ROCCAT ELO 7.1 AIR: TEST

Truspeak Wireless Superhuman surround Air sound Roccat 2.4ghz Elo 7.1 Headset Gaming 50mm Hearing
Roccat er kommet en med en ny serie af headsets. Fælles for dem alle er de hedder det samme, men der er alligevel en forskel på dem. Serien er Elo, hvor de er kommet med Elo stereo, Elo 7.1 USB og Elo 7.1 Air. En model i hver prisklasse og til forskellige ønsker om features, hvor Elo 7.1 Air er den model med flest features.

Vi skal i dag kigge på sidstnævnte, nemlig Roccat Elo 7.1 Air, et headset som byder på 7.1 surround sound mulighed. Elo 7.1 Air kommer med teknologi fra Turtle Beach, samt en masse andet som skal give brugeren den bedste lyd og udover alt det, er headsettet trådløst. 

Inden vi går videre skal vi have kigget på specifikationerneSpecifikationer på Roccat Elo 7.1 Air

 • Type: Trådløst over-ear gamer headset
 • 2.4 GHz trådløs tilslutning 
 • Frekvensgang: 20 – 20.000 Hz
 • Volume control: On Ear Cup
 • Drivers: 50mm
 • Lydkontrol på headset: Mic mute, lydstyrke
 • Truspeak microphone
 • kundstlæder på ørebøfferne
 • 24 timers batteri levetid
 • Support for følgende: PC


Rundt om Roccat Elo 7.1 Air

Roccat Elo Air 7.1 kommer i en sort kasse. Midt på kassen har vi et billede af headsettet, med et meget tydeligt Roccat Logo RGB i fokus. Ved siden af kan vi se den lille USB-adapter, som giver os 2.4Ghz forbindelse til computeren. Oppe i venstre hjørne har vi Roccat logo, sammen med navnet på headsettet, nemlig Elo 7.1 Air. 

ROCCAT ELO 7.1 AIR

Hvis vi vender kassen om, bliver vi mødt af et nyt billede af headsettet, sammen med en masse informationer. Roccat Elo 7.1 Air har selvjusterende bånd, aftagelig mikrofon, memory foam i kopperne, og – en positiv ting – USB-C oplader kabel. En anden feature som kommer med headsettet, er ”Superhuman hearing” en teknologi som kommer fra Turtle Beach. Efter deres opkøb af Roccat, har de overført denne teknologi til Roccat. 

ROCCAT ELO 7.1 AIR gaming

Vi skal selvfølgelig have et nærmere kig på indholdet. Nedenfor har vi fået alt fra kassen ud. Udover Roccat Elo 7.1 Air, medfølger USB-C oplader kabel, USB-adapter til 2.4Ghz forbindelse, aftagelig mikrofon og quick start guide. 

ROCCAT ELO 7.1 AIR gaming headset

Kigger vi nærmere på den medfølgende USB-adapter sammen med ledningen, kommer der ikke noget unikt her. USB-adapteren har Roccat logo på sig, sammen med en lille LED. Oplader kablet er som sagt med USB-C, og har en bekvem længde på 2 meter, hvilket gør det muligt at oplade Roccat Elo 7.1 Air, mens det er i brug. 

ROCCAT ELO 7.1 AIR gamer headset 7.1

Vi vender tilbage til Roccat Elo 7.1 Air. Selve bøjlen er af metal, og har nedenunder et fleksibelt hoved bånd som tilpasser sig hovedet. Roccat har valgt et stilrent design med den sorte farve, som kun brydes af ”ELO” mærket på begge sider, sammen med RGB-logoerne på begge kopper. 

Air Elo sound Roccat 2.4ghz surround Wireless 50mm Superhuman 7.1 Headset Gaming

Kopperne på Elo 7.1 Air har en god størrelse, hvor der er plads til de flestes øre. Puderne er i kunstlæder. Dette gør selvfølgelig at de er nemmere at rengøre, men det kan godt give et problem,  at varmen ikke kan slippe væk fra ørerne over længere tids brug. 

Air Superhuman surround Truspeak 50mm 2.4ghz Gaming Wireless gamer Hearing Roccat Elo 7.1 sound earcups

Kigger vi nærmere på kopperne, har Roccat valgt at centrere alle knapper og tilslutninger på den venstre kop. Hvis vi starter fra toppen, har vi et drejehjul til at styre lydstyrken på headsettet. Efterfølgende har vi drejehjul til ”mic monitoring”, det er muligt at indstille hvor meget du skal kunne høre din egen stemme når du taler i mikrofonen. Dette må være en meget fed feature, i forhold til at kunne høre sin egen stemme, så man ikke råber ind i mikrofonen. Herefter kommer mute knappen, tænd knappen og til sidst oplader stik med USB-C indgang. Længere fremme sidder indgang til mikrofonen, hvilket er det næste vi skal kigge på. 

