EPOS H6PRO Closed: Test

sound Acoustic Headset Closed EPOS H6PRO High-quality Gaming
Vi har fået en forsendelse fra EPOS, med lidt forskellige modeller, både Open og Closed headset, og et eksternt lydkort. I denne test tager vi et kig på EPOS H6PRO Closed, et headset der sørger for at lyden holdes inde i headsettet. Vi tager selvfølgelig et nærmere kig på om et lukket headset er mere velegnet til nogle opgaver frem for et åbent.

Inden vi kaster os ud i selve testen skal vi have kigget på specifikationerne, da EPOS ikke har dem stående på hjemmesiden eller på selve produktæsken, har vi fået informationen direkte fra EPOS.     

Specifikationer på EPOS H6PRO Closed

 • Type: Over-ear gamer headset
 • Frekvensgang: 20 – 20.000 Hz
 • Volume control: On Ear Cup
 • Drivers: 42mm 
 • Lydkontrol på headset: Lydstyrke
 • Stik: 2 x 3.5mm og 1 x 3.5mm
 • Kanaler: Stereo 
 • Vægt: 322 gram
 • Support for følgende: PC, Mac, Playstation 4 og 5, Xbox, Nintendo Switch og mobil

Rundt om EPOS H6PRO Closed

H6PRO Closed kommer i en sort kasse. På fronten har vi billede hvor vi kan se den ene side af headsettet. Oppe i højre hjørne har vi EPOS logo, og i modsatte hjørne har vi navnet H6PRO, med lille skrift ovenover navnet, har vi Closed acoustic, gaming headset. Hvilket er den eneste indikation på at det er et lukket headset. 

Headset Closed H6PRO Acoustic Gaming EPOS sound High-quality.jpg

På bagsiden bliver ikke meget klogere omkring specifikationer eller anden information omkring hvad headsettet har at byde på. EPOS har valgt at komme med en lille tekst, som mere skaber en historie omkring hvorfor du skal vælge deres headsets. Udover det har vi et billede med hele headsettet, og nogle punkter omkring mikrofonen som kan tages af, designet som er lukket og der er blevet brugt kvalitets materialer.  

Acoustic EPOS sound High-quality Closed H6PRO Headset Gaming.jpg

Tager vi et kig på indholdet, har vi selve headsettet, to ledninger med jackstik, den ene har kun ét jackstik, hvor den anden har dobbelt. Det kommer an på hvilken enhed headsettet skal bruges til, som afgør ledningen. Udover det har vi to små plader, som kan bruges til at sættes på i stedet for mikrofonen og til sidst nogle manualer. 

EPOS Gaming Closed H6PRO Acoustic Headset sound High-quality.jpg

H6PRO Closed er sort med mørkeblå nuancer, og har et meget stilrent design, som kun bliver brudt enkelte steder med enten EPOS logo i en mørkere sort. På selve bøjlen er der på den ene side teksten EPOS og den anden H6PRO. På selve bøjlen er det fast kunstlæder med skum indvendigt.  

Headset EPOS H6PRO High-quality Acoustic Gaming Closed sound.jpg

Kopperne er store, og har god plads til ørerne. De er monteret med kunstlæder som hjælper med at skabe det lukket design, i kombination med at kopperne også er lukket helt af, som sørger for at lyden bliver i headsettet. 

EPOS Gaming Headset High-quality Acoustic H6PRO Closed sound.jpg

På højre kop er det muligt at justere lydstyrken. Knappen er en del af designet og er diskret bygget ind i headsettet. Der er ikke andre justeringsmuligheder på headsettet ellers. 

High-quality Headset Gaming EPOS H6PRO sound Acoustic Closed.jpg

Mikrofonen kan afmonteres fra headsettet, og har funktionen ”lift to mute”. Det gør at den muter automatisk når den sættes op af headsettet. Mikrofonen er bidirectional hvilket gør den fanger lyden fra to steder. 

High-quality Headset EPOS Closed Acoustic sound H6PRO Gaming.jpg

Closed High-quality Acoustic sound H6PRO Headset EPOS Gaming.jpg

Testen – Lyden, brugen og komfort

Hvis du har læst vores test af H6PRO Open, har du også opdaget, at der ikke er meget forskel. Hverken på indpakningen eller hardwaren bag ved headsettet. Der hvor den store ændring kommer er i designet, hvor puderne på kopperne er ændret, og selve materialet på kopperne er blevet lukket af. 

