sørger for at fjerne unødvendig støj, så dine teammates kun kan høre dig. 

Headset Blazer Gaming Creative lightweight multi-platform plug play Sound comfort Wire Blaster V2.JPG

lightweight Blaster plug comfort Wire V2 Gaming Blazer play Creative multi-platform Sound Headset.JPG

Testen – Lyden, brugen og komfort

Vi er nu klar til selve testen, hvor jeg vil gå igennem komforten, lyden både med musik og under spil for at se hvordan Sound Blaster Blaze V2 fra Creative klare sig. 

Hvis vi starter med selve komforten, så er det svært at sætte en finger på Blazer V2. Vægten i sig selv gør at headsettet ikke ligger pres på hovedet. Ved siden af det, hvis man godt kan lide et headset som sidder til uden at klemme, så gør formen også at Blaze V2 klare denne del. Jeg kan dog godt have min tvivl omkring kvaliteten, hvis man har et markant større hoved, da headsettet ikke føles så fleksibel på den front, ved at være meget plastik. 

Går vi videre til lyden, så mærkes det hurtigt headsettet er et mere budget venligt. Lyden føles okay, men det er ikke fordi den rigtig slår igennem på musikken. Her mangler jeg en del bas og diskant. 

Kigger vi på spil delen, hvor jeg gør brug af Rainbow Six: Siege, som re reference punkt for de headsets som bliver testet, giver det lidt samme oplevelse. Selve lydoplevelsen er fin, men igen så manglede jeg de små detaljer, hvor blandt andet fodtrin kom frem, eller jeg havde en fornemmelse af hvor fjenden befandt sig. Jeg endte flere gange med at blive overrasket over fjendens placering, som pludselig stod og skød på mig. 

Efter at have haft Sound Blaster X1 DAC til test, blev jeg fristet til at montere headsettet via denne. Creative siger selv det skulle være muligt at bruge deres Creative App med Sound Blaster Blaze V2, jeg havde dog ikke held med at få den til at finde headsettet. Derfor gik jeg til deres DAC, som fik rigtig godt liv i headsettet. Selvom jeg stadig godt kan høre forskel på kvaliteten på det headset jeg til dagligt bruger og dette, så formåede det stadig at få liv i oplevelsen. Pludselig blev lyden meget mere fyldig og basen fremtræden i musikken. 

Pris

Under testen ser det ud til at Sound Blaster Blaze V2, kun kan købes direkte hos Creative, med en pris på 45€, hvilket er svarende til omkring 335,- 

plug Blazer Creative play comfort Gaming lightweight Headset Blaster Wire multi-platform Sound V2.png

Ønsker du at læse mere omkring Sound Blaster Blaze V2 fra Creative, kan du klikke på banneret ovenover. 

Konklusion

Selvfølgelig kan vi ikke forvente den helt store lydoplevelse af et headset, med en pris på 335,- kroner. Det er heller ikke fordi lyden er ringe, men som skrevet under testen, så formår headsettet ikke rigtig at komme udover stepperne og skabe en dynamisk oplevelse, hvor lyden har en god dybde. Det er tydeligt at hører budgetdelen af headsettet bliver smittet af på selve lyden. 

Selvom jeg havde headsettet igennem Creatives egen DAC, hvilket også løftede lyden markant, kommer denne del dog ikke til at have en betydning for scoren, som vi kommer til om lidt. 

Creative reklamere selv med at Blazer V2 kan bruges sammen med deres App, men jeg formåede ikke at få den til at kunne finde headsettet. Om dette kunne have skabt tæt på samme oplevelse, som med DAC, tror jeg dog ikke, men det kunne måske stadig have skabt en smule mere dybde i headsettet. 

Komforten var god, og specielt den lave vægt, er en løftet tommelfinger herfra. Det skaber et headset som er behagelig, også over længere tid. Det er desværre ikke alene nok for at komforten er god, og hvis man er tvunget til at købe en DAC for at få ekstra lyd ud af headsettet, begynder vi i forvejen at nærme os nogle af de dyrere headsets som findes på markedet. 

Jeg slutter testen af med at give Sound Blaster Blaze V2 en score på 7 ud af 10. Headsettet kan være et fint begynder headset, eller hvis du er tvunget til at være på et stramt budget. Men desværre så viser det også, man får hvad man betaler for. I dette tilfælde lyd, med manglen på bas og diskant. Samt en dårlig K/D score i Rainbow Six: Siege. 

Godt

 • Okay lyd
 • Neutralt design
 • Behøver ikke brug af software
 • Komfort
 • Vægt
 • Pris
 • Virker til flere platforme

Knap så godt

 • Lyden virker flad uden en DAC
 • Føles som ren plastik hele vejen rundt
 • Kunne ikke få Creative App til at finde Blazer V2

Score: 7

Blaster Creative Sound comfort Wire Headset multi-platform Gaming Blazer plug lightweight V2 play.JPG


Vores partnere