Hearing 50mm Wireless Elo Air Gaming Roccat 2.4ghz Superhuman Headset 7.1 surround Truspeak sound

Mikrofonen er som tidligere nævnt aftagelig. Roccat har gjort så mikrofonen kun kan sidde på en måde i headsettet, hvilket også gør at det ikke er muligt at montere den forkert. Den er temmelig fleksibel, og kan justeres i alle retninger. Elo 7.1 Air gør brug af TruSpeak teknologi, som ifølge Roccat giver en klar lyd af din stemme, så den ikke kommer til at blive forvrænget online. 

Headset Elo 7.1 Roccat 2.4ghz Superhuman Air surround Hearing Wireless 50mm sound Truspeak Gaming trådløs

Softwaren – Roccat Swarm

Inden vi går videre til selve testen, skal vi have tilsluttet headsettet, og kigget på Roccat Swarm, som er deres software til at indstille det. Så snart headsettet er blevet tilsluttet får den automatisk synkroniseret med softwaren som finder Elo 7.1 Air. Swarm byder på to menuer, ”Indstillinger” og ”Oplysning”. Vi starter med at kigge på den første. 

 

Indstillinger er her vi kan justere alt det tekniske på headsettet. Øverst oppe bliver vi mødt af en equalizer, med installerede indstillinger nedenunder. Ved siden af har vi muligheden for at ændre samplingfrekvens, justere for stemmeklarhed, lydklarhed, samt styre bassen og dens niveau. 

Roccat Elo air gamingheadset

Hvis vi bevæger os længere ned, bliver vi mødt af flere indstillinger. Vi kan indstille headsettet fra stereo til 7.1, stille på mic monitoring, samplingfrekvens på mikrofonen og selve lydstyrken. 

Air Hearing 50mm Truspeak Gaming sound Roccat Superhuman 2.4ghz Elo Wireless surround 7.1 hørertelefoner

Nederst kan vi se batteristatus på headsettet, nulstille indstillinger og til sidst sætte ”Superhuman Hearing” til eller fra. 

Superhuman Hearing Roccat Elo Air

Går vi videre til ”Oplysning” er det her vi kan ændre på RGB farverne på headsettet, sammen med hvilken mode den skal køre i. Der er ikke mange andre indstillinger her, som kan gøres godt med. 

Superhuman Elo Hearing Roccat mic gaming

Roccat Swarm er en nok en af de softwares, hvor der er flest indstillinger at lege med på sit headset. Om alle er nødvendige kommer nok an på den individuelle, men der er ingen tvivl om, for personen som gerne vil ændre på de mindste ting, at de har muligheden for at gøre det her med Roccat Swarm og Elo 7.1 Air. 


Testen – Lyden, brugen og komfort

Det er selvfølgelig blevet tid til at vi skal i gang med selve testen af Roccat Elo 7.1 Air. Jeg vil prøve at komme ind på min oplevelse omkring komforten og selvfølgelig hvordan lyden er. 

surround Superhuman Roccat Elo Wireless Hearing sound 50mm Headset Roccat Truspeak Elo 7.1 2.4ghz Gaming Air design

Selve headsettet sidder godt fast, og hele konceptet omkring at den er fleksibel og kan justeres efter hovedet, fungerer rigtig godt. Jeg oplever dog, at den ikke formår at fordele vægten fra headsettet, som vi oplever ved SteelSeries, som gør brug af et lignende design. Det kan for nogen være en god ting, da man heller ikke er i tvivl om, at headsettet sidder godt fast. Selve kopperne sidder godt til ørene og lukker meget lyd ude, hvilket også gør playback funktionen fra ”Mic monitoring” til en praktisk ting – til at åbne lidt op ude fra.  Superhuman Wireless 7.1 Elo Truspeak pasform sound surround Roccat Headset 2.4ghz 50mm Air.jpg

Når vi så kigger på lyden har jeg også en overordnet god oplevelse med Elo 7.1 Air. Det er selvfølgelig blevet testet i noget musik, og nogle forskellige spil, specielt FPS. Jeg har selvfølgelig prøvet at aktivere ”Superhuman Hearing” featuren, for at se om det gav ekstra til spillet og gjorde, at små ting som fodtrin blev forstærket. Funktionen i sig selv fungerer også efter hensigten med at få forstærket lyden i forhold til fodtrin og give en bedre idé omkring, hvor fjenden befinder sig. ”Desværre” nedsætter det også lyden på skud, hvilket giver en lidt flad fornemmelse, når man spiller. Det er måske mere casual gameren som taler her, hvor for en person som spiller for at vinde, er våbnets lyd måske ikke første prioritet, og her giver featuren lidt ekstra. 

Superhuman Roccat Gaming 7.1 surround Headset Truspeak sound 50mm Elo Air Wireless 2.4ghz.jpg 

Hvis man deaktiverer ”Superhuman Hearing” funktionen, får man et headset som giver en fyldig lyd og en lækker oplevelse til os som bare ønsker lyden skal være god, når vi sidder og spiller vores favoritspil. Equalizeren har så mange muligheder, så man hurtigt kan gøre brug af den, og få det ekstra lydbillede til at få en god oplevelse med spillet og blive helt opslugt. 