Det gør selvfølgelig også noget for komforten, for pudernes ændring har gjort at de er lidt mere lukket, og det betyder også mere varme generering, da det ikke kan få lov til at slippe ud. Det føles dog de kompensere lidt ved at puderne føles mere bløde i stedet. For mig kunne jeg bedre lide de mere åbne puder, som gav luft til ørerne fremfor det lukket. Udover det er komforten meget lig H6PRO Open, og jeg syntes headsettet sidder rigtig godt på hovedet, selvom det har været en stigning i vægt på nogle få gram. 

Går vi videre til lyden, så er meningen H6PRO Open skal brillere i musikken og H6PRO Closed vil være mere egnet til gaming. Da jeg startede musikken og skiftede over til H6PRO Closed, kan jeg kun bekræfte den påstand. Selvom musikken var okay, så føltes det som om lyden pludselig blev holdt tilbage. Det lukkede design skabte lidt mere bas i musikken, og det føltes som om stemmerne blev lidt mere grumset at høre på. 

Videre til gaming, hvor H6PRO Closed så skulle være i sit rette element, så rammer det også rigtigt her. For der er ingen tvivl om at H6PRO Closed klart er at foretrække. Fodtrin lød bedre, og der var en generelt bedre lydfølelse i spillet med det lukket headset. 

Jeg vil vende tilbage til forskellen mellem åbent og lukket headset nede i konklusionen, for det skabte en overraskelse for mig, at to ens headsets kunne skabe så forskellig en lyd. 

sound Acoustic Headset Closed EPOS H6PRO High-quality Gaming.jpg

Pris

H6PRO Closed fra EPOS har et prisskilt på 1499,- DKK, hvilket godt kan virke til at være i den høje ende.   

Closed Headset Gaming sound Acoustic H6PRO EPOS High-quality.png

Ønsker du at læse mere omkring H6PRO Open fra EPOS, kan du klikke på banneret ovenover. 

Konklusion

Vi er noget til sidste del af vores test. Normalt plejer jeg kun at fokusere på headsettet alene, men ved at vi tidligere har EPOS eget modsvar til test nemlig H6PRO Open er det også oplagt at sætte de to en smule mod hinanden. Det er også værd at tage med at de to headsets ikke er konkurrenter til hinanden, for de fokuserer på to vidt forskellige ting. 

H6PRO Closed kommer med lige så god en oplevelse som H6PRO Closed, hvor både komfort, materialer er helt i top, og jeg har svært ved at sætte en finger på det. Selvfølgelig er jackstik en ældre teknologi, og det kan godt skabe nogle problemer kontra USB-A eller USB-C. Det sætter også nogle krav til selve headsettet og det lydkort som bruges til styre det. Der er dog ingen tvivl om at folkene hos EPOS har sørget for at headsettet levere sit yderste og kommer med en god lyd om du skal game eller høre musik. 

H6PRO Closed henvender sig selvfølgelig primært mod FPS-gameren, og det er også den eneste målgruppe, hvor jeg vil mene de skal gå efter det lukket headset. Hvor alle andre gamere, burde tage det åbne headset. For selvom de har hver sine fordele, så følte jeg at H6PRO Open klarede det langt bedre ved musikken og stadig havde god lyd til gaming. Hvor H6PRO Closed, kun havde en okay god lyd til musikken, men god lyd til spil. Her hvor marginalen af bedre lyd i spil, vil jeg ikke menes opvejes i forhold til den langt bedre lyd i musik som kan fås ved det åbne headset.


Så selvom at de henvender sig til hver sin opgave, så kan vi ikke komme udenom at det er de færreste som vælger at købe to headset an på om de hører musik eller spiller, og det gør også at H6PRO Open vil være den bedre til allaround gaming, hvor H6PRO Closed klare sig bedst til FPS gaming. 

Når det så er sagt, så slutter jeg testen af med at give en score på 9 ud af 10, for det er stadig et headset som leverer en utrolig god lyd og den klare opgaven rigtig godt, når vi specielt tænker på at headsettet skal være bedst til gaming, som det også var.

Godt

 • God lyd til spil og musik
 • Flot design
 • Gør ikke brug af software
 • Komfort
 • Vægt

Knap så godt

 • Pris

Score: 9 + ”Great Product”

sound Acoustic Headset Closed EPOS H6PRO High-quality Gaming.jpg


Vores partnere