Med musikken klarede Elo 7.1 Air også opgaven her. Det er ikke fordi, det er et headset som klarer sig bedre end så mange af de andre mærker på markedet, men det fungerede som det skulle. Stemmerne var klare og bassen var dyb – jeg valgte dog her at indstille headsettet til ”Balanceret” for at lade headsettet arbejde mest. 

Mikrofonen på Elo 7.1 Air har jeg heller ikke noget negativt at sige om. Den fungerer uden problemer. Sammen med softwaren som giver mulighed for at justere støjreduktion, og ændre på indstilling om mikrofonen skal sende med 44.1KHz eller 48KHz. 

Inden vi bevæger os videre fra testen til prisen og konklusionen, slutter vi af med en lille opsamling. Min oplevelse omkring headsettet Roccat Elo 7.1 air, har været overordnet positiv. Headsettet har klaret jobbet både hvad angår gaming, men også musik, hvor det leverede over standard. Hvad angår batteritiden på 24 timer, rammer Roccat også meget rigtigt her. Efter en uges brug, med et par timer om dagen, har jeg stadig ikke haft det til opladning.

Truspeak Wireless Superhuman surround Air sound Roccat 2.4ghz Elo 7.1 Headset Gaming 50mm Hearing.jpg

 

Pris

Per dags dato den 05-11-2020, står Roccat Elo 7.1 Air med en pris på 788,- DKK, hvilket må siges at være en rigtig god pris. Med den pris ligger vi i den lave ende af trådløse gaming headsets. 

Truspeak Elo Headset Air Superhuman 7.1 50mm Hearing 2.4ghz surround sound Roccat Gaming Wireless.jpg

 

Konklusion

Det er selvfølgelig blevet tid til sidste del af testen, nemlig konklusionen. Jeg vil starte med at sige, at hele oplevelsen omkring Roccat Elo 7.1 Air har været positiv. Det er helt klart en god kandidat, når vi kigger på de mere prisvenlige headsets i den trådløse kategori. 

Hvis vi starter med at kigge på det, hvor jeg føler Roccat Elo 7.1 Air skulle have gjort det bedre, må det være omkring selve komforten på headsettet. Selvom deres mekanisme, ved at gøre brug af en bånd som er fleksibelt, justeres selv, så føles det dog ikke som om Roccat har ramt helt rigtigt med denne løsning. Vægten bliver ikke fordelt optimalt, og det kan derfor føles som at headsettet virker tungt. Når de også har valgt at kalde et headset for ”Air” i navnet, kan jeg undre mig over valget af kunstlæder til kopperne, det giver ikke følelsen af et headset som byder til ”Air” som burde være let for hovedet. Det er selvfølgelig en smagssag, om man vil have headset med kunstlæder eller stof.  

Når det så er sagt, så sidder headsettet godt fast, og dets kunstlæder med memory foam sidder blødt til ørene, hvilket gør det til en behagelig oplevelse, for den del. Roccat Elo 7.1 Air er blevet forsynet med en masse features til at styre blandt andet lydstyrke og Mic monitoring, hvilket jeg synes er smart at have lige ved hånden. Udover det så har Elo 7.1 Air USB-C som oplader stik, det kan de kun få ros for at gøre. Det gør også at headsettet hurtigt er klar til brug igen ved en opladning. 

Selvom det ikke er min første prioritet til at høre musik på, er det heller ikke der Roccat vil hen med headsettet. Det er tydeligt at mærke, at det henvender sig til gaming, og jeg vil næsten påstå, at de prøver at komme ind og ramme Esports genren med det. Blandt andet ved at de har valgt at gøre brug af Turtle Beach teknologien med ”Superhuman Hearing” og har givet så mange indstillinger i deres software til Equalizeren. 

Det er helt klart et headset som leverer mere end prisen byder på. Men det bliver også løftet op af den software som Roccat har liggende bag ved. Jeg vil også mene det er et headset som prøver at komme ind på selve Esports markedet, for de mere konkurrence præget spil, fremfor den mere casual gamer, som ønsker et trådløst headset. 

Elo 7.1 Air fra Roccat har vist sig at være et headset som leverer et stabilt resultat, hvilket også gør det ender med at få en score på 8/10 sammen med Safe buy. Denne score er valgt på baggrund af, at Roccat kommer med et headset som leverer mere end hvad der kan forventes i det prisleje som Roccat Elo 7.1 Air står til. De har valgt at gøre brug af USB-C som oplader kabel, hvilket mange dyrere headsets ikke formår at gøre. Batteritiden er i den gode ende. Desværre så trækker det også ned, at vi ikke kan komme uden om, at Elo 7.1 Air føles tungt – på trods af et design som skulle give en anden følelse. 

Godt

 • Overall god lyd
 • Lækkert design
 • USB-C kabel
 • Mange muligheder med Swarm software
 • Memory foam
 • Batteritiden

Knap så godt

 • Kan godt føles tungt

Vores partnere